Ivana Baltić: Nezrela sam za svoje godine

0
Voditeljka televizije Pink Ivana Baltić otkriva zbog čega se plašila braka i zašto do sada sa svojim verenikom Aleksandrom Sedlarom nije otišla pred matičara, ali i ističe kako mašta da se ostvari u ulozi majke
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Tridesettrogodišnja voditeljka televizije Pink Ivana Baltić osvojila je publiku čim se sredinom devedesetih pojavila na malim ekranima. Uprkos tome što je svojim radom pobrala simpatije gledalaca, privatni život  vešto je čuvala od radoznalih medija. Dok su mnoge njene koleginice neretko nalazile sreću kraj uspešnih sportista, Ivana je pravu ljubav pronašla u talentovanom gitaristi, kompozitoru i dirigentu Aleksandru - Saši Sedlaru. Mada se znaju još iz školskih dana, Ivani i Saši putevi su se razišli, sve dok se pre dve godine nisu ponovo sreli. Među njima su se razvile najnežnije emocije, a par je postao nerazdvojan. Stabilna ljubavna veza u potpunosti ispunjava i motiviše lepu plavušu da bude još efektnija i uspešnija u autorskoj emisiji Ja to tako.
Story: Koliko vam je emotivna ispunjenost važna za uspeh u poslu i za kreiranje nove emisije?
- Dve godine sam u ozbiljnoj vezi tako da ne znam kako bi bilo u suprotnom. Ponekad ljubav i stabilnost umeju da uljuljkaju, pa možda tada postanemo malo lenji. Razdvajam ljubav i posao, jer te dve stvari kod mene ne uslovljavaju jedna drugu u bilo kom smislu. Mnogo volim televiziju, a osim toga, strog sam i nestrpljiv gledalac. I novu emisiju pravim po svom senzibilitetu i iako nema previše gostiju u studiju, trudim se da njen tok bude dinamičan. Rukovodim se pravilom da ako je meni zanimljivo dok je snimam, sigurno će tako biti i gledaocima.
Story: Da li vam je ljubav glavni pokretač?

- Sve što nam treba jeste ljubav. Ona je najvažnija i osnova je svih stvari u životu koje vrede.
Story: Kako vam se dogodila ljubav sa Aleksandrom?

- Na prvi pogled svakako nije jer smo se prvi put pogledali kad smo bili klinci, pošto smo iz istog kraja. Ponovo smo se sreli kad smo odrasli i tada je sve počelo. Igrom sudbine izlazili smo u isti kafić. Jednom mi je prišao da me podseti ko je, na šta sam mu odgovorila: Kako si porastao i baš si sladak.  Dugo se poznajemo, ali nije nam dugo trebalo da postanemo par.
Story: Čime vas je osvojio?

- Iskrenošću, pažnjom i time što se nikada nije folirao. Odmah mi je jasno stavio do znanja da misli kako sam žena njegovog života, što se meni veoma dopalo.
Story: Koji je najlepši dar ili gest koji vam je dečko priredio?

- On je divan zato što uvek upamti šta mi se sviđa, a onda mi to kupi za neki značajan datum. Ponekad mi je smešno to kako se, kad ode na put, iako ga moda ne zanima, potrudi da mi kupi garderobu koju mu naručim.
Story: Dopada li vam se ono što Aleksandar radi? Koliko često kritikujete njegov rad, a koliko on vaš?

- On mene ne kritikuje osim što kaže da bih nekad mogla da budem veći diplomata. Ja njemu kažem da bi mogao da bude organizovaniji. Inače, on je kompozitor, dirigent, gitarista i veoma je vredan. Mnogo poštujem njegov rad.
Story: Ima li u vašem odnosu mesta za ljubomoru i ko uslovno rečeno pravi scene?
- Nismo mnogo ljubomorni, bar ja to nikad nisam bila. Mala doza ljubomore dobar je pokazatelj da vam je stalo do partnera, ali samo ako je ima u granicama normale.
Story: Jeste li svađalica po prirodi ili ste ipak za mirnija rešenja nesporazuma?

- Uvek sam za mirniji odnos. Uopšte nisam svađalica, nemam živaca da se prepirem, pogotovo ako vidim da nema šanse da dođem do kompromisa sa sagovornikom. U tim situacijama samo prećutim i tako se distanciram.
Story: Zbog čega odlažete odlazak pred oltar sa Sašom iako ste se pre godinu dana verili i započeli zajednički život?

- Ne odlažemo svesno taj čin. Oboje smo veoma zauzeti, a pošto živimo zajedno isto nam je kao i da imamo taj papir. Očigledno da nam on i nije posebno važan. Garant za sreću je kada se dvoje ljudi lepo slažu i vole.
Story: Znači li to da se plašite braka i te vrste vezivanja?
- Ne. Plašila sam se braka kada sam kao mnogo mlađa dobila tu ponudu. Međutim, sada zaista nemam taj strah. Kad se odlučimo na taj čin, želimo da to uradimo kako treba, da napravimo lepu zabavu za naše goste i nas same.
Story: Kada planirate da se udate?

- Saznaćete iz vaših novina. (smeh)
Story: Mislite li da je vreme za majčinstvo s obzirom na to da ste napunili trideset tri godine?

