Promene koje je donelo majčinstvo

Nikolina Kovač Kapor: Lakše je biti slobodan, a lepše biti majka

0
Mlada pevačica otkriva koliko istine ima u govorkanjima o njenoj bračnoj krizi, zbog čega polazak sina Nikolaja u vrtić vidi kao olakšavajuću okolnost za ljubav i zašto najdramatičnije događaje koji su je zadesili smatra važnom životnom školom
foto: Miodrag Marković, Andreja Damnjanović
foto: Miodrag Marković, Andreja Damnjanović

Mladoj pevačici Nikolini Kapor (25), supruzi pevača Saše Kapora (30), malo se toga u životu nije desilo. Kad je bila u drugom stanju, dijagnostikovane su joj promene na grliću materice, a potom je imala problematičan porođaj jer je njen sin Nikolaj rođen sa vodom u plućima. Nakon toga podvrgla se hirurškoj intervenciji koja se, srećom, okončala na najbolji moguć način, a onda je prošle godine čitava porodica sletela automobilom u reku i pravim čudom niko nije bio povređen. Uprkos svemu tome, lepa Nikolina uvek je vedra, nasmejana i oko sebe širi samo ljubav. Kad je letos, u avgustu, jedna starleta dala kontroverznu izjavu o njenom suprugu, to je prouzrokovalo brojna nagađanja o bračnoj krizi ovog para, ali pevačica se, po oprobanom receptu, samo smejala.

Ove jeseni njen trogodišnji sin Nikolaj krenuo je u zabavište. Kao i svaka majka, ona je zbog toga istovremeno srećna, uzbuđena i zabrinuta.

 

Story: Da li vam lakše ili teže otkako je vaš sin krenuo u vrtić?

 

- Čovek pomisli da će biti lakše kad dete krene u vrtić, ali tu je period uklapanja u novu sredinu, česte prehlade, briga kako se ponašaju prema njemu, na koji način on to doživljava... Ta promena dosta psihološki utiče na dete. Sa dve i po godine krenuo je u jaslice, a sad je prešao u vrtić, pošto je napunio tri godine u maju. Još se adaptiramo i Nikolaj baš nije nešto oduševljen vrtićem, verovatno zato što mu je u kući posvećena maksimalna pažnja, a sa mnom je uvek imao raznovrsne sadržaje. Ne bih da zvučim prepotentno, ali teško da će mu neko nadoknaditi ono što mu svakodnevno pružam. Ipak, ne treba da bude asocijalan, a vrtić je idealan za socijalizaciju. Ne razlikuje se on od druge dece, nije prezaštićen, ali osećam kako više voli da ostane sa mnom, to mu je interesantnije. Ali, dobro, uklopiće se on, samo polako.

 

Ova scena je trebalo da izgleda seksi, a ispala je smešna: Evo kako se Nikolina Kovač izborila sa neprijatnom situacijom (VIDEO)
 

Story: Šta ste sve u životu žrtvovali zbog deteta?

 

- Istina, mnogo je lakše kad si sam. Kad se bavite poslom koji je zahtevan i uz to imate porodicu i dete, teško je rasporediti obaveze a da niko ne bude uskraćen. Važno je da u svakom trenutku date svoj maksimum da posao, dete i voljena osoba što manje osete vaše odsustvo. Nije to jednostavno, pre mi je bilo mnogo lakše.

 

Story: Nije retkost da odnos između dvoje ljudi sa porastom obaveza postane pomalo zategnut, da li je vrtić olakšica za odnos između vašeg supruga i vas?

 

- Sada definitivno imamo više vremena jedno za drugo, mada smo se i ranije uvek trudili da provedemo te zajedničke trenutke, koliki god da su. Ako ništa drugo, ustajali smo ranije da barem nasamo popijemo tu jutarnju kafu ili čaj. I u toku dana imali smo neke svoje male rituale, bez obzira na obaveze. Kad se to izgubi, nekako nestane sva draž.

 

Story: Kad se mama u potpunosti posveti detetu, tata uglavnom počne malo da se duri, da li ste osetili to u svojoj porodici?

 

- Stvarno se trudim da svima ugodim i odigram tu životnu ulogu majke i supruge najbolje što mogu.

 

foto: Miodrag Marković, Andreja Damnjanović

Story: Da li je to moguće u vašem slučaju: dete, nastupi, teretana, spotovi, nove pesme, gostovanja u emisijama... Kad uopšte imate vremena da budete supruga?

 

- Sve je stvar dobre organizacije. Gostovanja u emisijama postoje samo u periodu kad se promovišu nove pesme, a to nije stalno. Nas dvoje rano ustajemo, tako da nam dan duže traje pa imamo vreme koje odvajamo samo za nas dvoje. Naravno, u periodima kad imam te aktivne obaveze, onda se manje viđamo. Saša ima nastupe uglavnom vikendom, a tokom ostatka nedelje nema tu vrstu obaveza. To je prednost našeg posla jer sami sebi kreiramo radno vreme, a i te obaveze nisu loše da se malo uželimo jedno drugog. Kad si s nekim non-stop, to ponekad može dovesti do letargije.

 

Nikolina Kovač ima hrabrosti da govori o iskustvu koje mnogi skrivaju: Evo zašto nakon porođaja nisam mogla da se vratim na scenu (FOTO)

 

Story: Letos je izjava jedne starlete o vašem suprugu dovela do priča o vašoj bračnoj krizi, koliko je u svemu tome bilo istine?

 

- To, naravno, nema veze s istinom, a tabloidi i služe da dižu prašinu. Čak i kad bih imala bračnu krizu, nju sigurno ne bi izazvala starleta, jer ako stigne do toga, znači da je kriza odavno eskalirala.

 

foto: Miodrag Marković, Andreja Damnjanović

Story: Vi i Saša prebrodili stemnogo životnih izazova, u kojoj meri takve stvari utiču na brak?

 

- Takvi događaji u životu potpuno sklone fokus sa nekih trivijalnih stvari oko kojih se nerviramo. Onda shvatite šta je stvarno problem, a šta nije. To na neki način zbliži ljude i stvori im realnu sliku života. S druge strane, donese i dobre, ali i neke loše stvari kao što su traume i stres. U takvim situacijama imala sam utisak kao da sam u trenutku odrasla i sazrela preko noći. Kao neki šamar od kog se trgneš i postaneš deset godina stariji. Kad gledam iz ovog ugla, ružno je reći da je to dobra škola, ali traumatične situacije produhove čoveka, postajete smireniji i staloženiji.

 

Story: Nikolaj ima tri godine, imate li u planu proširenje porodice?

 

- To što se tiče dece uopšte ne bih nazvala planiranjem – planira se nova pesma ili spot, a ne dete. Proširenje porodice je sveta stvar, a kad se desi, to niti želim niti mogu da krijem, tako da će se sasvim sigurno znati.

 

makonda-tracker