tajne pet veličanstvenih

Sve o čemu smo ćutale

1
Dive pop muzike Nataša Bekvalac, Emina Jahović, Jelena Tomašević, Marija Šerifović i Aleksandra Radović okupile su se kako bi realizovale muzički projekat, demonstrirale veliki talenat, ali i svaka na svoj način ovaplotila zamisao kompozitorke Aleksandre Sare Milutinović
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Moćni ženski vokali

 

Biti jedna od pet najboljih u bilo kojoj kategoriji velika je čast, a kada pop pevačice dobiju priznanje da su zbog svog vokala, harizme i interpretacije u grupi pet veličanstvenih, ta počast još je veća. Posle realizovane ideje Zvezde pevaju zvezde, Radio S organizovao je nov projekat u kom najbolje pevačice izvode najnovije tekstove i kompozicije. Nakon dugog razmišljanja, Radio S i kompozitorka Aleksandra Sara Milutinović pripremili su nov koncept u okviru koga najbolji i najmoćniji ženski vokali pevaju pesme koje će sigurno postati hitovi. Nove note učiniće da ovo leto bude u ritmu pop muzike a pesme su otpevale Jelena Tomašević, Nataša Bekvalac, Aleksandra Radović, Marija Šerifović i Emina Jahović. Na ekskluzivnom fotografisanju za magazin Story u hotelu Zepter pevačice su sumirale utiske, ali i otkrivale detalje svog života i planove za predstojeće leto. Vesele i nasmejane, uživale su tokom snimanja koje je proteklo u euforičnoj atmosferi. Svih pet devojaka, kako same kažu, presrećne su što su učestvovale u ovom projektu i sve vreme su komplimentirale jedna drugu. Tokom opuštenih razgovora konstatovale su da do njih dolaze pozitivne kritike i da se mnogima dopada što svaka pesma ima poseban vizuelni identitet.

 

foto: Andreja Damnjanović

ALEKSANDRA RADOVIĆ

 

foto: Andreja Damnjanović

Pevačica Aleksandra Radović postavila je prioritete u svom životu tako da joj besmislene stvari ne oduzimaju vreme. Posvećena je odrastanju ćerkice Nine i pripremi novih kreativnih projekata, među kojima značajno mesto zauzima Pet veličanstvenih.


Story: Kako ste se osećali kada ste dobili poziv da budete jedna od pet veličanstvenih?
- Nisam bila oduševljena nazivom projekta, mislim da je pretenciozan, pošto sebe ne smatram veličanstvenom, ali da budem u pet najboljih pevačica svakako mi imponuje.

 

Story: Jeste li zadovoljni učenicima i napretkom vaše muzičke radionice?
- Jesam, to je na nekom standardnom nivou, svako napreduje onoliko koliko radi i vežba.
 

Story: Čini se kao da ste se na neki način povukli iz javnog života? Zbog čega ste to učinili?
- Nisam se povukla, samo ne učestvujem u ispraznim emisijama i ne dajem tabloidne intervjue. Nisam sagovornik za besmislene teme. Sada sam u ovom projektu, pre toga učestvovala sam u Zvezde pevaju zvezde, pripremam singl, tako da sam u kreativnom smislu prisutna.
 

Story: Da li ste zadovoljni na koji način vaša ćerkica Nina raste i razvija se?
- Jesam.
 

Story: Koje talente uočavate kod nje?
- Za to je još rano.
 

Story: Postoji li nešto što vam nedostaje?
- Nedostaje mi razumevanje na globalnom nivou među ljudima, kao i ljubav i poštovanje. Mnogo manje laži i nepoverenja među ljudima, to je sve što meni nedostaje.
 

Story: Koliko ste se promenili u poslednjih godinu dana?
- Imam mnogo pozitivnih promena, manje se opterećujem svetovnim stvarima, brinem se samo o tome da imam mir u srcu. Jedino važno i dobro što treba da uradimo u životu jeste da se okrenemo svojoj deci. Sve ostalo sklono je promenama.
 

