Nina Seničar: Bivšem dečku pronalazim nove devojke

4
Voditeljka Nina Seničar koja je slavu stekla u Italiji, prvi put govori o novom dečku Marku, priseća se odnosa sa bivšim momkom Erosom Ramacotijem i otkriva zašto ne planira da se uda u narednih deset godina
foto: Paolo Baglioni
foto: Paolo Baglioni

Pre nego što je postala poznata srpskoj javnosti, dvadesettrogodišnja manekenka i voditeljka italijanske verzije kviza Distraction, seksepilna Novosađanka Nina Seničar, slavu je sekla na Apeninskom poluostrvu gde je već godinama popularno TV lice. Otkako je pre nekoliko godina u domaće medije dospela priča o njenoj vezi sa italijanskim pop pevačem Erosom Ramacotijem, interesovanje za ljubavni život lepe brinete naprasno je poraslo i u Srbiji. S vremena na vreme, u žiži aktuelnih komentara bile su spekulacije po kojima su je povezivali sa mnogim uspešnim i moćnim muškarcima, među kojima su bili teniski as Novak Đoković, biznismen Miodrag Kostić i mnogi drugi. O tome šta je prava istina o njenom ljubavnom životu, ko je muškarac kojem je poverila svoje srce, o svojim planovima nakon diplomskog rada na milanskom univerzitetu Bokoni, novo zaštitno lice prestižne italijanske marke donjeg veša Roberto, govori u intervjuu za Story. Da izuzetno uživa u novim poslovnim izazovima, dokazuju i planovi po kojima će, osim stalnih televizijskih angažmana u Italiji, biti voditelj Izbora za mis sveta, a uskoro će početi saradnju s evropskim MTV-jem i približiti se američkom tržištu, zbog čega je nedavno putovala u Njujork.
Story: Kako ste uspeli da se probijete na italijansko tržište

- Pogađa me kada čujem komentare kako za sebe, tako i za neke svoje  prijateljice, da smo do uspeha došle preko kreveta jer znam koliko smo truda uložile da bismo bile ovde gde smo sada. Ne kažem da takav put nije moguć, ali u takvim slučajevima u poslu opstaješ najviše dva meseca. Mnogo sam truda uložila u karijeru, od studiranja, preko održavanja fizičkog izgleda, usavršavanja jezika i odnosa prema kameri. U Italiji sam naučila kako da se dopadnem masi, bez čega sigurno ne bih dugo opstala na televiziji.
Story: Koji je bio vaš prvi posao u Italiji?

- Kao manekenka radila sam dve velike revije donjeg veša koje je prenosio Fashion TV. Bila sam veoma nervozna, ali i zadovoljna kada sam prvi put  pod svetlošću reflektora doživela aplauz publike. U Italiju sam, međutim, otišla isključivo da bih studirala na univerzitetu Bokoni, imala sam želju da postanem asistent na fakultetu. Mislila sam da nemam nikakvih sposobnosti za voditeljski posao, ali danas jedino što me motiviše da ostanem u voditeljstvu nije slava, već lični osećaj da sam dobra u tome što radim.
Story: Koliko vam je lepota olakšala profesionalni prodor
?
- Fizički izgled mi na fakultetu i te kako otežava stvari jer su mnogi skloni da pomisle kako zbog lepote ne moram mnogo da učim i da mi to pomaže u uspesima koje postižem. Ipak, to što sam rođena u zemlji u kojoj su devojke prelepe i izgledam normalno, samo je moja prednost.
Story: Italijanski mediji često vas povezuju sa poznatim muškarcima, a svojevremeno se pričalo da ste u vezi sa voditeljem Ecijom Gređom, s kojim ste sarađivali u jednoj emisiji.

- On je legenda u Italiji i moj veliki prijatelj. Dok smo radili zajedno, mnogo me je naučio o ponašanju pred kamerama. Izuzetno je popularan i uvek raspoložen da svima izađe u susret, tako da me priče o našoj navodnoj vezi uopšte nisu dotakle. Toliko ga cenim da sam takve spekulacije smatrala komplimentom.
Story: Svojevremeno se pisalo da je vaš bivši dečko, italijanska megazvezda Eros Ramacoti, zbog vas održao koncert u Novom Sadu. Imate li veze s njegovim koncertom koji će na jesen održati u Beogradu?

- Ne znam da li je zbog mene pravio koncert u Novom Sadu, ali nisam bila u prilici da mu prisustvujem. Danas smo veliki prijatelji. Eros se ne menja, isti je kao pre i ponaša se kao momak u najboljim godinama. Često mu nabacujem neke svoje drugarice i upoznajem ga s novim devojkama, a o našoj vezi nikada nisam otvoreno pričala niti to nameravam. Italiju trenutno potresa skandal kako Eros svojim izabranicama omogućava određene privilegije. Naime, reč je o tome da je njegova prva žena bila zaštitno lice brenda donjeg rublja Roberta, kao i ja sada. Drago mi je što će opet pevati u Srbiji, a pošto je moja mama njegov veliki fan, možda ću joj praviti društvo na Erosovom beogradskom koncertu.
Story: Početkom 2009. godine, u domaćim medijima pisalo se da ste u vezi sa novosadskim biznismenom Miodragom Kostićem Koletom?

