Iskreno o životnim odlukama

Saša Matić: Porodica je moje najveće utočište

0
Pevač prepoznatljiv po baladama koje bude najdublje emocije, kaže da supruzi Anđi, koja mu je veliki oslonac, duguje zahvalnost zbog toga što nije poklekao pod teretom velike popularnosti i da mu je vreme provedeno sa najmilijima izuzetno dragoceno.
foto: Dejan Milićević
foto: Dejan Milićević

 

Folk pevač Saša Matić (38) iza sebe ima veoma uspešnu godinu, u kojoj obeležava i deceniju i po karijere. Ponosan na sve što je do sada postigao, nastavlja da korača ka zacrtanim ciljevima, a najveću podršku na tom putu pružaju mu supruga Anđa (39) i naslednice Aleksandra (13) i Tara (9).

 

Karijera bez skandala i doslednost sebi, upravo je ono čime je ovaj muzičar osvojio srce publike, koja uvek prepozna emocije koje on utka u svaki stih koji stvara. Takođe, nedavno je pobrao komplimente i za ekranizaciju numere Kada tonem, koja ima gotovo filmski scenario, a neki od kadrova snimani su u takozvanom srpskom Alkatrazu, zatvoru u Padinskoj skeli.


U intervjuu za naš magazin, Matić se priseća ovog nastupa, ali otvoreno govori i o svim izazovima s kojima se suočava kako bi svojoj porodici obezbedio srećniji život.

 

Godine su promenile njihov stil, ali ne i prijateljstvo: Možete li da pretpostavite po kojim pevačima Saša Matić pamti svoju mladost? (FOTO)


Story: Nedavno ste promovisali spot za numeru Kad tonem, čija je ekranizacija mnoge dirnula. Da li ste zadovoljni komentarima?


- U potpunosti, a meni je posebno zanimljivo i to moje novo iskustvo koje sam stekao prilikom snimanja u zatvoru, jer mislim da drugačije tamo ne bih ni mogao da kročim. Ponosan sam na to što sam neko vreme proveo sa ljudima koji tamo rade i s njima sam vodio duge razgovore jer sam veliki ljubitelj naših kriminalističkih emisija. Mislim da su momci koji rade u zatvoru jedva čekali da mi vide leđa koliko sam ih propitivao.


Story: Gotovo svaka numera koju ste snimili postala je hit. Koji je vaš recept za uspeh?


- Osim rada, talenta i glasa koji mi je Bog dao, svakako da je bitan faktor i dobra pesma. Biram one numere koje se dopadaju meni, ali i za koje imam osećaj da će se svideti publici. Za sada taj osećaj nikada me nije prevario.
Story: Da li nakon ovoliko godina na estradi i iskustva sada jasno znate šta i na koji način želite?


- Još na početku karijere, kada sam shvatio da želim da se bavim ovim poslom i postavljao ciljeve, rekao sam sebi: Ili ćeš biti najbolji ili se time nećeš baviti. Uvek sam se peo polako, stepenik po stepenik, i zato sam sada tu gde jesam.
Story: Kajete li se zbog nekih odluka?


- Nisam imao za čim da žalim, možda jedino što sam odbio neke dobre pesme, koje su kasnije otišle kod drugih pevača.

 

foto: Dejan Milićević


Story: Smatrate li da vas je ovaj posao promenio?


- Od početka pa sve do danas, nimalo se nisam promenio. Ljudi koji su tokom svoje karijere ostali isti, najveće su zvezde, poput Zdravka Čolića i Halida Bešlića. Baš sam pre nekoliko dana razgovarao sa Čolom o tome koliko je važno da ostaneš normalan i dosledan sebi, jer publici to mnogo znači. Biću uvek ovakav kakav jesam i smatam da ništa ne može uticati na to da postanem drugačiji.


Saša Matić održao pravu porodičnu lekciju: Ovo bi svaki roditelj trebalo da nauči od svog deteta (FOTO)


Story: Imate dosta prijatelja na estradi iako se mnoge vaše kolege žale da je to nemoguće postići zbog sujete. Na koji način održavate te veze?


- Imam brojne prijatelje na estradi, ali i van nje pa zato mislim da sam upravo zbog toga najbogatiji čovek na svetu. Nemamo mnogo vremena za česta druženja, ali kada se okupimo, bitno je da se ono iskoristi na najbolji način. Prijateljima se dajem 100 odsto, ali volim da mi se to na isti način i vrati.


Story: Čije savete rado slušate?


- Kako-kad. Uvek sam spreman da čujem savet i nikada nisam voleo da me neko tapše po ramenu pričajući kako sam car. Volim kada mi neko iskreno uputi kritiku jer znam da me taj više ceni nego ovi koji me obasipaju lažnim hvalospevima. Najbitniji su iskrenost i otvorene karte.


Story: Sa suprugom ove godine obeležavate 14 godina braka, da li još ima romantike između vas?


- Iskreno da vam kažem, ne smem to ni da komentarišem (smeh).


Story: Čime osvajate suprugu Anđu?


- Veoma malo govorim o tim stvarima, ali moguće da je muzika jedan od mojih aduta. Volim da se maksimalno dajem, ali i da mi se to vrati, pa tu nalazimo balans.


Story: Nedavno ste proslavili rođendane ćerki. Šta im savetujete sada kada koračanju u svet tinejdžera?

 

foto: Dejan Milićević


- Koliko malo vremena provodim sa ćerkama zbog posla, one bi trebalo da budu najnevaspitanija deca, ali iskreno, njihovim odgajanjem više se bavi supruga i veoma sam zadovoljan u kakve devojčice izrastaju.


Story: Šta biste posavetovali mlađe kolege koje tek započinju karijeru?


- Ima dosta mladih momaka i devojaka koji baš hrabro koračaju ka vrhu. Najbitnije je da kada snime prvu pesmu, ne pomisle da su zvezde. Važno je da ostanu onakvi kakvi su bili na prvom nastupu jer će ih tako narod najviše zavoleti

.
Story: Osim publike, ko vam je najveće utočište?


- Porodica je moje najveće utočište, naročito kada želim da se osamim i budem daleko od javnosti. Momenti provedeni sa najdražima veoma su mi dragoceni, naročito u poslednje vreme kada s njima nisam onoliko koliko bih to želeo. Svaki trenutak uvek je dobrodošao.
 

makonda-tracker