Story: Šta je to što vas najviše ispunjava i raduje?
- Ispunjava me svaki put kada vidim iskrenog čoveka koji ume da se raduje životu, tuđoj sreći i uspehu.
 

Story: Da li ste potpuno emotivno ispunjeni ili vam nešto nedostaje?
- Ne nedostaje mi baš ništa.
 

Story: Kakav vam je plan za ovo leto?
- Biće radno, kao i uvek.

JELENA TOMAŠEVIĆ

 

foto: Andreja Damnjanović

S obzirom na to da je Jelena Tomašević (32) imala veoma uspešnu saradnju sa Radiom S u njihovom prethodnom projektu Zvezde pevaju zvezde, nakon čega su svi bili prezadovoljni reakcijom publike, učestvovanje u projektu Pet veličanstvenih bilo je logičan sled događaja.


Story: Nedavno ste objavili album, sada i novi singl, kakvi su vam dalji planovi?
- Prezadovoljna sam kako je prošao nov album Ime moje, snimiću još spotova za pesme s njega, imam koncerte sa svojim bendom i s Novosadskim big bendom širom regiona, uživam u žiriju Pinkovih zvezdica, a planiram i duži odmor sa suprugom i ćerkom.
 

Story: Da li vam je kao članu žirija teško da donosite odluke, s obzirom na to da su deca talentovana?
- Imajući u vidu da su pred nama deca, treba voditi računa kako im se obraćamo, jer u njihovim glavicama svaka izgovorena reč ima tri puta veći značaj nego kod odraslih. Hvala Bogu, imamo izuzetno talentovane mališane i zapravo im samo treba davati konstruktivne savete da bi dalje napredovali.
Story: Budući da je vaš suprug, glumac Ivan Bosiljčić, angažovan u Moskvi, koliko vam teško pada razdvojenost?
- Ivan će vam uskoro pričati o svojoj predivnoj ulozi u Rusiji, a inače nisam osetila razdvojenost, jer on je sve vreme tokom angažmana bio par dana u Moskvi, a onda nekoliko dana u Beogradu.
 

Story: Da li je lako imati dobar brak ako su partneri često razdvojeni?
- Ponekad je čežnja divna stvar. (Smeh)

 

 

Story: S obzirom na to da i vi imate mnogo angažmana, kako uspevate da uskladite obaveze oko ćerke Nine?
- Ne radim od devet do pet, već kada ima posla, a sve ostalo vreme rezervisano je za nju. Većinu svog dana posvećena sam Nini i smatram to dragocenim vremenom kako za nju, tako i za mene.
 

Story: Koja su njena trenutna interesovanja?
- Nina ima četiri i po godine i ide u vrtić. Vesele je prirode i radoznala. Interesuju je ples i pevanje, ali videćemo u narednim godinama šta će je najviše zanimati.
 

Story: Mislite li da je sada pravo vreme da se vi i Ivan ponovo ostvarite u ulozi roditelja?
- Uvek je pravo vreme za dete, ali ne odlučujemo o tome mi, već se dogodi kad Bog kaže.
 

Story: O čemu maštate kada se osamite?
- Kada bih vam otkrila, to više ne bi bilo maštarenje u osami.
 

Story: Kakvi su vam planovi za ovo leto?
- Imam nekoliko zakazanih koncerata, idem u Belorusiju gde ću imati nastup i biću u žiriju na Festivalu Slavjanski bazar, na kom sam pre desetak godina predstavljala Srbiju i Crnu Goru i osvojila drugo mesto, a onda ću već tradicionalno, porodično provesti dvadesetak dana u Grčkoj i napuniti baterije za jesenje obaveze.


EMINA JAHOVIĆ

foto: Andreja Damnjanović

Pop pevačica Emina Jahović Sandal (34) rado je prihvatila učešće u projektu Radija S jer je, kako kaže, Sara Milutinović njena dugogodišnja prijateljica i saradnica.


