Milena Marić: Život po pravilima sina jedinca

Glumica Milena Marić otvara vrata doma ušuškanog u zidinama zdanja iz sedamnaestog veka u budvanskom Starom gradu, koji je nedavno preuredila uz kreativne savete svog supruga Mladena Subašića. Tu oni najviše uživaju tokom maja, a glavnu reč vodi njihov šestome
1
1 / 15 Foto: Miloš Ćetković

Emotivna idila u kojoj glumica Milena Marić (33) uživa sa suprugom, politikologom Mladenom Subašićem (29) ušunjala se i u renovirane prostorije zgrade iz 17. veka u kojoj je do pre nekoliko godina živeo njen sada već pokojni deka Uroš. Crnogorska lepotica nedavno se zaputila u rodnu Budvu gde je uz pomoć voljenog u potpunosti preuredila prostrani apartman i nazvala ga Bell Tower. 

- Kada sam u Beogradu, mnogo se uželim Budve, a ona je najlepša u maju. Dom mi je tamo gde mi je srce, a ono je unutar zidina Starog grada - počinje razgovor za Story atraktivna umetnica u čijoj porodici glavnu reč trenutno vodi njen šestomesečni sin Nikša čiji je osmeh postao najlepši budilnik njegovim roditeljima.

- Nikša se i iz sna budi nasmejan, a nakon što dobije Mladenov i moj poljubac, nastavi da spava kao da se ništa nije dogodilo. Bile su mi neverovatne priče mladih roditelja koji tvrde kako im bebe nisu plačljive, ali sada sam sigurna da to nisu bajke za odrasle – priča šarmantna Milena koja još ne može da usaglasi mišljenja svoje i Mladenove porodice u vezi s tim na koga beba liči.

- Suvišno je tvrditi bilo šta jer svako ima neki subjektivno mišljenje o tome. Oba odgovora Mladena i mene čine srećnim. Više bih volela da naš sin liči na svog tatu, ali moj muž uzvraća da je lep na mamu. Ipak, primećujem da se ljuti kada mnogi jednoglasno tvrde kako je Nikša pokupio više mojih fizičkih karakteristika - smeje se glumica i dizajnerka nakita koja će leto provesti u Beogradu kako bi velelepni apartman Bell Tower mogla da izdaje stranim turistima koji su već uveliko rezervisali termine za boravak.

 

- Dom jeste luksuzan jer je pogled koji puca sa njegove terase predivan. Zidine Starog grada koje imaju dušu, oplemenjuju svakog ko prošeta između njih, a kamoli one koji prespavaju nekoliko dana ušuškani u odore viševekovnih tajni. Prilikom renoviranja stana suprug i ja trudili smo se da ne narušimo elemente koji svedoče o modernoj istoriji Budve, a koje je moj deka brižljivo sačuvao. Na zidovima ispred vrata okačene su njegove fotografije poplavljene Budve i svako ko zakorači u riznicu naših porodičnih uspomena, kupio je ulaznicu za muzej savremene istorije mog rodnog grada - priča Milena čiji dom odiše perfektnim spojem modernog i tradicionalnog.

Donji sprat apartmana nalik je brodskoj kabini i ukrašen brojnim morskim elementima pa u svakom trenutku imate utisak da ste samo nekoliko metara udaljeni od božanstvenih plaža. Čim zakoračite na gornji sprat, čeka vas luksuz, ali na autentičan starogradski način.

- Mnoge detalje poput ove grane u drvenom ramu koja krasi zid iznad kreveta u dnevnom boravku, osmislio je i napravio moj suprug. Njegova kreativnost udružena s mojim smislom za uređenje enterijera zaista je doprinela osavremenjavanju našeg apartmana. Ništa što je moderno ipak nije moglo da naruši duh tradicije prisutan u svakoj prostoriji pa i u spavaćoj sobi gde se nalazi odlično očuvana komoda moje bake Matilde. Klasični elementi enterijera isprepleteni sa onim savremenim, rezultirali su prostorom u kome caruje toplina, ali i tišina, budući da smo primenili najnovije pogodnosti izolacionih sistema. Samo izlazak na terasu apartmana vraća vas u žamor starogradskih ulica. Često se ispod našeg prozora svađaju ljubavni parovi ubeđeni da ih niko ne čuje - dodaje uz osmeh glumica čiji je dom u potpunosti uređen u morskom stilu.

 

- U kući postoji mnogo vrednih detalja. Tu su školjke koje sam sakupljala kao mala, mornarski kanapi i druge drage uspomene. Apartman ima ugrađen klima uređaj, ali zbog hladnog kamena kojim je dom opasan, realno nam nije potreban. I tokom najvećih žega u stanu je vrlo prijatno - otkriva dizajnerka unikatnog nakita koji je našao put do srca kupaca širom bivše Jugoslavije. Ipak, tu nema previše modernih detalja. 

- Insistirala sam da održimo rustičnost unutar ovog prostora. Ručamo uglavnom na terasi gde igramo društvene igre i uvek se odlično zabavljamo. Pogled iz apartmana najviše me opušta, delom puca na more, a delimično na okolna brda - zaključuje ponosna mama nasmejanog dečačića Nikše.

Piše: Nikola Rumenić

 

makonda-tracker