Nagrada za životno delo

Branka Veselinović: Uzbuđena sam i počastvovana

0
Glumica koja je nedavno ušla u 99. godinu, na proslavi jedanaestog rođendana magazina Story dobila je Nagradu za životno delo, a tim povodom istakla je da je veoma uzbuđena zbog ovog priznanja i otkrila kako se tajna dugovečnosti krije u veštini da se duh očuva mladim, misli pozitivnim, kao i da reči koje izgovaramo ne budu teške
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Dramska umetnica Branka Veselinović prošlog meseca proslavila je 98. rođendan i tom prilikom istakla da brojevi za nju nemaju veliki značaj. Osmeh na njenom licu i razdraganost u očima, dovoljna su potvrda one narodne izreke da je čovek mlad onoliko koliko se oseća mladim. U skladu s tim, rado je prihvatila poziv da dođe na proslavu 11. rođendana magazina Story uz jedan jedini uslov – da uslova nema. Nije želela nikakve privilegije zbog godina koje ponosno nosi, što bi je izdvajalo od ostalih zvanica.


- I dalje sam vitalna jer svako jutro bar pola sata radim vežbe, malo u krevetu, a posle pored njega. Za mene je čast da prisustvujem ovako lepom i glamuroznom događaju kakav je Story Celebritie Only Party – istakla je ova glumica na pragu stote, a nakon što je na sceni u sali Ivo Andrić hotela Metropol Palace primila Priznanje za životno delo, u razgovoru za naš magazin ona je rekla:

 

Branka Veselinović: Nadam se da ću doživeti stotu


- Veoma sam uzbuđena i počastvovana. Znate, u životu sam dobila mnogobrojne nagrade, kako glumačke, tako i one za humanitarni rad, ali ovo priznanje posebno me je ganulo. Zahvalna sam magazinu Story što vodi računa i o nama koji nismo u cvetu mladosti, samo tako nastavite – rekla je glumica u čijoj biografiji piše da je rođena u Austorugarskoj.


- Verujem da tu vašu posebnost čitaoci umeju da prepoznaju i nagrade. Dopada mi se što u vašem magazinu mogu da se pročitaju kvalitetni tekstovi u kojima umetnici iz različitih oblasti mogu da iznesu svoje mišljenje i kažu nešto o svom životu. Znam da ima kolega glumaca koji kažu: Neću da dajem intervjue, neću da se slikam. Zašto? Ja hoću. Dramski umetnici trebalo bi da govore u intervjuima. Stari se, a dok ste još puni elana i aktivno se bavite glumom, treba da govorite kako bi publika znala šta mislite, ne samo na televiziji i radiju, već i u štampi. Da li smo mi toliko važni da ne izjavljujemo šta mislimo? I u vreme dok sam se aktivno bavila glumom, bilo je umetnika koji nisu hteli da daju intervjue. Nikada to nisam razumela niti podržavala.

makonda-tracker