Jelena Tomašević: Sebe ne mogu da prihvatim kao plavušu

0
Popularna pevačica sa zadovoljstvom je odgovorila na sva pristigla pitanja svojih obožavalaca sa Story.rs portala
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Jelena Tomašević rado je prihvatila da odgovori na pitanja svojih obožavalaca. Popularna pevačica ovih dana se priprema za Novogodišnju noć koju će provesti radno u Banja Luci. S obzirom na to da je svoju bogatu karijeru gradila iskčljučivo dobrim pesmama i svoje fanove je isnpirisala da je pitaju sve ono što ih zanima, a vezano je za njen poslovni život. Ipak, neke je zanimalo i da li Jelena veruje u večnu ljubav i zbog čega svoj seksepil stavlja u drugi plan.
Koga od svojih kolega najradije slušate i čija vam se muzika dopada? Ko su vam omiljeni među pop, a ko među pevačima izvorne muzike? Srđan

- Osim Željka Joksimovića, slusam Sergeja Ćetkovica, Vladu Georgieva, Sašu Kovačevića, Mari Mari, Maki Kovač, Ivanu Peters i Aleksandru Radović. Od pevača izvorne muzike volim Vasilisu i Stanišu Stošića.
Želiš li da Jutro i još nekoliko tvojih pesama snimiš na engleskom i probaš da ih prezentuješ u inostranstvu? Ksenija Brkić

- To jeste bio prvobitan plan kada sam otpevala Jutro. Nadam se da će se to jednog dana i desiti. Volela bih da predstavim svoje pesme i u inostranstvu.
Šta za vas znači uspeh? I koja merila i koje vrednosti dovodite u prvi plan? Nikola

- Uspeh je za mene - raditi posao koji voliš i biti uspešan u tome. Biti dosledan svojim kriterijumima i ostati normalan i dobar čovek. Ovde sam gde jesam zahvaljujući svom glasu i pesmama koje je publika prepoznala i zavolela. I da nije njih, ne znam čemu onda sve ovo...
Da li ćete ikada doći u Sarajevo da vaš čarobni glas čujem uživo? Helena Popović

- Vrlo rado ću doći u Sarajevo. Trebalo bi uskoro...
Kojim pevačicama se diviš i zbog čega? Da li ćemo imati prilike da vas vidimo u Sarajevu? Martina Andrijević

- Oduvek sam se divila moćnim ženskim vokalima od kojih sam upijala svaki ton i koje su mi bile uzor, kao sto su: Maraja Keri, Vitni Hjuston, Areta frenklin, Čaka Kan, a od novije generacije Ališa Kis, Bijonse...
Da li bi ste se prijavili za Farmu ili Velikog brata? Tina Nikolić

- Ne bih išla na Farmu ili u VB, jer mislim da to nije za mene. Ne bih se osećala dobro u takvim okolnostima.
Zbog čega na vašem poslednjem albumu nema brzih pesama? Nataša Milić

- Najviše volim da pevam balade, ali dobro se snalazim i u brzim  pesmama. Pesme Okeani i Med i žaoka su bržeg ritma, a na drugom albumu bi moglo da ih bude više, slazem se.
Veruješ li u ljubav za ceo život i da li se nadaš da ipak postoji onaj pravi? Katić Ljubica

- Draga Ljubice, čemu sumnja u ljubav za ceo život?! Naravno da postoji gospodin pravi! Želim ti da ga sretneš u Novoj 2010. godini!
Vaša omiljena pesma ovih dana je?

- Ljubavi....
Koji je razlog, da se pevačica takvih glasovnih mogućnosti, tako malo pojavljuje na televiziji? Smatram da tako čaroban glas treba više da se čuje. Zoran Nenadović

- Smatram da me ima sasvim dovoljno u medijima. Ne treba preterivati. Zadovoljna sam rezultatima svog prvog albuma. U svakom slučaju, hvala ti na lepim željama. I tebi sve najlepše u Novoj 2010. godini.
Da li ste zadovoljni svojim telom s obzirom na to da ga ne pokazujete tako često? Ajša Preljević

- Kao i svaka devojka, nikada nisam u potpunosti zadovoljna svojim telom, ali svesna sam sebe. Samo, nikada nisam htela da svoje telo stavljam u prvi plan, već svoj glas. Najbitnije je kako neko zrači.
Da li volite noćni život i gde najradije izlazite? Jelena Knežević Čolić

- Ne izlazim često, ali volim da odem u KGB, Bitef i na koncerte. Često se sa svojim društvom provodim na privatnim zabavama.
Da li bi ste se ofarbali u plavo? Dragana Kostić

- Pokušala sam jednom, međutim ne mogu sebe da prihvatim kao plavušu. Možda mi najbolje stoji svetlo-smeđa nijansa koju sada imam.
Pratim vaš rad od 2005. godine ali nikada nisam imala priliku da vas čujem uživo. Kada ćete doći u Bijeljinu? Dajana Joksimović

- Obećavam da ću doći što pre u Bijeljinu. I ja tebi želim sve najlepše.
Kakav spektakl pripremate u Banja Luci za Novu godinu? Nataša Babić

- Pripremam dobru svirku i dobru atmosferu. Nadam se da neće biti mnogo hladno, ali i ako bude, zagrejaćemo se zajedno đuskajuci.
Da li ste se nekad oprobali u nekoj drugoj umetnosti? Milica Andrić

- Počela sam nedavno da pišem tekstove i na svom albumu prvencu sam napisala pet tekstova. Najviše volim da pevam, ali mislim da bih se dobro snašla i kao glumica.
Planirate li uskoro da dođete u Kanadu?  Maja

- Volela bih da dođem u Kanadu i da pevam našim dobrim ljudima.
Kada ćete da izdate album sa narodnim izvornim pesmama, s obzirom na to da na sajtu YouTube može da se pogleda i čuje nekoliko pesama?! Srđan
-
U bliskoj budućnosti očekujte album sa izvornim obradama. To je moja druga ljubav.
Da li verujete u večnu ljubav?  Mihajlo

-Verujem u pravu  ljubav za ceo život!
Čime negujete lice i koja je to tako moćna boja kose? Anđela Zeljić

- Lice mi neguje divna kozmeticarka Dragica u Beogradu i kod nje nabavljam kreme francuske kozmeticke kuce PAB.  Kosu  mi neguje Aleksandar Kapriš već nekoliko godina. Znam da koristi preparate Fama, a boju kose zna samo on, jer meša više boja.
Deluješ kao osoba sa jakom samokontrolom, pa me zanima u kojim situacijama pucaš i kako se tada ponašaš? Ivan Stamenković

- Jaka samokontrola je spas u mnogim situacijama, ali naravno da i ja pucam kada sam povređena i ljuta. Najviše po ljudima koji su mi najbliži i koje najviše volim, jer oni znaju moju suštinu i prirodu i lako mi oproste. Mada, često znam da pokažem zube i drugima  kada sam u pravu, iako delujem suviše nežno i fino.
Da li ste zadovoljna uspehom novog albuma i turneje? Vladimir

- Zadovoljna sam kako je prošao moj prvenac. Ljudi na koncertima znaju moje pesme i jako me lepo prihvataju. Zadovoljna sam i spotovima, koncertima. Već uveliko razmišljam o svom drugom albumu.
Poznato je da ste učestvovali u emisiji za izbor mladih talenata, kada bi ste mogli da birate između svoja dva Kragujevčanina, za duet biste izabrali Nikolu Paunovića ili Danijela Pavlovića? Vera

- Teško pitanje... Obojicu ih poznajem još dok smo bili mali i pevali po dečijim festivalima. Sa Nikolom bih snimila neku moćnu rok pesmu, a sa Danijelom neku lepu pop baladu.
Kako se oraspoložite u trenucima kada ste zaista tužni? Violeta Pavlović

- Izađem sa društvom u grad ili u šetnju.
Koja je poruka albuma Panta rei? Nenad Milić

- Panta rei - sve teče, sve se menja, vreme leči sve. Poruka o beskonačnosti vremena i prolaznosti svega ovozemaljskog. Samo se nadamo da će naša dela i ljubavi ostati da žive i posle nas u Univerzumu.   

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker