Goca Tržan: Moj brak više nije bajka

Pop pevačica Goca Tržan govori o tome koliko se njen brak sa suprugom Ivanom vremenom promenio i otkriva da se njihova nekada strasna ljubav posle tri godine pretvorila u kolotečinu
0
1 / 2 Foto: Petar Đorđević

Popularna pevačica Goca Tržan u svom suprugu Ivanu Marinkoviću pronašla je čoveka koji će je zaštititi od svih životnih nevolja i podržati u svakoj njenoj odluci. Iako i dalje jedno prema drugom osećaju ogromnu ljubav, šarmantna tridesetpetogodišnjakinja otkriva da je zaljubljenost između nje i njenog izabranika vremenom nestala usled brojnih poslovnih obaveza. Mesta za romantiku u njihovom životu sve je manje, ali pevačici i njenom pet godina mlađem partneru to ne predstavlja problem, nego se kroz život bore zajedno vodeći računa o njihovoj dvogodišnjoj ćerkici Leni. Budući da ne planira uskoro da se ponovo ostvari u ulozi majke, Goca vredno radi, a publika će u narednom periodu moći da uživa u njene četiri nove pesme.   
Story: Upravo ste završili rad na novim pesmama. Kako ste odlučili da umesto albuma objavite maksi singl?

- Završila sam četiri nove pesme, od kojih je dve radila kompozitor i tekstopisac Aleksandra Milutinović, a dve kompozitor i producent Nenad Stefanović Japanac. To je projekat kojim sam želela da prekinem pauzu između dva albuma. Sve tekstove je radila Ljiljana Jorgović, tako da se ove četiri numere razlikuju od mog prethodnog albuma Plavi ram. Dve numere su balade, a dve brzog ritma.
Story: Planirate li uskoro i koncert?

- Koncert je već zakazan za 18. mart u Sava centru, pošto je prošli bio fenomenalan. Rešila sam da tim prošlim koncertom započnem tradiciju i da svakog proleća održim po jedan.
Story: Posle uloge u seriji Selo gori, a baba se češlja, pojavili ste se i u filmu Selo gori i tako. Kako ste se osećali dok ste sebe gledali na velikom platnu?

- Meni je sve to vrlo neobično, ali sam bila počastvovana što sam dobila dosta komplimenata od strane glumaca sa kojim sam sarađivala na tom projektu. Sam poklon u prepunoj dvorani Sava centra nikada neću zaboraviti jer sam imala mnogo veću tremu, nego na koncertu.
Story: Pada li vam teško da u isto vreme budete pevačica, majka i supruga?

- Stvarno ne znam. Nemam ni dadilju, ni kuvaricu, ali valjda imam volju i želju da u svemu uspem. Pored toga imam i dobrog muža i porodicu koja mi beskrajno pomaže.
Story: Koliko se promenio odnos vašeg supruga i vas posle gotovo tri godine braka?
-
Dosta toga se promenilo. Mogla bih da pričam bajke kako je sve isto, ali nije. Otkako smo se venčali mnogo smo se bolje upoznali, a i život je preuzeo primat u našem odnosu. Vrlo često naše poslovne obaveze kroje našu svakodnevicu, pa se tako izgubila romantika, jer neretko posle napornog dana odmah zaspimo zajedno za Lenom.
Story: Postoji li još zaljubljenost između vas dvoje?

- Mogu da kažem da to više nije zaljubljenost u dečjem smislu. Ja njega volim i poštujem njegovu prirodu i to što je dobar čovek i što me podržava u svemu i na tome sam mu beskrajno zahvalna.
Story: Kako održavate strast u braku?

- Strast održavamo samo onda kada dete spava čvrstim snom.
Story: Plašite li se da je možda došlo do zasićenja u vašem odnosu?

- Mislim da to nije zasićenje. Strast i zaljubljenost koju smo osećali u vezi prerasli su u zrelu ljubav. Volimo se i želimo se kao i prvog dana, ali smo upali u životnu kolotečinu.
Story: Na sceni odajete utisak dominantne žene. Da li ste takvi i u braku?

- Ne. Moj suprug znatno je dominantniji od mene, on je pravi muškarac. U njemu sam pronašla zaštitnika u svakom pogledu. Možda na sceni delujem tako, ali sam u privatnom životu vrlo emotivna.
Story: Zbog čega nastaju nesporazumi u vašem domu?

- Uglavnom je to što me Ivan kritikuje zbog nekih postupaka, a ja neću da priznam da je u pravu, iako znam da jeste.
Story: Da li ste u takvim situacijama spremni da prvi kažete izvini zarad mira u kući, iako možda niste pogrešili?

- Zarad mira u kući vrlo često, ali inače retko kada priznajem da nisam u pravu.
Story: Plašite li se da bi jednog dana mogli da se zaljubite u drugog muškarca?

- Ljubavi se nikada ne treba plašiti. Mislim da su svi bračni parovi stalno u takvim iskušenjima. Ja sam našla čoveka svog života, ali ne mogu da potpišem krvlju da ga neću prevariti ili ostaviti, kao što to isto ne mogu da garantujem ni za njega. Da se on zaljubi u drugu osobu i to mi kaže, ne bih se ljutila na njega, ali ne bih mogla da razumem da bude u paralelnoj vezi.
Story: Koliko vam suprug pomaže u svakodnevnim obavezama oko ćerke Lene?

- Nas dvoje smo ravnopravno podelili sve obaveze. On je njen otac i učestvuje podjednako sa mnom u njenom vaspitavanju i odrastanju.
Story: Da li ste strog roditelj?

- Da, i to mnogo više nego moj suprug koji me često kritikuje zbog toga. Lenu već sada učim da u meni treba da vidi autoritet, ali i najboljeg prijatelja. Rešila sam da je od malih nogu tako vaspitavam tako da zna gde su joj granice i mesto i kako sa kim sme i može da razgovara.
Story: Planirate li da svojoj mezimici pomažete u životu ili ćete je pustiti da se sama bori?

- Pustiću je da se sama bori, a pomagaću joj onako da to ona nikada ne sazna.
Story: Da li ćete uskoro možda proširiti porodicu?

- Planiramo to jednog dana, ali sigurno ne u ovom momentu.
Story: Neposredno nakon Leninog rođenja, zapali ste u postporođajnu depresiju. Plašite li da vam se to desi ponovo?

- Ne. Mislim da je to normalno stanje kroz koje prođe svaka trudnica, samo što neka uspe da izađe iz tog stanja, a neka ne. Ta depresija dolazi iz ličnog nezadovoljstva, a ja sam imala sreću da sam bila okružena divnim ljudima koji su mi pomogli da se izvučem iz svega toga.
Story: Jeste li danas zadovoljni sobom?

- Potpuno i svojim privatnim i poslovnim uspehom, a i svojim izgledom koji sam na nagovor magazina StoryWOW dovela do savršenstva, a i dalje se pridržavam svih normi koje sam tokom tog perioda naučila. 
Story: Da možete da vratite vreme šta nikada ne biste ponovo uradili?

- Sve bih radila isto. Ne stidim se svojih grešaka i ne plašim se da pričam o svojoj prošlosti. Svoje greške slavim kao najveće uspehe i pobede jer sam na njima dosta naučila.
Story: Plašite li vas samoća?

- Naprotiv. Ponekad namerno oteram muža iz kuće kako bih ostala sama jer često uživam u tome.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker