Zoran Kesić: Zabavno je biti ja

1
Duhoviti autor emijsije Fajront republika Zoran Kesić odgovorio je na sva pristigla pitanja, iskreno i bez lažne skromnosti i okrio nekoliko pikanterija iz privatnog života
foto: promo
foto: promo

Voditelj Fajront republike na televiziji FOX, Zoran Kesić odgovorio je na pitanja čitalaca sajta magazina Story bez ustezanja i izbegavanja određenih tema i pričao nam o najškakljivijim pitanjima koja se tiču njegove seksualnosti, devojaka, ali i o dešavanjima iza kamere tokom snimanja njegove emisije.
Pitanje: Da li ste nekad zamišljali svoje gošće u emisiji u erotskim pozama? Nikola
- Nisam ih zamišljao u erotskim pozama, veoma poštujem sve gošće koje su bile u Fajront Republici i sve su mi drage, ali ne na taj način.
Pitanje: Šta mislite o humorističkim emisijama kakve nam se serviraju po ostalim televizijama? Ivana Dimić
- Poštujem svačije pravo da se izrazi i da radi onako kako misli da treba. Humorističke emisije na koje pretpostavljam da mislite, meni kao gledaocu nisu zanimljive, a za pojedine mislim i da na veoma primitivan način podilaze (ne)ukusu širokog auditorijuma.
Pitanje: Da li ste nekada, makar i podsvesno, posumnjali u nepresušnost svog talenta za zezanje? Inače televiziju retko gledam, ali kada naletim na tebe, čekam Fajront, pa makar se i rasplakala od smeha. Ana Mijatović
- Često sumnjam, često mi to što radim deluje banalno, često uhvatim sebe i da se ponavljam. Ipak, radim ono što moram (a moram jer volim) i znam da ima još toliko toga što treba da napravim.
Pitanje: Da li je lako biti vi? Aleksandra
- Nije lako. Ali je zabavno.
Pitanje: Da li ste svesni da ste zanimljiviji od svojih gostiju? Slavica
- Da li sam svestan da je bilo ko ko gleda moje goste i mene zanimljiviji od nas? Nisam, ali moguće da je tako.  
Pitanje: Kada i kako ste počeli da radite na TV-u i da li ste imali nekad neku neprijatnost u karijeri? Helena
- Na televiziji sam počeo da radim odmah po završetku srednje škole, a to je bilo 1995. na Studiju B. Bio sam reporter jutarnjeg programa i još tada se zarazio televizijom. Imao sam manju neprijatnost kad su me, dok sam snimao demonstracije protiv Miloševića, panduri uhvatili, malo tukli i priveli sa demonstrantima u policijsku stanicu. Uspeo sam ipak da sačuvam i kameru i snimke. Slagao sam da sam student režije koji snima sve zanimljivo što se dešava na ulicama, pa eto i to. Sad bi me verovatno prepoznali, pa ta priča ne bi prošla.
Pitanje: Odakle ideja da emisiju nazovete Fajront republika? Ana S
- Jedne večeri javio mi se u snu veliki televizijski inovator i vizionar Endi Kaufman i rekao mi ovako: Moraš nazvati emisiju Šou Zorana Kesića. Kada sam se probudio shvatio sam da me Kaufman naravno zeza i odlučio da emisiju nazovem Fajront Republika.
Pitanje: Kakva bi devojka pored vas došla do izražaja? Milica Đorđević
- Devojka visoka 236 cm po imenu De Fen Yao zvanično je najviša žena na svetu. Verujem da bi pored mene došla do izražaja.
Pitanje: Kako ćete znati da je stvarno došlo vreme za fajront jednog dana? Jelena
- Neću znati. Paliće i gasiće svetla, škripaće stolovima i nakašljavati se, a ja i dalje neću znati da je vreme za fajront. Odneće sve stolove i stolice, a ja i dalje neću znati da je fajront. Pokupiće na kraju i mene sa sve stolicom, zaključati me u ostavu, a ja ću misliti da je nestalo struje i tražiti još jednu turu i sveću.
Pitanje: Kada ste poslednji put bili u Šapcu? Sneža
- Poslednji put sam bio u Šapcu pre nekoliko godina. Bio je neki muzički festival na Tvrđavi, lepo sam se proveo. Fini svet! Imam i rodbinu u Šapcu.
Pitanje: Zbog čega ste napustili fakultet? Kokan Babić
- Napustio je on mene. Jedino što sam zaista želeo da studiram je režija. Mislim da su se veoma ogrešili o mene i srpsku kinematografiju što me nisu primili. Uostalom, nek jedu ...!
Pitanje: Da li ćete u goste pozvati jednom svoje kolege Ivana i Miljana koji komentarišu Nindža ratnike? :) Miloš Bekić
- Naravno da ću ih pozvati. Oni cu carevi, privatno su jednako zabavni kao i u emisijama. Jedino što mi, kad god se sretnemo na Foxu, demonstriraju svoje znanje nindža veština i američkog rvanja. Na posao odlazim sa štitnicima i zaštitnom maskom.
Pitanje: Zasto ste tako ludi i blesavi? Milica Đurić
- Rodila me mama :) A i tata je tu malo pomogao.
Pitanje: Da li ćete ugostiti u svojoj emisiju Laneta Gutovića? Veliki pozdrav iz Frankfurta! Jasna Krstić
- Ne znam. Možda jednom, bilo bi to zanimljivo.
Pitanje: Da li se ikada u toku emisije okrenete i primetite kako se ljudi gromoglasno smeju na neku rečenicu, a svesni ste da ništa nije smešno i da poziraju jer im je glupo da naprave facu kao da ništa nisu razumeli? Vera Vilotijević
- Nisam to primetio. Obratiću ubuduće pažnju i one koji to rade surovo kazniti. Hvala što ste mi skrenuli pažnju.
Pitanje: U emisiji ste neodoljivo zanimljivi i harizmatični. Zanima me koliko ste to zapravo vi, a koliko je to rezultat cele ekipe? Da li ste vi autor svih likova i tekstova?
- Ono što vidite u emisiji je prosto dobro uvežban nastup. To je šou program, predstava za publiku i gledaoce. Privatno sam prilično povučen i mislim da nisam naročito interesantna osoba. Prosečan, rekao bih. Imam, međutim, sjajnu ekipu u sastavu: Bugarski, Bekan, Bošković i Gajić i mnogo mi pomažu da u emisiji budem, kako vi rekoste harizmatičan.
Pitanje: Da li vam je Milan Tarot predvideo da ćete biti gledaniji od Amidži show-a?? U to ime - živeli! :)
- Nije mi to prorekao, jer Milan Tarot nikada ne greši, a takva prognoza bi prosto bila greška.
Pitanje: Toliko otkačen, toliko kreativan, toliko opušten, profesionalan i svoj, kako se nosite sa činjenicom da ste gledaniji od svih kopirantskih šareno kičastih emisija? Jovana Mrkić
- Ne znam da li smo gledaniji. Od nekih emisija jesmo, od nekih nismo. Najlepše bi zapravo bilo da nas niko ne gleda. Tek onda bi u emisiji mogli da radimo šta god hoćemo. Šta ćete, gledaoci su nužno zlo.
Pitanje: Svaka čast za emisiju! Da li bi ste ikada pustili bradu i brkove?:) Ako ne odgovorite - pored pegle, da Bogda vam crkla centrifuga na veš-masini. Vanjica
- Joj mnogo bih voleo da pustim bradu i brkove, naročito brkove, ali prosto ne mogu. Slabo mi rastu dlake.To nam je porodično, nismo bradonje.