- Što jeste, jeste. Vreme je.
Story: Verujete li da ćete biti nežna majka, ili ona zauzeta i pomalo histerična?

- Moja mama je nežna, pa se nadam da ću i ja biti takva. Mogu samo da se nadam da ću imati toliko strpljenja koliko i ona. Ono što
sigurno znam jeste to da ću detetu reći neke stvari koje su meni propustili da kažu, a koje mislim da su važne.
Story: Da li se nešto značajnije promenilo u vašim pogledima na svet otkako ste zakoračili u četvrtu deceniju života?

- Nadam se da nešto jeste. Čini mi se da sam nezrela za svoje godine, a mnogi mi kažu i da izgledam mlađe. Nisam sigurna da li su izveli zaključak zbog mog izgleda ili ponašanja.
Story: Odrastali ste u turbulentnom vremenu. Jeste li ikada pali pod uticaj bilo kakvih poroka?

- Na žalost pušim, ali se nadam se da ću se osloboditi te navike. U dobrom društvu znam da popijem vino ili pivo. To je sasvim dovoljno poroka za jedan novinarski život.
Story: Imate li vremena za provod i druženje sa prijateljima ili ste od onih devojaka koje kad imaju dečka zaborave na sve druge?

- Nikad nisam zapostavljala društveni život zbog dečka. Ni Saša nije takav, što je jedan od razloga zbog čega smo tako dugo zajedno. Nemam previše vremena za druženje, ali imam sasvim dovoljno da se niko ne naljuti.
Story: Šta vam je najvažnije u životu?

- Da održim balans, što znači da previše ne radim i ne lenčarim, kao što bi moja mama rekla: Da bude sve sa merom. Osim toga, važan mi je moj mir, da ne pravim previše kompromisa i važna mi je ljubav meni dragih ljudi.
Story: Jeste li ikada bili skloni depresiji i zapadali u stanja melanholije kad vam ništa ne ide od ruke?

- Znam da preteram i kad je sreća i kad je tuga u pitanju, pogotovo kad situacija ne ispadne kako sam zamislila, a inače sam perfekcionista.
Story:Kome poveravate svoje tajne i kome se ispovedate kad ste tužni?
- Kad sam stvarno tužna onda to odbolujem sama sa sobom, a
kad je nešto benigno, pričam sa mamom, Saletom ili bliskim drugaricama.
Story: Nedavno ste sa verenikom posetili Grad svetlosti. Kako ste se proveli?
- Božanstveno. Mnogo smo šetali, a kad bismo se umorili, išli bismo na kafu ili francusku supu od luka koju oboje obožavamo. Volim spontano da otkrivam lepote nekog grada. Sale je imao plan kako da obiđemo sve znamenitosti. Jedan dan smo grad razgledali po njegovom planu, drugi po mom. Išli smo u šoping, noćni provod, posetili smo i izložbu posvećenu Svetoj Gori u jednom muzeju, pa sam iskoristila priliku da je vidim s obzirom da na to da ženama nije dozvoljen boravak na njoj.
Story: Smatrate li da vam je lepota olakšala da stignete ovde gde ste danas?

- Olakšala verovatno jeste, ali danas svako može da bude lep
ukoliko ima želju, vremena i novca. Svoj posao volim i znam da ga radim, a bez toga nikakva lepota ne pomaže.
Story: Iako ste izjavili da u vašoj emisiji neće gostovati narodnjaci, jeste li ipak spremni na neke kompromise zarad gledanosti?
- Malo je pase ta priča o narodnjacima jer u svakoj branši ima zanimljivih ljudi. Upoznavši neke narodnjake pomislila sam da napravim dokumentarac o njihovom životu koji mi je delovao veoma zanimljivo. Jer, to što oni rade, rade od srca, a vode i neobičan život. Zbog ličnog afiniteta uvek sam intervjuisala ljude koje prave drugu vrstu muzike, ali nikad ništa nije isključeno.
Story: Najavili ste dolazak nekih inostranih zvezda u svoju emisiju. Kako planirate da ih dovedete?

- Moja najava inostranih zvezda bila je šala na pitanje novinara jedne dnevne novine koga ću sve da ugostim u svojoj emisiji. Pošto se sa gostima nikad ne zna, odgovorila sam da pregovaram sa Madonom, Obamom i Džegerom, ali teško da će oni naći put do mog studija.
Story: Ko vam je do sada bio najzanimljiviji gost, a ko je najviše šarmirao gledaoce?

- Kada je reč o mojoj dosadašnjoj karijeri onda je to definitivno Vil Smit koji je bio neodoljivo šarmantan i šaljiv. Od domaćih ličnosti čula sam pozitivne reakcije za gostovanje Marijane Mićić, Jovane Janković i Zorana Kesića. Inače, volim da intervjuišem svoje kolege.
Story: Na čije gostovanje ste izuzetno ponosni?

- Drago mi je što je teniserka Ana Ivanović za prvo gostovanje u zabavnoj emisiji odabrala baš Da pređemo na ti, a osim nje i na dolaske Nikole Đurička, Sergeja Trifunovića, Mirjane Karanović, Dragana Bjelogrlića, Nikole Simića, Nede Arnerić i drugih.

Moni Marković

 

makonda-tracker