Ognjen Amidžić: Želim da ostarim pored Milice

2
Voditelj Ognjen Amidžić otkriva šta je sve spreman da žrtvuje zarad popularnosti, tvrdi da nikada nije bio u iskušenju da prevari suprugu Milicu i priznaje da željno iščekuje da dobiju potomstvo
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Tridesetčetvorogodišnji voditelj i muzičar nekadašnje grupe Flamingosi Ognjen Amidžić poslednja tri meseca profesionalno je angažovan na rijaliti šou programu Farma koji je oborio sve rekorde gledanosti. Pored toga Ognjenov alter ego Oskar Savić 24. decembra održaće Veliki Oskarov kabare u Domu sindikata, na kojem će prezentovati sve svoje talente koje su još na početku emitovanje emisije Amidži šoua osvojili publiku. Privatno, Amidžić je već pet godina u srećnom braku sa Milicom, nekadašnjom koleginicom na Televiziji Pink, a danas PR-om kompanije Telekom Srbija. Njihova skladna veza zasnovana je na ogromnom poverenju i uzajamnoj podršci, a pored poslovnih uspeha supružnici priželjkuju da se ostvare i u ulozi roditelja, pa oboje  željno iščekuju trenutak kada će ugledati svoje prvo dete.
Story: Prvi put ste se našli u ulozi voditelja rijaliti šoua Farma. Da li ste zadovoljni prvim serijalom?

- Rijaliti šou programi su specifični i za mene predstavljaju izazov. Izuzetno mi je drago što je Farma najgledaniji televizijski  projekat do sada, koji je prevazišao sva moja očekivanja. Pokazalo se da tu ima svega što je potrebno za jedan rijaliti šou: ljubavi, svađa, vređanja, problema, tuča, klanova, ogovaranja iza leđa pa sve to izgleda kao najbolji scenario za film. Mislim da sam svoj posao uradio dobro.
Story: Možete li da zamislite sebe kao ukućanina Farme?

- Nikada, kao što ne bih učestvovao ni u jednom rijaliti šou programu. Smatram da postoje osobe koji su idealne za to, kao i oni koji to nisu. Mislim da meni učešće u takvim programima nije potrebno.
Story: Maštate li da provedete odmor na nekom seoskom imanju, sličnom posedu na kojem je snimana Farma?

- To bi bio idealan odmor na kojem bih mogao da zaboravim na mobilni telefon, ali i ostavim po strani probleme koji me čine nervoznim. Tišina, priroda i čist vazduh preduslovi su za dobar odmor, a i učesnici Farme su mi rekli da pored svađa i rasprava uživaju u pravom predahu.
Story: Kako teku pripreme za Veliki Oskarov kabare?

- Mislim da će biti urnebesno jer je kabare kombinacija muzike, priče, skečeva, priloga... U Oskarovoj režiji sve je bukvalno shvaćeno, tako da će biti emitovani prilozi koje je snimao za Amidži šou.
Story: Da li ćete se vratiti muzičkoj karijeri i obnoviti Flamingose sa glumcem Marinkom Madžgaljem?

- Nas dvojica od početka dobro funkcionišemo, ali Flamingosi su nažalost u poslednjih godinu dana u drugom planu jer sam vodio Amidži šou i Farmu, dok je Marinko snimo film i serije, a nedavno je postao i otac. U narednom periodu nećemo biti aktivni kao grupa jer će nam biti veoma teško da se uskladimo. Međutim, ja pripremam interesantan singl, odnosno obradu pesme Ima jedna krčma u planini sa grupom Kompromis 69.
Story: Prekinuli ste da radite veoma gledanu emisiju Amidži šou kada ste počeli da radite Farmu. Da li planirate drugi serijal?

- Sedam dana nakon završetka Farme, odnosno 29. decembra počeću da radim Amidži šou, u kojem će biti mnogo iznenađenja. Jedino što još nisam odlučio jeste da li će Oskar imati priloge u emisiji. Potrudiću se da svih četrnaest epizoda budu zaista dobre i dovoljno interesantne.
Story: Na šta ste sve spremni zarad popularnosti?
-
Još ne radim ništa zarad popularnosti i hvala Bogu na tome. Radim svoj posao zato što ga volim i uspevam da realizujem svoje ideje. Zarad nekih ciljeva kao što su rejtinzi mogu da pravim kompromise i radim stvari koje su prilagođene i našem stanovištu. Ali, te stvari ne radim zarad popularnosti i ne bih prekršio kriterijume koje imam od početka.
Story: Do sada ste se javnosti predstavili kao voditelj, glumac, pevač. Imate li neki neostvareni san?
- Smešno mi je kada me najave kao multimedijalnog umetnika, što u našem narodu znači da radim sve, a ne znam ništa.  Do sada sam se bavio glumom i pevanjem koji su usko povezani sa mojom voditeljskom profesijom, ali to ne znači da sam glumac ili pevač. Imam sreće da mogu da ostvarim svoje želje, hobije i hirove kroz voditeljski posao, a čim sve to prestane da mi bude zabavno prestaću da radim. Svojevremeno sam hteo da upišem režiju pa eto, još to želim da probam.
Story: Kada pomislite na penziju da li sebe vidite u rodnom Šapcu?

- Videću na šta ću ličiti sa sedamdeset godina i voleo bih da imam što manje bolova i da me zdravlje posluži. Meni je najtužnija pomisao da ćemo svi jednog dana umreti. Vratio bih se u Šabac gde su moji koreni, prijatelji i sećanja na najlepši period života. Sve to se vrti ukrug, došli smo i otići ćemo.
Story: Budući da u poslednje vreme imate mnogo obaveza, da li imate vremena za sebe?

- Nikada u životu nisam imao ovoliko obaveza, a kako stvari stoje, sve će se to završiti u martu. Kako me i posle toga čeka gomila stvari koje moram da završim, prva mogućnost za odlazak na odmor biće u junu sledeće godine. Dobro je samo to što mi nije dosadno.
Story: Šta je ključ vašeg harmoničnog braka sa suprugom Milicom?

- Ne znam da analiziram brak pa da na osnovu toga dam definiciju uspešne zajednice. Kada se sa nekim uklopiš i kada imate dobru komunikaciju kao ja sam svojom suprugom, onda to funkcioniše. Mi pratimo i podržavamo jedno drugo i to je to. Smatram da dve osobe ili mogu ili ne jedna sa drugom, a nama je očigledno super.
Story: Koliko se žrtvujete zarad održavanja dobrog braka?

- Oboje smo čitav ovaj period podredili poslu. Nadam se da će i to uskoro da splasne, pa da naše zajedništvo ne podrazumeva žrtve. Voleo bih da imamo više vremena koje bismo proveli skupa jer bi bilo lepo da možemo da planiramo zajedničke korake u budućnosti. Ipak, danas se tako živi i ne može previše da se planira, život moraš da uklopiš u tempo koji ti je nametnut.
Story: Planirate li proširenje porodice?

- Naravno, čim se malo slegnu naše poslovne obaveze.
Story: Da li vam je karijera sada važnija od porodice?

- Poslovi koje radimo oduzimaju nam puno vremena, ali nismo se dogovorili kako ćemo se sada samo baviti karijerom, a da će red na potomstvo doći posle toga. Radim dvadeset četiri sata dnevno, kao i Milica, ali to se ne dešava samo zbog naših ambicija, nego je trenutna situacija takva.
Story: Smetaju li Milici vaše obožavateljke?

- Ne, ona dobro razume moj posao i iznad je svega toga. Kada snimam spotove, ona zajedno sa mnom učestvuje u odabiru devojaka koje će se pojaviti i tačno razume šta nam treba.
Story: S obzirom na to da vaša voljena važi za izuzetno lepu ženu, jeste li ljubomorni?

- Kao i svaki muškarac normalno je da sam ljubomoran, što nam je i u prirodi. Reagujem na neke stvari kada za to postoji razlog, ali sve to je u granicama normale.
Story: Jeste li ikada bili u iskušenju da prevarite suprugu i kako gledate na prevaru?
-
Još se nisam našao u toj situaciji.  To je sveobuhvatno pitanje a ja ne volim da iznosim generalne stavove. Smatram da je to individualna stvar, ali sigurno je da nije poželjno u vezi dvoje ljudi.
Story: Verujete li u ljubav za ceo život?
-
Da, najiskrenije verujem u doživotnu ljubav. Voleo bih da Milica i ja ostarimo zajedno.
Story: Da li se Milica i vi ponekad posvađate oko kućnih poslova koje vi  mrzite da radite?

- Imamo pomoć u kući tako da nam je to zaista olakšano. U poslednje vreme imamo problem sa garderobom jer ne znamo gde više da je smestimo tako da aktivno razmišljamo ili o proširenju stana, ili o kupovini novog i većeg.
Story: Verujete li u iskrena prijateljstva ili ste prilično rezervisani?

- Čovek ne može protiv sebe. Smatram da sam ostvaren i srećan jer imam mnogo prijatelja. Sa svim novim ljudima koje upoznajem veoma sam otvoren i nemam nikakve predrasude. Dešavalo mi se da se posle samo nekoliko minuta sa nekim razumem i da ta prijateljstva traju godinama.
Story: Da li sebe smatrate metroseksualcem?
-
Ne mislim da sam metroseksualac. Ja sam samo normalan seksualac i ništa više od toga. Ne volim čak ni metro (smeh).
Story: Mislite li da vam je vaš alter ego Oskar oduzeo na muškosti?

- Što je najinteresantnije  ne,  jer lično ne mešam te dve stvari. Po reakcijama drugih žena shvatio sam da su mnoge u Oskaru videle oličenje muškosti.

Ksenija Konić

makonda-tracker