Vesna Zmijanac: Uvek sam birala moćne muškarce

2
Folk zvezda Vesna Zmijanac priča kako je prevazišla depresiju, govori zbog čega je bije glas da se opija i razotkriva tajne svog ljubavnog života u koji je pre godinu dana uplovio operski pevač Nikola Mijailović
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Legendarna pevačica čije su pesme obeležile kraj prošloga veka na estradnom nebu bivše SFRJ, Vesna Zmijanac, davno je sebi trasirala put koji ju  je doveo do vrha narodne muzike. Uprkos uspehu i slavi, na vrhuncu karijere odlučila je da se povuče s estrade pa danas uživa u svom miru na Bukulji odakle, transformišući se od mirne meštanke lepe srpske planine u damu moćnih vokalnih sposobnosti, povremeno odlazi na nastupe. Rešena da sada prekine medijsku pauzu, pedesetdvogodišnja Vesna užurbano priprema novi maksi singl, a ekskluzivno za Story govori o svom navodnom opijanju i koliko je srećna u novoj vezi sa šesnaest godina mlađim baritonom Nikolom Mijailovićem, sinom svetski poznate primadone Radmile Smiljanić.
Story: Hoćete li do kraja godine obradovati verne fanove novim singlom?

- Nadam se da ću do tada snimiti dve nove pesme, biće to nešto drugačije od svega što sam radila, a opet prepoznatljivo.
Story: Da li je depresija možda povod što ste glamurozan i sjajan život zamenili tišinom na Bukulji?

- Ne postoji način da se iz euforije i ludila povučete u mir i tišinu, a da ne zapadnete u depresiju, što se i meni desilo. To je trajalo sve dok se kompletno nisam prilagodila miru. A reč je o procesu koji traje i u kojem se dešavaju razne emotivne, mentalne i duhovne turbulencije.
Story: Uprkos raznim komentarima, na sceni i dalje delujete moćno. Jeste li takvi i u emotivnim odnosima?

- I to se menja s godinama. Mudrija sam i stabilnija, a i kriterijumi su mi izoštreniji. Sada je potrebno mnogo više da bi mi se neko svideo, dok je to nekada bilo mnogo lakše. Trenutno mogu da budem u vezi samo s osobom koja je spokojna i mudra.
Story: I jeste li pronašli nekog takvog?

- Jedan se nazire (smeh).
Story: Odbijate li mogućnost da se ponovo udate?

- Nikad ne reci nikad. Nisam isključiva kada je reč o ponovnoj udaji, ali morao bi da me zaprosi neko ko je zaista poseban.
Story: Da li je taj poseban operski pevač Nikola Mijailović?

- On je neko ko mi je važan i s njim se lepo družim. Jeste mlađi, ali često mi se čini da je od mene zreliji mentalno i duhovno, čak i mudriji. Nekada potpuno podetinjim, a on i u tim situacijama ostaje ozbiljan.

Nikola Rumenić

Ceo intervju s Vesnom Zmijanac pročitajte u 216. broju magazina Story koji je u prodaji od 10. novembra 2009.

makonda-tracker