EGZOTIČNO PORODIČNO LETOVANJE na tenerifama

Tijana Dapčević: Svaki dan slavimo ljubav

0
Iako je pre dva meseca postala tetka malenoj Hani, popularna pevačica Tijana Dapčević otkriva kako i dalje želi da se po drugi put ostvari u ulozi majke i da bi se novoj bebi veoma obradovali njen suprug Milan i sin Vuk
foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Pop pevačica Tijana Dapčević (40) i njen suprug Milan (43) nedavno su, sa malim zakašnjenjem, intimnom proslavom u porodičnom domu obeležili šesnaestogodišnjicu braka, a potom su se uputili na jednonedeljni odmor na Tenerife. Porodica je posle dužeg vremena ponovo na okupu, jer je pre slavlja Tijana nekoliko nedelja boravila u Makedoniji. Naime, od kada je pre dva meseca njena rođena sestra Tamara Todevska na svet donela preslatku devojčicu Hanu, Tijana je sve vreme bila u Skoplju kako bi joj pomogla oko bebe. I brojni poslovni angažmani u poslednje vreme vezali su je za Makedoniju, a s obzirom na to da je njen sin Vuk (7) s odličnim uspehom završio prvi razred osnovne škole, s velikim zadovoljstvom porodično su prihvatili poziv da odu u Španiju.


Story: Kojim povodom ste putovali na Tenerifu i s kim?
- U ovom mom poslu dobro je što uvek mogu da spojim lepo i korisno i zahvalna sam Bogu na tome. Povod za putovanja bilo je snimanje spota za novi singl koji će se naći na novom albumu, a reč je o duetu koji sam uradila sa Tiom Draganom, našim čovekom koji živi i radi na Tenerifi već 25 godina. Bez razmišljanja prihvatila sam poziv za duet, jer je u pitanju moj veliki prijatelj i umetnik. On je slikar, muzičar i pevač koji, između ostalog, ima svoju audio-video produkciju i ona je zadužena za snimanje našeg spota. Pesmu nam je napisao Nino Ademović, a u produkciji Aleksandra Kopca snimili smo je i na engleskom i na španskom. Porodično smo uživali uz našeg divnog domaćina Dragana koji nam je pokazao sve lepote Tenerife, a svemu se najviše obradovao naš sin Vuk.

 

foto: Privatna arhiva

Story: Po kojoj anegdoti ćete pamtiti ovogodišnji odlazak u Španiju?
- Imali smo priliku da posetimo drugi po veličini akva-park na svetu, čuveni Loro park koji je poznat po spektakularnim predstavama sa delfinima, fokama i orkama. Tokom predstave jedan od kitova valjano nas je isprskao (smeh). Posetili smo i čuveni vulkan koji se nalazi na samo 3.700 metara nadmorske visine.


Story: Vaš sin Vuk ove godine završio je prvi razred, jeste li zadovoljni njegovim školskim uspehom i interesovanjima koja pokazuje?

- Vrlo sam zadovoljna i srećna što je Vuk završio prvi razred odličnim uspehom, jer je samostalan, samosvestan, vrlo temeljan i ambiciozan po pitanju škole, ali kao i svako dete, insistira da svaki slobodan trenutak koristi za igru sa drugarima. Još je mali, pa ga ne opterećujemo sa raznoraznim dodatnim aktivnostima, osim plivanja, kao i klavira koji je sam odabrao u muzičkoj školi. Dete kroz igru razvija maštu, a ona je vrlo bitna za svakoga.

 

foto: Privatna arhiva

Story: Želite li ponovo da se ostvarite u ulozi majke?
- Naravno, ali to se ne planira, kad dođe, dobrodošlo.

 

Story: Nedavno ste postali i tetka kada se vaša sestra Tamara porodila. Kako se ona snašla, jeste li joj davali savete?
- Hvala Tamari što me je napravila najsrećnijom tetkom na svetu, mislila sam da su to samo priče, apropo čuvene rečenice Duška Radovića Majke, rađajte žensku decu, to će biti divne tetke, a sada kada smo dobili Hanu, shvatam da je ta ljubav vrlo opravdana i vanzemaljska, koja rečima ne može da se opiše. Tamara je divna majka, ona je svoje dete dočekala i te kako spremna, s obzirom na to da je sa Vukom naučila sve, tako da joj saveti uopšte nisu potrebni.

 

foto: Privatna arhiva

Story: Kako je Vuk reagovao na sestricu?
- Presrećan je, kad god uđe u prodavnicu dečje garderobe, ponaša se kao hobotnica. Samo priča o njoj i naprosto je obožava.

 

Story: U aprilu je bilo šesnaest godina otkako ste se vi i Milan venčali, kako ste proslavili godišnjicu?
- Nismo je nešto preterano obeležavali, mi slavimo ljubav svaki dan i ne robujemo tim pravilima, tako da smo samo razmenili poklone.

 

Story: U čemu je tajna uspešnog braka?
- Nema je, nema ni tajnog sastojka, nema nikakvih pravila. Posle toliko godina shvatila sam da je jedino ljubav bitna, dok je sve ostalo nebitno i prolazno. Ako nema ljubavi, ne pomažu ni kompromis ni poštovanje.

foto: Privatna arhiva

Story: Dok ste boravili u Skoplju, snimali ste televizijsku seriju, o kakvoj je ulozi i projektu reč?
- U pitanju je prvi makedonski sitkom u kom igram glavnu ulogu. Tumačim lik Nemice Ule i ona je udata za Makedonca koji drži pansion na Prespanskom jezeru. Zahvaljujući njenom nasledstvu, oni renoviraju taj pansion i tada kreće cela frka. Sve je rađeno slično kao čuveni sitkom Fawlty Towers, što u prevodu znači falični pansion. U fenomenalnoj produkciji radi divna ekipa sa najboljim makedonskim glumcima. Nadam se da će i publika u regionu videti seriju Kurcshlus, od prvog oktobra kreće emitovanje, a onda snimamo drugu sezonu.

 

foto: Privatna arhiva

Story: Kakvi su vam planovi za predstojeće leto?

- Sad već tradicionalno idemo u Grčku i tamo ćemo biti do sredine jula, a u međuvremenu promovisaću duet Lele dance sa Tiom Draganom. Takođe, imaću nastupe tokom leta po regionu i polako ću se spremati za promociju albuma koja je planirana za sredinu novembra.

makonda-tracker