Uzbudljiv boravak u Dubaiju

Sanja Marinković: Predah od problema

0
Autorka emisije Magazin In Sanja Marinković provela je nedelju dana sa sinom Strahinjom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a njen suprug Aleksandar Uhrin ostao je u Beogradu zbog zdravstvenih poteškoća članova njegove porodice
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Sanja Marinković Uhrin
Strahinjom Aleksandrom Uhrinom



Zbog zdravstvenih problema u familiji morao je da otkaže put i ostane u Beogradu Sanja

U Dubai odlazim svake zime na nedelju dana poslednjih deset godina. Dobro sam upoznala grad i zato sam mogla da otputujem sama sa Strahinjom. To je naša omiljena destinacija za odmor i nastavili smo tu tradiciju zato što moj sin mnogo voli tamo da ide,  a meni je to kao safari za duh i telo, tamo se potpuno opustim. Dubai nas iznenadi svake godine novim sadržajima. Iako smo bili pre samo godinu dana, sada smo se osećali kao da smo ušli u novi grad. Fantastičan je za brojne stvari, bavljenje sportom, opuštanje, provod, a kupali smo se i sunčali kao da smo bili na letovanju. Strahinja je provodio vreme s decom, a ja sam se družila s prijateljima i sestrom.

Sanja

Ove godine bili smo prvi put u Dubaiju za Dan zaljubljenih. Ljudi iz celog sveta dolaze u taj arapski grad u kom se ovaj praznik obeležava kao i bilo koji drugi. Običaj je da se popodne pije čaj koji je pripremljen na tradicionalni način, pa smo nas dvoje otišli u jedan hotel koji je urađen po uzoru na palatu Dubai glavnog šeika i izgleda fantastično. Sama ceremonija ispijanja čaja bila je savršena, a na kraju sam slikala Strahinju kad je zaspao od te količine slatkiša i hrane. Takođe, ovo je prvi put da suprug i ja budemo razdvojeni za Dan zaljubljenih. Doduše, nama su rođendani najvažniji i sada se bliži moj, 2. marta, i s nestrpljenjem očekujem kakvo će mi iznenađenje momci prirediti.  Koliko je Dubai drugačiji od drugih mesta dokazuje i to što sam bila svedok jedne fenomenalne stvari. Naime, jutro pošto sam doputovala u UAE, na naslovnoj strani jednih dnevnih novina videla sam Arapkinju koja je proglašena za ministarku sreće. Tačno sam znala da sam izabrala destinaciju po svom ukusu, samo sam se pitala da li sam dovoljno kvalifikovana da uživam u toj sreći, s obzirom na to odakle sam otišla, na sve probleme i porodične i oko posla i brige oko Strahinjine škole. 



Strahinja

Raspust se završio i krećemo u nove pobede. Moram da se pohvalim da je Strahinja prvo polugodište drugog razreda završio sa svim peticama. Njegovo odeljenje najbolje je u školi Sanja

Nadamo se da će se srediti porodična zdravstvena situacija koja nas je sve, nažalost, iznenadila, prvo oko Nove godine, a onda ponovo samo nedelju dana pred put. Volela bih da sve dođe na svoje i da oko Uskrsa zajedno negde otputujemo. 

Piše: Ksenija Konić 
makonda-tracker