Story: Šta vam najviše zaokuplja pažnju sada, pred leto?
- S obzirom na to da sam već četvrtu godinu u kozmetici, a oduvek me je zanimala, kao i moda u koju sam zaljubljena, rešila sam da se potpuno posvetim tome. Isto kao što sam se na početku predala pevanju, iako su svi mislili da će to biti samo moj hobi, i uspela da izgradim svoje ime i status. Danas pažljivo radim na YaEmini, svom brendu, koji se neverovatnom brzinom širi i čiji proizvodi dobro prolaze širom sveta. Sledeći korak je fenomenalna make-up kolekcija na kojoj rade najveći profesionalci iz te oblasti, vođeni mojim idejama i zamisli u kom smeru naš brend treba da ide. Sarađivaćemo sa svetskim proizvođačima koji rade za Dior, Chanel, Guerlain, Estee Lauder... Ceo taj projekat planiram da lansiram pred Novu godinu, kao i novi miris za žene i moj prvi parfem namenjen muškarcima.
 

Story: Koliko ste se promenili kao autor otkad ste postali majka?
- Majčinstvo nije promenilo samo moj pogled na rad i karijeru, već se odrazilo i na moju ličnost, tako da sam danas strpljivija, praktičnija i mudrija u svemu što radim.
 

Story: Često na Instagramu postavljate klipove na kojima se vidi da vaši sinovi govore srpski jezik, koliko vam je važno da oni budu upoznati sa vašom zemljom i tradicijom?
- To mi je jedna od najvažnijih stvari. Zaista to želim zato što jedino srpski jezik osećam kao svoj, a sve ostale kao strane. Volela bih da, kada odrastu, pričamo samo na srpskom i da to bude naš tajni jezik, jer će malo ko u našem okruženju to moći da razume. Međutim, teško je to izvesti, s obzirom na to da često nemam s kim da ga govorim pa se malo ulenjim i posle nekoliko reči prebacim se na turski. Ali radim na tome da nauče moj maternji jezik.
 

Story: Želite li ponovo da se ostvarite u ulozi majke i maštate li o devojčici?
- Volela bih da imam ćerku, pre svega zbog Mustafe, jer znam koliko sam ja bila vezana za svog oca. Možda se desi jednog dana da mi se ispuni i ta želja. Trenutno sam posvećena poslu, pa ti planovi moraju malo da sačekaju.
 

Story: Kako uspevate da održite skladan brak sve ove godine?
- U osnovi mog braka stoji ljubav, a kad nje ima, nije teško sagraditi na njoj sve ostalo što brak čini skladnim i lepim.
 

Story: Kako ćete provesti ovo leto?
- Uglavnom radeći, ali trudiću se da uhvatim malo predaha na moru. Svakog leta provedemo dva i po meseca na brodu i odatle putujemo na svoje radne zadatke, a ove godine biće mnogo više posla nego odmora. Ali ne žalim se, jer sam sa zadovoljstvom prihvatila da budem član žirija u turskoj verziji svetskog formata Rising Star, takmičenja pevačkih talenata, i to će biti još jedan moj i Mustafin zajednički projekat, s obzirom na to da će i on imati istu funkciju.

MARIJA ŠERIFOVIĆ

 

foto: Andreja Damnjanović

Pop pevačica Marija Šerifović kaže da je lep osećaj biti jedna od Pet veličanstvenih i da joj je drago što postoje ovakvi projekti u našoj zemlji. Tokom prethodne nedelje bila je u žiži interesovanja medija zbog navodne veridbe, a sada otkriva kakve su posledice usledile.


Story: Mnogi vas vide kao strogog člana žirija Zvezda Granda, a šta vi mislite?
- Od samog početka nisam se trudila da se dodvoravam publici, nego da radim ono za šta sam angažovana. Ne mislim da sam toliko stroga, koliko ljudi neće da shvate kako moraju da čuju komentar onog ko ih ocenjuje i ne sedi tu uzalud. Ni meni na početku karijere nije prijalo sve što sam slušala o sebi, ali trudila sam se da iz toga izvučem neke zaključke. Ni sa jednim od kandidata nemam privatni odnos, iza sebe imam, skromno govoreći, lepu karijeru i konkretne kvalitete, a sve to daje mi za pravo da iskreno govorim ono što mislim.


Story: Kako planirate da provedete ovo leto, hoćete li odlaziti u Ameriku?
- Hoću, i to uskoro. Osim tih nekoliko dana, moje leto biće radno jer imam nekoliko velikih koncerata. Već 30. juna nastupam u Podgorici, na Stadionu malih sportova, 15. septembra u zagrebačkom Lisinskom i još niz sličnih oko kojih imam baš mnogo obaveza.
 

Story: U prethodnom intervjuu za magazin Story izjavili ste da ste emotivno ispunjeni, da li i sada uživate u vezi?
- Da, moj emotivni život baš je skockan. (Smeh)
 

Story: Ljubomorno čuvate svoju privatnost mada ste veoma otvorena osoba, šta je razlog za to?
- Posle serije i filma Ispovest donela sam odluku da zaobilazim tu temu. Na kraju, to se uvek može kad se hoće.
 

Story: Pisalo se da ste se verili nakon što ste na Instagramu objavili fotografiju na kojoj su dve burme. To ste odmah demantovali, ali kakve su bile posledice vaše šale?
- Otvorena sam osoba, nisam sklona lažima i fingiranim pričama, ali eto, ljudi ponekad sebi daju previše za pravo pa tvrde razne istine i igraju se tuđim životima samo da bi tog dana imali šta da pišu. Ono što nikada ne bi trebalo da zaborave jeste to da nečiju intimu mogu da otkriju samo kada ta osoba želi da im je servira sama ili pak kada se mnogo potrude, a malo ko se zaista trudi. S druge strane, mislila sam da se u medijima zna kako često umem da se našalim. Ali da se tek tako kreiraju priče o mom ljubavnom životu niti mogu da razumem, niti mi je palo na pamet. Ali eto, naučila sam lekciju.
 

Story: Svojevremeno ste izjavili da biste voleli da se ostvarite u ulozi majke, razmišljate li i dalje o tome?
- Trenutno ne, a kao i svaki normalan čovek, jednog dana da.
 

Story: Na kraju kakvog dana kažete sebi: Današnji dan bio je savršen?
- Na kraju onog koji je prošao bez stresova i besova, a nema ih baš mnogo.
 

Story: Imate li neostvarenih želja i ambicija?
- O da, imam ih mnogo. Jedna od njih je da konačno počnemo da živimo u zemlji u kojoj se zna neki red, iole poštuju bar najvažnije ljudske vrednosti, u kojoj se ceni ono što valja, a ne ono što se nasilno servira.
 

Story: U čemu najviše uživate i šta vas ispunjava?
- Uživam kada svoj posao mogu da radim kako želim, kada mi se na iskrenost odgovori na isti način, kada na pruženo dobijem bar polovinu, kada ne moram da objašnjavam logične stvari, kada ljudi ne vide samo fasadu nego suštinu... Ukratko, ispunjava me samo ono što se teško stiče.

NATAŠA BEKVALAC

 

foto: Andreja Damnjanović

Pevačica Nataša Bekvalac (35) nakon šestogodišnje diskografske pauze izdala je novi album, a uz to je postala i jedna od pet veličanstvenih u projektu Radija S. Uz punu podršku supruga Ljube Jovanovića, potpuno se posvetila promociji, ali priznaje da joj školski uspeh njene ćerke Hane pričinjava najveće zadovoljstvo.


Story: Kako ste se osećali kada ste dobili poziv da budete jedna od pet veličanstvenih?
- Sa Radiom S i Sarom Milutinović uspešno sarađujem i družim se dugo, ipak kada sam dobila poziv da učestvujem u ovom divnom projektu, prijatno sam se iznenadila i zatim odmah prihvatila. U društvu sam lepih i uspešnih, a moja pesma otvorila je projekat Pet veličanstvenih, na šta sam ponosna.