Pitanje: Jednog jutra se probudite i shvatite da ste ustvari homić, koga bi ste pozvali na date, Ognjena Amidžića ili Sašu Baron Koena? Tanja Maksimović
- Ovog drugog sigurno. Naročito u ulozi austrijskog gej voditelja Bruna. Sladak je :)
Pitanje: Zašto ste napustili TV Metropolis, te emisije su mi bile omiljene i još luđe od ovih na Foxu?! I pored toga ste ostali naš omiljeni lik! Pozdrav od Miljane i Petra
- Napustio sam Metropolis jer sam se tamo ispucao, zasitio, umorio... Bila mi je potrebna promena, nešto novo, drugačije, uzbudljivije... Uživao sam na Metropolisu i obožavam emisiju koju smo tamo pravili, ali morao sam da napravim korak dalje u životu i karijeri. A i plata mi je mnogo veća sad nego ranije.
Pitanje: Dobar ste dečko, svi vas u mojoj porodici volimo, lepa mi je ćerka pa bih volela da mi budete zet! Dušica Stefanović
- Hvala vam puno. Drago mi je kad čujem da se naša emisija gleda porodično, a još draže kad mi klinci priđu na ulici pa kažu da gledaju Fajront sa roditeljima. To je divno. Pozdrav vašoj ljupkoj ćerki, svratiću ovih dana da se upoznamo!
Pitanje: Gledam Fajront republiku i extra je emisija. Zanima me da li ste homoseksualac (gay or bi) :D Nešto mi liči da jeste. Pozdrav, najbolji ste! Ivan Pantovac
- Pokušaj da izbaciš to extra iz rečnika. Glupo je, strano je i simboliše osiromašenje rečnika kod mladih ljudi. Šta fali izrazu do jaja? Originalan je, a pritom naš domaći! Nisam homoseksualac, nisam ni bi, obožavam žene, ali ne branim nikom da ga meće gde god poželi. Kombinacija žensko-žensko mi je nekako privlačna, a muško-muško baš smešna.
Pitanje: Šta vas zasmejava? Ivana Pantić
- Uh... Svašta. Ima sjajna serija na Foxu Svi mrze Krisa, malopre sam odgledao epizodu i to mi prvo pada na pamet. Pogledajte obavezno.
Pitanje: Da li bi ste mogli da zamislite sebe kao prezentera vesti u pravoj infomativnoj emiciji? Maja R.
- Pa što da ne. Mislim da imam ok dikciju i sigurno bih mogao to dobro da radim. Jedino što bi gledaoci verovatno očekivali da kažem nešto smešno, pa bi im to odvlačilo pažnju od informacije. Još uvek se držim dezinformacija!
Pitanje: Ko je najveći šmeker? Ko vam je stilista? Ana
- Najveći šmeker je Šteker Šmeker. Stilista... Pa malo sam, malo ljubazne koleginice sa Foxa.
Pitanje: Da li grešim ako pretpostavim da uzor za svoje emisije nalazite u ranim Indeksovcima? Maja R.
- Volim to staro Indexovo radio pozorište, kao klinac sam se ložio na njihove emisije, ali i na Monti Pajton... Šoder Listu sam obožavao i ko zna šta još sve. Nisu mi uzori, ali ih poštujem.
Pitanje: Da li biste prihvatili ponudu neke narodnjačke produkcije da snimite CD za njih? Miloš
- Otkud to? Niti bi mi neko to ponudio, niti bih to prihvatio. Pa ja pobogu ne znam da pevam, možda ponekad nešto, ali uglavnom sam očajan pevač. Ali mislim da su mi tekstovi songova često zanimljivi.
Pitanje: Srdačan pozdrav za Zorana, a moje pitanje glasi da li bi ste se slikali za Playgirl? Maša Ostojić
- Slikao bih se, ali ne obnažen. Sramota me je.
Pitanje: Da li imate devojku i kako se ona zove? Katarina
- Ma kakve to ima veze sa našom emisijom koja je ipak povod za ovaj i sve druge intervjue?
Pitanje: Da li mislite da ste duhovit ? Biljana Krivokapić
- Mislim da jesam.

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker