Svetlana – Ceca Ražnatović: Uživam u svojoj očuvanoj privatnosti

0
Prvi put nakon što su je doveli u vezu sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, folk diva Svetlana – Ceca Ražnatović govori o svom emotivnom statusu, ali i priča o ličnim stremljenjima i ciljevima u susret ove četrdeset i prve godine.
Ceca Ražnatović, foto: Miloš Nadaždin za Svet
Ceca Ražnatović, foto: Miloš Nadaždin za Svet

Nakon proslave svog 41. rođendana, folk zvezda Svetlana - Ceca Ražnatović suočava se s novim glasinama o svom ljubavnom životu koje joj nimalo ne prijaju. Do medija je, naime, dospela priča o njenim navodnim čestim susretima sa premijerom Milom Đukanovićem na teritoriji Crne Gore, što ona bez previše uzbuđenja demantuje jasno iznetim podacima o tome kada je poslednji put boravila u ovoj susednoj republici. Na dan izlaska njene duetske pesme Ne zanosim se ja, koju izvodi s Acom Lukasom, ona odgovara na spekulacije koje prate njenu svakodnevicu i govori o prioritetima nakon rođendanske proslave koju je upriličila 14. juna.

Story: Kakvi su vam utisci nakon premijere pesme koju ste otpevali s Acom Lukasom?

- Oboje smo jedva dočekali da je promovišemo i znali smo da će se dopasti publici. Utisci su nam zaista sjajni.

Story: U jednom intervjuu Marina Tucaković je istakla da je ona bila najistrajnija u ideji da Lukas i vi snimite numeru Ne zanosim se ja.

- Jeste, oduvek je govorila da je pesma fenomenalna.

Story: Nedavno ste boravili u Parizu, kako ste se proveli?

- Pariz je posle Beograda moj omiljeni grad. Volim da putujem i tamo provodim vreme. Kad imam koncerte, uvek se trudim da u francusku prestonicu odem nekoliko dana ranije i taj boravak iskoristim u privatne svrhe.

Story: Ovog puta išli ste u ženskom društvu, sa sestrom Lidijom, sestričinom Helenom i ćerkom Anastasijom.

- Ja uvek putujem u ženskom društvu. (Smeh) Ovog puta sa svojom sestrom, sestričinom i ćerkom špartala sam po čitavom Parizu. Vreme je bilo fenomenalno, uživale smo u kafićima, na ručkovima i večerama.

Story: Znači li to da vam muškarci tamo uopšte nisu bili potrebni?

- Tako je to kod samostalnih žena.

Story: Čim ste sleteli, dočekala vas je priča o navodnim čestim odlascima u Crnu Goru kod tamošnjeg premijera Mila Đukanovića. Tim povodom kratko ste se oglasili na Twitteru, ali šta sada imate da kažete na tu temu?

- Ostaću dosledna onom što sam rekla. Poslednji put u Crnoj Gori bila sam 4. avgusta 2013. godine zbog nastupa na Top hillu. Vratila sam se dva dana kasnije i to je to.

Story: Da li vam je ta priča stvorila neke probleme budući da kao najveća balkanska zvezda sigurno poznajete čoveka koji je najviši državni funkcioner u ovoj nama susednoj državi?

- Ne bih dalje da nastavljam bilo šta na tu temu.

Story: Prošle godine izostala je vaša rođendanska proslava, da li su vas zbog toga Anastasija i Veljko nagovorili na slavlje budući da četrdeset prvi rođendan i nije neki značajan jubilej?

- Oni vole kada pravimo žurkice. Sakupljaju se prijatelji, viđamo se sa bliskim ljudima i odlično provodimo.

Story: Menja li činjenica da ste napunili četrdeset jednu godinu nešto u vašem životu?

- Ne, ništa. U šalim kažem sam proslavila četrnaesti, a ne četrdeset prvi rođendan.

Story: Mada se stvari oko vas brzo dešavaju, a imate i decu tinejdžerskog uzrasta, primećujete li kako vreme leti?

