Srceparajuće

Potresna ispovest ćerke Đorđa Balaševića: Tek kada me je ošamario, odlučila sam da odem

0
Ćerka Đorđa Balašević je otvoreno progovorila o svim životnim nedaćama...
Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić
Jelena Beba Balašević


Bila sam oduzeta od brade do stopala. Bez ikakvog osećaja u celom telu. Lekari su mi rekli da imam samo jedan odsto šanse da ponovo stanem na noge, a ja sam ipak prohodala Jelena  Balašević Đorđa Balaševića


Jelena

Životna priča - Đorđe Balašević: Moj priča o bitangi i princezi



Auto se prevrnuo na krov. Vratni pršljenovi su mi ispali iz kičmenog stuba. To je stvorilo otok na kičmenoj moždini i totalnu oduzetost svih udova.  



Čini mi se da nikad nisam bila razumnija nego tad. Sudbina je poslala automobil u kom se nalazio momak koji je te večeri diplomirao medicinu. Čučnuo je pored mene u travu i na moje pitanje  Da li ću moći da hodam, rekao je: Hoćeš. Od tog trenutka nisam verovala ni u jedno drugo rešenje.Kada je stigla u bolnicu, prognoze su bile potpuno obeshrabrujuće. Pacijenti sa takvom povredom vratnog dela kičme praktično se nikad ne oporave.

Jelena

Mama i ja smo bile same u sobi i rekla sam joj da želim da ustanem. Pridržala me je i uspela sam. Zagrlile smo se i počele da vrištimo od sreće. Nije mogla da mi pomogne neka skupa operacijaili lek. Od roditelja sam dobijala ono što mi je najviše i trebalo. Neograničene količine ljubavi.Godinama posle oporavka osećala se loše i iskompleksirano. Njen hod više nije bio isti, ona više nije bila ista. Trebalo joj je mnogo vremena da prihvati da više nikad neće biti ista i da ne sme zbog toga da bude nesrećna.

Utekla sa ivice smrti: Balaševićeva ćerka se prisetila najtežeg dana u životu



Ja sam fan Đorđa Balaševića, tako da mi je teško da se odlučim, ali ova pesma je savršena alegorija odnosa roditelja i deteta. Sve je rečeno u njoj. I o dobru i o zlu. Mi smo zaista bili svuda u njihovom svemu.



Počelo je kao stiskanje za ruku, guranje na zid, vređanje... Onda ide plakanje i obećavanje da se neće ponoviti. Ali ponovi se, a moja želja da verujem bila je veća od realnosti. Nikad me niko nije toliko vređao kao čovek kog sam volela. Nisam prepoznala da se to ne može popraviti. Tek kad me je ošamario, odlučila sam da odem.

Jelena
Nasilje nema opravdanje. Nasilnik se nikada neće popraviti. Verujte da ima mnogo ljubavi na svetu i da vas, baš kao i mene, čeka pravi muškarac, kom ne bi palo na pamet da digne ruku na ženu.
makonda-tracker