Intimna ispovest popularnog glumca

Feđa Stojanović: Razvod je rana koja ne zarasta

1
Jedan od najtraženijih srpskih glumaca, koji je ovih dana premijerno igrao u pozorišnom rimejku kultnog televizijskog ostvarenja Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo, otkriva koliko ga srećnim čine sitne neumerenosti u jelu, piću i kartama, ali i zbog čega ga čak i nakon trideset pet godina još boli nepravda koju je naneo svom sinu, poznatom reditelju Urošu Stojanoviću, kad se razveo od njegove majke
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić




Story: U originalnoj postavci kultne televizijske drame Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo, likovi su veoma mladi i naivni, a u adaptaciji u kojoj igrate vi i Neda Arnerić, reč je o sasvim zrelim ljudima. Kako je došlo do toga?



Story: Neda i vi dobro se poznajete?


foto: Vladimir Šporčić
Story: Da vam žena nije ljubomorna na Nedu?



Story: Vaš sin i bratanica, Uroš i Alisa Stojanović, ostvarili su dečački san koji ste imali kad ste dve godine zaredom konkurisali na režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Da li sada, s ove tačke gledišta, mislite da biste bili srećniji da ste uspeli da se upišete?



Story: Kad glumite, čini se da to radite s neviđenom lakoćom, da li je tako i u životu?



Story: A u životu?


foto: Vladimir Šporčić
Story: Ovo je verovatno prvi put u istoriji da je neko glumu upotrebio kao borilačku veštinu!



Story: Jeste li ikada oprostili roditeljima što su vaše prve honorare, dok ste još bili dečak, pripojili kućnom budžetu umesto da vi za njih kupite ono što ste želeli?



Story: Jeste li mu to zamerili?


foto: Vladimir Šporčić


Story: Po vašoj biografiji, reklo bi se da ste zaljubljive prirode: naučili ste kompletno gradivo iz filozofije zbog devojke iz školske klupe, oženili ste se prvi put vrlo mladi... Kad je to prestalo?




Story: Pa i vi ste se brzo oženili...



Story: Pa zašto ste se razveli?



Story: Tako vedri, nasmejani i uvek spremni za šalu, delujete kao neko kome razvod nije pao preterano teško... Koliko vam je bilo potrebno da savladate strah od neuspeha i ponovo se upustite u ljubav?



Story: Uroš je veoma talentovan, uspešan i uvek nasmejan čovek, zašto bezuspešan pokušaj?



Story: Osećanja su jedan od najvažnijih alata u vašoj profesiji, da li vas zbog toga takve stvari bole jače nego druge ljude?


foto: Vladimir Šporčić


Story: Kod vas je sada, reklo bi se, sve u redu?



Story: Oni koji su radili s vama dvojicom na filmovima koje je on režirao, a vi u njima glumili, kažu da imate neverovatno dobar i blizak odnos...



Story: Kako je izgledalo to kad otac mora da sluša sina?



Story: Da vam to nije vratio za razvod.



Story: Trenutno je u Americi...



Story: A vi ne volite Holivud u koji je on otišao?



Story: Pričate li preko Skajpa?



Story: Pre četiri godine imali ste rizičnu zdravstvenu situaciju kad vam je na probi predstave Zoran Đinđić pukao čir, jeste li od tada promenili neke navike?



Story: Spadate u ekstremno retke slučajeve muževa kojima supruge savetuju da malo popiju, kako ste to postigli?



Story: Reklo bi se da vam skoro nijedna vrsta uživanja nije strana, a uz sve ovo vi ste i strastveni pecaroš?



Story: Čini se da ste u svemu ipak pomalo neumereni, kako sada stojite s hranom, pošto više niste neuhranjeni kao što ste bili u ranoj mladosti?


makonda-tracker