 

Story: S obzirom na to da je je nedavno objavljen i vaš novi album, kakve reakcije publike stižu do vas?
- Već danima cela moja ekipa dobija pohvale i komplimente od kolega, muzičara, producenata i ljudi koji vole i poštuju muziku koju stvaramo. Ovo je zasigurno moj najbolji i najzreliji album u karijeri.

 

Story: Šta želite da radite i da vam se dogodi ovog leta?
- Ovog leta i svakog sledećeg želim da se bavim muzikom, da je živim i budem sa onima koje najviše volim.
 

Story: S obzirom na to da će uskoro kraj školske godine, jeste li zadovoljni Haninim rezultatima?
- Prezadovoljna sam i njenim odličnim uspehom u školi i uspešno završenim prvim razredom muzičke škole. Ipak, uspeh mog deteta čini me najviše ponosnom.
 

Story: Ona je sada već dovoljno velika pa možete da uvidite kakav joj je karakter, jeste li zadovoljni u kakvu osobu izrasta?
- Moja ćerka okružena je ljubavlju, a to je za odrastanje deteta najvažnije. Hana izrasta u srećnu osobu, a to je ono što mi je najbitnije. Ja sam veoma ponosna mama.
 

Story: Izjavljivali ste da se vi i suprug ne mešate jedno drugom u posao, a koliko vam znači njegova podrška?
- Mir, stabilnost i najveću podršku pronalazim u svojoj porodici. Izuzetno mi je važno da moj muž stoji iza ili ispred svake moje odluke.
 

Story: Šta je tajna vašeg uspešnog braka?
- Na to pitanje odgovoriću vam za dvadeset-trideset godina. Tada će sve što kažem imati smisao.
 

Story: Imate li neostvarenih želja i ambicija?
- Imam, one se, naravno, menjaju na dnevnom nivou.
 

Story: Šta biste voleli da ljudima bude prva asocijacija kada se kaže Nataša Bekvalac?
- Sreća i ljubav.

ALEKSANDRA MILUTINOVIĆ

foto: Andreja Damnjanović

Tekstopisac i kompozitor Aleksandra Milutinović (36) jedina je autorka pesama u projektu Radija S Pet veličanstvenih. Ova talentovana dama ističe da je neke od najvećih hitova napravila u automobilu pri naletu pozitivne energije.


Story: Kako ste došli na ideju da napravite projekat Pet veličanstvenih?
- Ideja o autorskom projektu već neko vreme sazrevala je u mojoj glavi. Radeći Zvezde pevaju zvezde, koji je zamislio i realizovao kreativni tim Radija S, došli smo do zaključka da su slušaoci željni pop zvuka. U druženju i razgovoru spojili smo svoje ideje i evo nas u zajedničkoj akciji. U svakom slučaju, najveći domet jednog autora jeste da ima svoj projekat, a kada su u tome partneri najslušaniji radio u regionu i pet najvećih pop diva, uspeh je neminovan.
 

Story: Da li je bilo teško da izaberete izvođače?
- Sa svim učesnicama akcije sarađujem dugo godina. Ideja vodilja bila je i da to budu žene čija muzika se sluša i iščekuje. Svaka je brend za sebe i potpuno su različite u svakom smislu. Pesme su rađene namenski i publika će, shodno tome, prepoznati da ne liče jedna na drugu.
 

Story: Šta je vama kao autoru najveći izazov?
- Izazov je opstati u ovom vremenu kada se sve menja neverovatnom brzinom. Danas nije više dovoljno samo biti dobar kompozitor i muzičar, već svaki projekat zahteva pažljivo planiranje i realizaciju od muzičkog segmenta do plasmana na tržište, a trendovi sve više ukazuju na internet kao glavni medij.
 

Story: Gde pronalazite inspiraciju za stvaranje?
- Ona se nalazi u svemu oko mene. Svako mesto na koje odem može da me inspiriše, svako s kim razgovaram može reći nešto što bi me navelo na razmišljanje. Ljudi su skloni da mi se poveravaju jer ih greje misao da bi njihove ljubavi mogle da žive u pesmama. To je velika čast.

makonda-tracker