Skaj Vikler: Prema supruzi sam nežan kao pahulja

Muzičar Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, otkriva kako njegov brak sa suprugom Minom Berček nije narušen, ističe da joj nije bio neveran i priznaje da priželjkuje da uskoro dobiju dete
4
1 / 5 Foto: Story Press

Otkako se pojavio na javnoj sceni, dvadesetdevetogodišnji reper Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, nije robovao estradnim načelima, niti se ikada uzdržao da javno kaže svoje mišljenje. U prilog tome svedoči i činjenica da je nakon završene srednje muzičke škole i dve godine muzičke akademije na odseku za violu napustio fakultet užasnut mogućnošću kako će do kraja života svirati numere drugih autora i to pod gomilom nametnutih pravila. Skaj se za hip-hop zainteresovao sa samo petnaest godina kada je tokom boravka u Briselu čuo Basta Rajmsovu pesmu Woo Hah, a obožavaoce je stekao kada je krajem devedesetih godina sa prijateljima, reperima Ajsom Nigrutinom i Timbetom, oformio bend Bad Copy. Ipak, šira javnost dobro ga je upoznala tek 2008. godine kada je učestvovao u rijaliti šou-programu VIP Veliki brat, tokom kojeg je otpočeo romansu sa pevačicom Katarinom Ostojić Kajom, koja je pukla iznenadno kao što je i otpočela. Kada se krajem avgusta 2009. godine reper zavetovao na večnu ljubav Mini, ćerki našeg slavnog glumca Aleksandra Berčeka, uzburkao je medijske strasti, budući da se spekulisalo kako se njihova ljubav rodila preko noći, ali i da reper nije po volji čuvenog tasta. Ništa manje nego dok je bio slobodan, kružile su glasine da je muzičar neveran svojoj dragoj, a među brojnim poznatim damama sa kojima je navodno imao avanturu pominjala se i mlada učesnica muzičkog takmičenja Operacija trijumf, Milica Majstorović, koja je nedavno pokušala da se otruje velikom dozom tableta. Uprkos tvrdnjama mnogih medija kako je zbog neozbiljnog pristupa braku reper pred razvodom, u intervjuu za Story, na svoj prepoznatljivi duhoviti način, Vikler objašnjava da je i dalje srećan kraj Mine i otkriva da njihova ljubav ni u jednom trenutku nije bila narušena.

Story: Koliko se vaš život promenio otkako ste se  u braku sa  Minom Berček?

- Toliko da su novinari postali još dosadniji i smaraju van svake mere.

Story: Po čemu ćete pamtiti dan svog venčanja?

- Po propuštenoj partiji skvoša.

Story: Da li je istina da Mina i vi iščekujete prinovu?

- Ne, to je budalaština.

Story: Priželjkujete li da uskoro postanete otac?

- Već imam troje dece i prodao sam ih Bredu Pitu i Andželini Džoli, a pošto sam čuo da i u Srbiji neke pevaljke hoće da usvajaju, onda je odgovor - da. (smeh) Kako ova kriza udari, a moja sklonost ka trošenju miliona je sve veća, reklo bi se da bih morao da se bacim na masovnu izradu naslednika koji će krasiti vitrine našeg estradnog krema.

Story: Da li biste više voleli da dobijete dečaka ili devojčicu?

- Iz dosadašnjeg iskustva dečaci su se bolje kotirali i za jednog dečaka se dobijalo skoro kao za dve devojčice. Doduše ovih dana, da li zbog krize ili nečeg drugog i devojčice dobro prolaze pa se dvoumim koje prvo da napravim.
Story: U kojoj meri vas je brak učinio odgovornijim?

- Postao sam toliko odgovoran da je to nepodnošljivo. Po ceo dan odgovorno šetam po stanu ili ležim na trosedu i gledam televiziju. Toliko sam odgovoran da se jedva prepoznajem. Evo na primer, pre nekoliko dana otišao sam do kupatila da se obrijem i kada sam pogledao u ogledalo, umesto svog odraza, video sam usoljenu haringu u fraku kako izvodi finale trećeg čina Seviljskog berberina i tada mi je bilo jasno da to nisam bio ja, pošto sam u tom trenutku u stvari bio u pošti da platim račun za kablovsku televiziju. A još se i ne brijem. Sumnjivo mi je to što mi se usoljene haringe motaju po kupatilu.

Story: Nedavno ste za jednu hrvatsku televiziju dali intervju u kojem ste navodno priznali kako varate suprugu. Kako komentarišete spekulacije o tome da se razvodite?

- Zaista ih ne komentarišem. Malo je reći da su mi dojadile insinuacije te vrste, ali pošto su već na tapetu, onda ću odgovoriti u sledećem maniru: Novinari koji nemaju pametnija posla nego zamaraju i mene i čitaoce ovakvim sranjima, na sve načine zapravo pokušavaju da sakriju činjenicu da sam ja bio sa njihovim majkama.

Story: Da li je istina da je supruga nameravala da vas ostavi zbog vaše navodne avanture sa brojnim pevačicama, a pričalo se da je jedna od njih bila i Milica Majstorović koja je nedavno pokušala da se otruje tabletama?

- Umetnite umesto imena pomenute pevačice: Zbog vaših navodnih avantura sa njihovim majkama.

Story: Da li je Mina ljubomorna?

- U tuđe ime ne odgovaram.

Story: Kako prevazilazite nesuglasice u braku?

- Naša posla, naša stvar. Da sam hteo, napisao bih scenario za seriju koju bi po svojoj prilici režirao Zdravko Šotra pa bi onda svi znali šta se dešava iza vrata rezidencije Miljenović. Pošto nisam i neću, onda nikom ništa.

Story: Šta jedno drugom zamerate?

- To se nikoga ne tiče i nikome neće pomoći da u životu pronađe sebe ili se na bilo koji način identifikuje.

Story: Jeste li nežan suprug?

- Kao pahulja ili polje puno maslačaka divnog jutra prolećnog.

Story: Da li u ljubavi pronalazite inspiraciju za svoje poslovne poduhvate?

- U ljubavi pronalazim samo nestašicu sitnine iz ćase, želju da se pretvorim u jelena i da odgalopiram ka zalasku sunca, a inspiraciju nalazim u praznom novčaniku i ne nešto punijem stomaku. Takođe dosta inspiracije potiče iz činjenice da je mnogi uopšte nemaju pa mi nije preterano teško da je nađem, imajući u vidu da je život u Srbiji neverovatno inspirativan i da ona leži rasuta okolo u gotovo jednakoj meri kao i ljudska glupost.

Story: Šta vam nedostaje za sreću?

- Mnogo toga, ali ne kukam. Imam u suštini sve što mi je potrebno da radim ono što želim i to je retkost, ali ništa se manje nisam trudio da to sebi obezbedim pa je pojam sreće postao prosta zamena ispunjenih ciljeva novim.

Story: U kakvim ste odnosima sa tastom, slavnim glumcem Aleksandrom Berčekom?

- To se nikoga ne tiče.

Story: Priznali ste da ste konzumirali marihuanu. Zalažete li se za njenu legalizaciju?

- Više ni sam ne znam šta je tu pametno. Menjam mišljenje u vezi sa tom tematikom vrlo često, a moj najveći strah jeste da se u slučaju legalizacije država nanovo pretovari parama na račun građana, a da kvalitet robe bude loš i čini mi se da je pravo pitanje da li je normalno to što je legalno da se polupismeni moroni nalaze na pozicijama sa kojih donose odluke o životu svojih sugrađana i marihuana je tu najmanji problem.
Story: Šta vam je donela, a šta oduzela popularnost?

- Donela mi je novac, pregršt glupih pitanja koja mi se svakodnevno postavljaju, izvesnu dozu luksuza, poštovanje, nepoštovanje, incidente, poslove zbog kojih mi CV blista kao kovčeg pun dragog kamenja i jednu usoljenu haringu u fraku. Oduzela mi je privatnost i vreme.

Story: O čemu govori vaš prvi roman Nikad nije kasno za pravi debakl?

- Zapravo ne govori ni o čemu. To je stotinak praznih strana i osim naslova u romanu, ništa drugo ne piše. Ni predgovor ne postoji, a napisao ga je moj uvaženi kolega Goce Trpkov. Koncept sam preuzeo i modifikovao iz jednog bisera literature, odnosno klasika, koji nikada nije napisan ni izdat.

Story: Kako ste se odlučili da napišete prozno delo?

- Lako. Kada sam video koja sve fukara piše i dobija nagrade i novac za svinjarije, bilo mi je jasno da to niko ne čita nego da se po nekakvom protokolu šakom i kapom dele vredne nagrade za trud. Dobar deo pesama koje sam napisao do sada baziran je na kratkim pričama i nije mi bilo teško da tako nešto sročim bez rime. S druge strane, događaji i likovi u romanu nemaju dodirnih tačaka sa hip-hopom i cela stvar je drama inspirisana mojim, a i životom mog pokojnog oca, naravno uz izvesnu dozu dramatizacije i fikcije da ne bi bilo dosadno. Drugim rečima, izmislio sam gomilu stvari i pisao ih danima.

Story:  Kada planirate da objavite roman?

- Sve bih to odmah, ali moram da vidim kako stvari stoje kod izdavača. Ono što je važno jeste da interesovanje definitivno postoji pa nisam preterano uznemiren.

Story: Uskoro snimate duetsku pesmu sa neafirmisanom pevačicom Ivanom Nikodijević. Kako ste došli na tu ideju?

- Nisam ja vlasnik kolosalne firme pa da nekome dajem šansu. Ivana je ortak, dobro peva i to je to.

Story: Da li vam nedostaje kolega Ajs Negrutin nakon raspada vašeg benda Bad copy?

- Sve moje jeseni su tužne otkako ne radimo zajedno, a i po koje proleće. Ali to je zato što se on iskomercijalizovao i radi neke pop pesme za Anu Stanić, Karolinu Gočevu i učesnike Operacije trijumf...Ne, čekaj, to sam ja. (smeh) Ostali smo u odličnim odnosima, često se nađemo pa praćkama krišom razbijamo prozore na napuštenim kućama. Desi se nekad da odigramo partijicu skvoša pa pijemo biljne čajeve i odemo posle na golf. Baš smo pravi kicoši.

Story: Snimili ste duete sa Karolinom Gočevom i Anom Stanić. Družite li ste privatno sa njih dve?

- U odličnim sam odnosima sa obe. Sa Anom se često nađem pa igramo domine i bridž dok vozimo skejt nizbrdo, a sa Karolinom naširoko filozofiram o besmislu pakovanja sardine sredom i nedeljom.

Nikola Rumenić

makonda-tracker