- Ne razmišljam na taj način. Svaki dan živim najbolje što umem i mogu, a vreme provodim sa ljudima do kojih mi je stalo i s kojima mi je lepo. Sama sam odlučila da živim povučenim privatnim životom, onoliko koliko je to moguće, kao i da se posvetim karijeri.

Mislim da donekle i uspevam u tome s obzirom na to da nisam osoba koju ćete sresti u gradu i provodu. Ja naprosto nisam željna takvih stvari.

Story: Ima li taj vaš povučeni život određenih mana?

- Mislim da ima prednosti. Kada si javna ličnost i uspeš da sačuvaš barem deo svoje privatnosti, možeš da se opustiš i budeš to što jesi, da provodiš vreme sa osobama s kojima ti je lepo, a to je moguće samo u krugu bliskih prijatelja.

Story: Imate li na Kipru potpunu privatnost?

- Da zato što sam daleko od očiju javnosti, a kada to kažem, mislim na to da sam izvan fokusa medija. To mi veoma prija, mada nisam neko ko beži od njih jer je javni posao moj životni izbor. Svakom, međutim, prija da se malo osami i to je potpuno prirodno.

Story: Da li je teško biti uvek predusretljiv prema novinarima? Od vas nijedan predstavnik sedme sile nikad nije dobio prek pogled, a kamoli doživeo neku neprijatnost. Jeste li taj odnos stekli godinama boraveći na javnoj sceni ili ste odmah naučili pravila šou-biznisa?

- Jas am više od dve i po decenije na estradi. Sve je to stvar iskustva i svojevrsnog ličnog treninga. Sama sam izabrala svoj put i ovakav način života.  Ono što osećam u većini situacija ne smem da pokazujem jer se od mene zahteva da uvek budem vedra i nasmejana. To mi ne pada teško jer uspevam da razdvojim privatni od poslovnog segmenta. Posao je posao i on ne sme da trpi zbog određenih emotivnih stanja u mom životu.

Story: Jeste li zadovoljni svojim fizičkim izgledom pred leto budući da ste prilično fizički neaktivni?

- Genetika je presudna, kao i način života.

Story: Nezdrav?

- Ne vodim nezdrav način života i pravilno se hranim. Nisam osoba ne spava, banči i skita. Imam ustaljen redosled svakodnevnih aktivnosti, osim kada sam poslovno angažovana pa mi to ponekad poremeti bioritam. Pošto živim povučeno, kao što sam već rekla, imam mogućnosti i da se dovoljno odmaram.

Taj odmor može da se svodi i na gledanje filmova, druženje sa prijateljima, na nešto što mi prija. Najbitnije je da ono što osećamo iznutra, emitujemo i spolja. Da li smo zadovoljni sobom i svojim životom - sve to emitujemo svesno ili nesvesno. Ali, da se ne lažemo, postoji i nega koja je nakon četrdesete godine ženama neophodna. Ja sam neko ko se neguje i u to dosta ulaže. Mislim da svaka žena treba da odvoji vreme za sebe i da uloži u sebe.

Story: Pre neki dan osvanula je vest da ste ponovo korigovali, odnosno smanjili grudi estetskom intervencijom. Da li je to istina?

- Navikla sam da u nedostatku senzacija mediji o meni plasiraju sve i svašta i nisam sklona demantijima jer smatram da oni ne čine veliku stvar. To apsolutno nema veze sa istinom, ali nemam nameru ni za šta i nikome da se pravdam.

Story: Ono što ne krijete jesu stalni tretmani u klinici Avicena kojima podmlađujete lice. Na čemu se oni zasnivaju?

- Ujedno sam i promoter lasera koji pospešuje i aktivira naš prirodni kolagen u telu. Podvrgavam se tome i radim uobičajene tretmančiće kod moje kozmetičarke Dragice Kuzman - Petrović. Nema tu neke specijalne nege, samo je bitan kontinuitet u održavanju tela.

Story: Hoćete li se tako lepi i negovani opirati nekome za koga pretpostavljate da bi mogao biti onaj pravi?

- Vi me barem poznajete, pa ja nisam divlja već pitoma i krotka.

 

 

makonda-tracker