U SUSRET GODIŠNJICI BRAKA

Anđelka Prpić: Muž i sin su moji životni prioriteti

3
Glumica Anđelka Prpić stekla je regionalnu popularnost zahvaljujući seriji Andrija i Anđelka za koju smatra da joj je velika odskočna daska u karijeri, a prema njenim rečima, najveću motivaciju za napredovanje daju joj suprug Dario i sin Jakša u čijem društvu puni baterije i neizmerno uživa
foto: Luka Šarac

Story: Koliko se Anđelka iz serije razlikuje od vas privatno?
- U seriji specifično je to što koristimo naša imena, pa ljudi misle da smo takvi i privatno. Stvarno nisam ni nalik Anđelki čiji lik tumačim, ali nakon deset meseci snimanja, počela sam od nje ponešto da poprimam. Na setu nemam vremena da pravim paralele između nas dve, jednostavno imamo toliko posla da jedva čekam da dođem kući kod svog deteta i supruga. Dok smo zajedno, koristim svaki trenutak da se napunim pozitivnom energijom i ljubavlju. U scenariju su izvučene situacije koje se svakome od nas dešavaju. To jesu univerzalni problemi, na primer kada se jadamo prijateljicama ili ogovaramo muževe (smeh). Ne znam kako to izgleda kad muškarci tako nešto rade, da li su i oni detaljni kao mi, ali verujem da su gore žene od nas.

Story: Planirate li da se sada više posvetite glumačkom pozivu?
- Naravno, san svakog glumca jeste da ima mnogo uloga. Ja sam radoholičar i kao osoba ponekad imam takozvani egzistencijalni pad jer razmišljam šta će se desiti ako sutra više ne bude posla, što je svakako motiv koji svakog tera da ide dalje, istražuje i napreduje. Imam zanimljive ponude i pripremam dva projekta za jesen. Jedan se odnosi na pozorište, a drugi na televiziju. Ovo je sad trenutak kada mi se otvaraju brojna vrata i to bih trebalo da iskoristim na najbolji način. Oba projekta poprilično su glumački zahtevna: kada je u pitanju pozorište, biće to nešto slično stendapu i monodrami sa zanimljivim vizuelnim momentima, dok će moj angažman na televiziji više imati ultimatum smešnog.
 

Story: Sa vašom velikom popularnošću, u fokus javnosti dospeo je i vaš suprug Dario. Kako se on prilagođava tome?
- Nisam pristalica njegovog promovisanja i to je nuspojava mog posla. Nažalost, s ovom novom generacijom tehnologije zaista ne možete da izbegnete takve stvari. Moj muž nije javna ličnost i niko od nas dvoje nema želju da on to postane. Dario je ponosan na mene i uspeh koji sam postigla, ali on je isto tako čovek koji ima svoje ime, prezime i veoma uspešnu karijeru. Mogu samo da kažem – svaka mu čast, kao i generalno svim partnerima javnih ličnosti koji treba da nose to breme, ali to je ljubav.
 

Story: Imajući uvid u vaše snimke na Instagramu, može se konstatovati kako vaš sin Jakša već pokazuje talenat za glumu. Ima li želju da pođe vašim stopama?
- Vodila sam ga na snimanja kako bi znao šta je moj posao i zbog čega me nema kod kuće, što je shvatio. Ne znam da li moj sin ima pretenzije kada je reč o glumi, ali definitivno ima kada je u pitanju neki sličan poziv. Kada je bio sa mnom na setu, pokazivao je želju za režijom. Dolazio je na snimanje sa svojim idejama, pa mu je čak i naš reditelj Vlada Aleksić dozvolio da snimi neku scenu po njegovom scenariju.
 

Story: Šta vas privatno ispunjava?
- Vreme provedeno u krugu porodice. Kada nismo na putovanjima, volimo da vreme provodimo u našoj kući. Moj suprug i ja imamo širok krug prijatelja koji su se takođe ostvarili kao roditelji i uvek uživamo u njihovim posetama i druženju. Uz drage ljude i prijatan ambijent najčešće punim baterije.


Nastavak intervjua i fotografije potražite na sledećoj strani...

makonda-tracker