- Drago mi je da me to pitate, pošto više ne mogu da izađem na kraj sa takvim tračevima. I dalje mi nije jasno zašto pored svih stvari koje sam uradila u karijeri, nekome pada na pamet da se fokusira na takve izmišljotine. Glupo je da to demantujem, ali realno, šta bih ja tražila u vezi sa Koletom? Ta priča verovatno je potekla iz činjenice da smo u isto vreme bili na istom mestu - na proslavi kompanije Zepter u Monte Karlu, čiji sam program vodila zajedno sa Nikolinom Pišek, a Miodrag je bio jedna od zvanica. Posle svega, jadno mi je što su neki mediji želeli da me predstave kao devojku koja se tek tako upušta s bilo kim u vezu. Nije samo reč o Koletu jer su me i pre povezivali sa mnogima.
Story: Nervira li vas kada vas neko okarakteriše kao sponzorušu?

- Uvek me razljute takve stvari jer sam od osamnaeste godine sama zarađivala džeparac. Nemam ništa protiv sponzoruša, ali jednostavno me ne zanima da li neko ima jahte, brodove, avione, kamione.
Story: Osim sa Koletom, povezivali su vas i sa našim najslavnijim teniserom Novakom Đokovićem?

- Novak je moj drug i nije u redu da se zbog njegove porodice i devojke s kojom je u vezi takve stvari pišu. On je divan dečko i radujem se uvek kada ga vidim, ali gluposti poput onih:  Nina je bila na Vimbldonu, Nina je bila na turniru u Majamiju, nisu vredne moje pažnje. Pisalo se čak i kako se sa svojom porodicom posvađao zbog mene. Pobogu, kakav sam ja faktor da se on zbog mene svađa sa svojom porodicom?
Story: Preferirate li starije muškarce
?
- Naprotiv, devedeset odsto mojih bivših mladića mlađi su od mene, kao i moj sadašnji dečko. Ipak, nemam predrasude kada je reč o godinama, kako u druženju, tako i u ljubavi. To sam naučila u Italiji, iako mi u početku nije bilo normalno da se družim sa znatno starijima o sebe.
Story: Kako su vaši roditelji reagovali kada su vas povezivali sa svim tim moćnim muškarcima?

- Mama vodi računa o svim tekstovima koji su o meni objavljeni. Kada je izašao tekst da sam u vezi sa Novakom Đokovićem, skrivala je lice pod šeširom dok je kupovala taj tabloid. Roditelji su mi kao drugari i sve znaju o meni. Neistine u medijima potresaju jedino moju baku kojoj zbog takvih napisa nije jasno s kim sam u ljubavi.
Story: Interesovanje za vaš privatni život ne jenjava. Zašto ne želite detaljnije da komentarišete vašu novu vezu u kojoj ste već deset meseci?

- U poslednje vreme javne ličnosti razbacuju se izjavama: Uživam u ljubavi, Moja veza je strasna, Mi smo nerazdvojni par... Ne bih volela da jednog dana sebe zateknem kako dajem slične izjave o svojoj zaljubljenosti. Verujem u ljubav za ceo život, a trenutno sam u vezi sa dečkom koji nije sin turskog milijardera, kao što tvrde italijanski mediji, već moj kolega sa fakulteta. Naš odnos Italijanima nije naročito zanimljiv jer moj dragi nije javna ličnost.
Story: Mnogo se polemisalo oko imena vašeg momka Marka, budući da je turskog porekla. Kako on podnosi činjenicu da mu je devojka slavna ličnost?

- Navikao se na to jer ga taj deo moje ličnosti ne zanima. Prihvatio me je onakvu kakva zaista jesam.
Story: Kakvi ste kad volite?

- Samo se malo više smejem. Ne čujem se deset puta dnevno sa momkom niti volim da s njim non-stop provodim vreme. Cenim svoju slobodu i nikako nisam za posesivne veze.
Story: Jeste li ljubomorni?

- Ne, mada me pogađaju neke sitnice koje možda neku drugu devojku u vezi ne bi ni dotakle.
Story: Planirate li brak i decu?

- Danas su granice u vezi s tim pomerene i takve stvari ne mogu da se planiraju. Želim još desetak godina da uživam u devojačkom životu, a onda da nađem onog pravog (smeh).
Story: Imate istetovirano slovo V na desnoj ruci. Da li je to uspomena na  neku bivšu ljubav?

- Oni koji me poznaju, znaju da je to prvo slovo imena mog konja Velebita. On je u Novom Sadu i mnogo mi nedostaje, a hranim ga baš tom desnom rukom. Deset godina bavila sam se jahanjem i više puta bila prvak Jugoslavije. Jahanje je moje velika strast koju rekreativno upražnjavam i dan-danas.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker