Ivana Stamenković Sindi: Bolje da su me ubili nego što su mi uzeli dete

0
Pošto je starateljstvo nad četvorogodišnjom Petrom dodeljeno njenom bivšem mužu Nikoli Pavloviću, pevačica Ivana Stamenković Sindi otkrila je da je tokom braka bila fizički zlostavljana, ali i kako joj nekadašnji partner ne dozvoljava da se čuje i vidi sa ćerk
Ivana Stamenković Sindi, foto: Luka Šarac
Ivana Stamenković Sindi, foto: Luka Šarac

Nakon što je godinama ćutala o privatnom paklu u kojem je  živela, pevačica i bivša članica grupe Models Ivana Stamenković Sindi (34) odlučila je da progovori o svim nemilim situacijama koje joj je sudbina nametnula. Pošto je sud odlučio da starateljstvo nad četvorogodišnjom ćerkom Petrom dodeli njenom bivšem mužu Nikoli Pavloviću, oglasila se na društvenoj mreži Facebook i napisala status na koji niko nije ostao ravnodušan. Tvrdi da je tokom dvogodišnjeg braka bila fizički zlostavljana, kao i da je dobijala batine dok je bila u drugom stanju, ali i da je njen nekadašnji izabranik bio nemilosrdan i prema njihovoj naslednici. Istakla je kako je podnela krivičnu prijavu protiv svog bivšeg supruga, ali da presuda i posle tri godine nije doneta. S druge strane, sud je odlučio da puno starateljstvo bude dato ocu i pevačica kaže da  zbog toga ima osećaj kao  da je mrtva, ali da joj najteže pada to što svoju mezimicu ne može da vidi i čuje, kao i da se plaši kakve će posledice na Petru ostaviti tako naglo odvajanje od majke.

Šta Uroš Ćertić, bivši dečko Ivane Stamenković, misli o situaciji u kojoj se ona našla pročitajte OVDE.

Story: Kako su ljudi reagovali kada su saznali šta vas je sve snašlo u životu?

- Svi se čude i pitaju kako je moguće da se tako nešto dogodi u jednom uređenom društvu. Kontaktirali su me iz suda i rekli da će se konačno nešto desiti sa krivičnom prijavom koju sam pre tri godine podnela protiv bivšeg muža. Postupak je tada i pokrenut, ali do današnjeg dana nije završen.

Story: Kako je to moguće?

- Ne znam ni sama. Nakon što sam podnela prijavu, oboje smo dali iskaz i sudski postupak je pokrenut. Međutim, moj bivši suprug nije se odazivao na pozive i pojavljivao na sudu, a za takvo ponašanje predviđena je određena kazna. Da pojasnim, ako se tri puta ne pojavite pred sudijom, policija vas automatski privodi. Međutim, izgleda da je on izuzet od svih zakona i postavlja se pitanje ko ga je do sada štitio.

Razgovarala: Moni Marković

Kompletan intervju možete pročitati u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 20. juna.

makonda-tracker