Jelena Tomašević: Jedva čekam tridesete

0
Pevačica Jelena Tomašević otkriva šta joj je donelo dosadašnje ljubavno iskustvo, kako izgleda njen savršen partner i u čemu pronalazi motiv za uvek dobro raspoloženje
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Mada su širok osmeh, sreća i zadovoljstvo kojim isijava harizmatična pevačica Jelena Tomašević mnoge naveli da pomisle kako je njeno srce u vlasništvu nekog misterioznog gospodina, pravi razlog divnog raspoloženja ove lepe Kragujevčanke ne krije se samo u ljubavnim igrarijama. Od trenutka kada je prošlog leta okončana njena jednogodišnja romansa sa glumcem Ivanom Bosiljčićem, Jelena nije želela da komentariše razloge njenog kraha, ali ni trenutak kada je ime bivšeg partnera zaključala u svoj ljubavni spomenar. Rukovodeći se nepisanim pravilom da je svako doba, baš kao i svaka situacija podjednak razlog za setu ali i sreću, prepustila se izazovima koje joj je donosilo svako novo jutro.

- Život me je stavljao u razne situacije, ali čini mi se da bih iz svake izvlačila jednak zaključak. Dok se ne prepustiš čarima novih izazova, ne možeš ni da očekuješ da će ti se desiti čudo. Nikada nisam žalila za onim stvarima koje sam uradila, već samo ponekad za onim koje sam propustila. Pogotovo se nikada nisam kajala za stvari koje sam radila iz srca, a ljubav sa tim ima najviše veze – ističe Jelena koja ne smatra da lepo raspoloženje uvek mora da ima veze sa zaljubljenošću.

- Spokoj i radost ne donosi samo ljubav. Naprotiv, leptirići u stomaku i strepnja oko iščekivanja voljene osobe ponekad mogu da naprave i pometnju u organizmu. Ne mogu da kažem da nisam zaljubljive prirode, ali zasigurno mogu da tvrdim kako mi je mnogo potrebno da bih se zaljubila. Treba da osetim kako muškarac čije sam ljubavne signale primila, može da mi bude podrška i oslonac u poslu i životu. To bih nazvala glavnom osobinom idealnog partnera. Boja kose i očiju nisu primarni, baš kao i njegovo zanimanje. Smatram da se srodne duše pronalaze i da svako od nas na svom životnom putu kad tad sretne svoju idealnu polovinu jabuke. Da bi te dve polovine bile kompatibilne, podrazumeva se da je reč o osobama koje se fizički i intelektualno privlače. Ne kažem da neki par očiju ne može da mi izmami osmeh, ređe i uzdah, ali su tek poznanstvo i druženje potencijalna osnova za dobru vezu – opisuje Jelena, naučena da i period bez partnera, kao i onaj dok je u vezi, mogu da budu podjednako kvalitetni.

- Kao tinejdžerka smatrala sam da ću s dvadeset pet godina biti zrela žena sa diplomom fakulteta i osnovanom porodicom. Danas sa dvadeset šest godina shvatam da je život tek preda mnom. Nekada me je plašila pomisao da svakim danom starim. A onda sam naučila da vreme ne donosi samo bore na licu, već i iskustvo koje mi je pomoglo da naučim da se radujem raznim stvarima. Pre dve godine nisam ni mogla da zamislim kakvo će mi zadovoljstvo doneti sadašnjost, zato sada mogu samo da pretpostavim kakvu lepotu jednoj ženi donose tek tridesete – priča Jelena, čije je zadovoljstvo devojačkim načinom života vidno i u najnovijem, četvrtom po redu spotu s albuma Panta rei za pesmu Med i žaoka. Kao jedan od putokaza da je na pravom mestu kada je reč o odabiru profesije jeste i nova pesma Gde da odem da te ne volim koju je nedavno snimila. Reč je o kompoziciji Tošeta Proeskog za koju je tekst pisala Jelena Trifunović, a aranžman radio Alek Aleksov. Jelena ju je prvi put izvela u Skoplju na koncertu u čast pokojnog pevača 24. januara uoči njegovog rođendana.

- Iznenadilo me je saznanje koje je usledio nakon što mi je Tošetova porodica otkrila da je u njegovom studiju pronađen snimak Tošetove interpretacije moje pesme Jutro koju je veoma voleo i snimio za svoju dušu. Verujem da zvuči božanstveno. Taj snimak je bio povod da članovi Tošetove porodice odluče da mi poklone njegovu kompoziciju koju ću najverovatnije staviti na svoj drugi album za koji prikupljam pesme – otkriva Jelena.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker