Jovana Joksimović: Majčinstvo ne može rečima da se opiše

1
Harizatična voditeljka desetog aprila na svet je donela dečaka kome su ona i njen suprug, pop zvezda Željko Joksimović, dali ime Kosta. U ekskluzivnom intervjuu za magazin Story ona otkriva detalje ovog posebnog čina i ističe da je srećna što je prilikom porođ
Jovana Joksimović, foto: Luka Šarac
Jovana Joksimović, foto: Luka Šarac

Raznežena i s osmehom na licu, voditeljka Jovana Joksimović u pratnji svog supruga, pop zvezde Željka Joksimovića (41), napustila je porodilište Opšte bolnice Medigroup gde je rodila sina Kostu. Termin za porođaj bio je u maju, ali Kosta je malo požurio i došao na svet u mesecu kada njegovi roditelji slave svoje rođendane. Sada u porodici Joksimović slavlja počinju desetog aprila i nastavljaju se Željkovim partijem deset dana kasnije. Nakon toga i mama Jovana 25. aprila obeležiće svoj trideset treći rođendan. Interesantno je i to da je voditeljka priželjkivala da ostane u drugom stanju u avgustu i da se porodi na proleće kako bi mogla da izađe sa bebom u šetnju.

Šarmantna Jovana porodila se carskim rezom u privatnoj bolnici, a tokom petodnevnog boravka, osoblje joj je pružalo maksimalnu negu i pažnju, kao i njen voljeni suprug koji nije propuštao nijednu posetu svojoj supruzi i nasledniku. Po njegovim rečima, Kosta liči na  mamu i on je jedna mirna i prelepa beba. Na samom rođenju, dečak je bio dugačak 49 centimetara, a težak dva kilograma i osamsto grama. Presrećni tata odmah se na svom Twiter nalogu pohvalio da je dobio sina: Danas u osamnaest sati i trinaest minuta, naš sin Kosta, udahnuo je život punim plućima. Srećan sam što liči na moju ljubav @jovanamac.


Ponosni roditelji jedva su dočekali trenutak kada će svog naslednika odvesti u topli dom koji su nekoliko meseci ranije renovirali i uredili po meri bebe. Brižljivo su osmislili svaki kutak u svom domu i sa posebnom pažnjom izabrali nameštaj, ali i sve detalje za naslednika koga su žarko želeli. Povodom izlaska iz porodilišta, Kosta je dobio i poklon od bolnice.  Napravljen mu je prvi otisak stopala u glini u jarkim bojama, a kući je u sećanje na dane provedene u porodilištu dobio i interaktivnu igračku. Sve vreme tokom porođaja, Jovana je imala podršku prof. dr Aleksandra Ljubića koji je pratio njenu trudnoću od samog početka. S obzirom na to da je porođaj prošao u najboljem redu, lepa voditeljka ni u jednom trenutku nije skidala osmeh s lica, a blaženstvo koje je osećala videlo se čim je izašla iz porodilišta. Inače, budući da se porodila carskim rezom, u bolnici je ostala sve dok se nije potpuno oporavila.

- Jovana i Kosta odlično se osećaju. Oboje su dobro i to je najbitnije. Supruga i ja odlučili smo da se sin zove Kosta jer nam to ime oboma lepo zvuči – otkrio je Joksimović koji iz prethodnog braka ima ćerku Minu (18). Inače, mnogi smatraju da ime određuje životni put osobe koja ga nosi, a ako je suditi po izboru Kostinih roditelja, on će biti postojan, stalan i čvrst. S druge strane, po numerologiji imena i njegovom broju šest, veruje se da su takvi ljudi nadareni da budu umetnici, muzičari, pesnici... Takođe, smatra se da su osobe sa takvim numerološkim brojem šarmantne i dopadljive, ali i da vole lepotu, oblike, boje i interesuju se za ljude i prirodu.

Željko koji važi za čoveka koji retko kad u javnosti pokazuje svoje emocije, sada nije štedeo reči opisujući koliko je njegov naslednik divan. Svojom pozitivnom energijom uveselio je i sve prisutne prijatelje i goste na proslavi koju je upriličio u jednom restoranu na Adi Ciganliji.

Među prvima na slavlje je stigao Željkov rođeni brat Saša, u pratnji svoje supruge Nevene i roditelja koji nisu skrivali zadovoljstvo što se porodici Joksimović pridružio još jedan član. Na žurki su, pored ostalih, bili Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Tomašević, Slobodan - Boba Živojinović, Srđan Predojević u pratnji supruge Mirjane, Svetlana - Ceca Ražnatović, Mira Škorić, Haris Džinović, a Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš te večeri doneli su zanimljiv poklon za bebu. Naime, poznati muzičar dečaku je darovao harmoniku, što je oduševilo presrećnog tatu jer je to bio prvi instrument koji je svirao. Slavlje u čast najmlađeg Joksimovića trajalo je do ranih jutarnjih sati, a svi prisutni poželeli su najbolje želje malenom Kosti.

Lepši poklon za rođendane Jovana i Željko nisu mogli ni da zamisle, a radost i veselje okupaće njihov dom i u predstojećim danima. Ono što je sigurno jeste to da će porodica Joksimović sa novim članom u svom domu proslaviti uskršnje praznike. S obzirom na to da će tog dana biti i Željkov rođendan, pripremiće žurku kakvu do sada nisu imali prilike da organizuju, ali verovatno u uskom krugu porodice.

Samo nekoliko dana posle porođaja i izlaska iz bolnice, Jovana Joksimović je u ekskluzivnom intervjuu za magazin Story otkrila svoja najintimnija osećanja, razmišljanja, ali i božanstvenu svakodnevicu koju sada živi.

Story: Da li ste vi želeli da se porodite carskim rezom ili je to bila odluka lekara?

- Moj termin za porođaj bio je 4. maj. Kosta je malo poranio i sve nas je iznenadio i obradovao. Na jednom od redovnih CTG pregleda, ispostavilo se da ne ide baš sve po planu i da su kontrakcije krenule petnaestak dana pre vremena. Želela sam da se porodim prirodnim putem, ali budući da to nije bilo moguće jer nisu postojali uslovi za tako nešto, prof. dr Aleksandar Ljubić doneo je odluku da se u roku od nekoliko sati uradi carski rez.

 Story: U kakvom će vam sećanju ostati boravak u porodilištu?

- Kada sam ostala u drugom stanju, pozvala sam profesora Ljubića u želji da mi on vodi trudnoću i da se porodim u privatnom porodilištu Jevremova u kojoj je on radio. Budući da je u međuvremenu otvorena Opšta bolnica Medigroup i profesor je postao medicinski direktor te ustanove, ja sam kao njegov pacijent tamo nastavila da idem na preglede. Želela bih da zahvalim svima koji su zaposleni i u Jevremovoj i u Medigroup jer takvu pažnju tokom svih ovih meseci do sada nisam doživela kada je reč o tretmanu u nekoj medicinskoj ustanovi. Bila sam potpuno ozbiljna kada sam pomišljala da svoj boravak u porodilištu produžim za jedan ili dva dana. Ne zato što mi se ne ide kući, naprotiv, već zbog toga što je tretman koji sam imala ne samo ja, već i svaka porodilja, upravo takav kakvim sam vam ga i predstavila. 

Story: Šta ste prvo pomislili kada ste videli Kostu?

- Uz konsultaciju sa doktorima, donela sam odluku da budem svesna tokom carskog reza jer nisam želela da propustim taj momenat za koji sve žene kažu da je najlepši u životu. Neverovatan je osećaj gledati rađanje života koji je u vama nastajao devet meseci.

Story: Da li je vaš suprug bio prisutan na porođaju?

- Željko i ja smo doneli zajedničku odluku da i on bude prisutan na porođaju s obzirom na to da je beba došla na svet carskim rezom.  I nismo pogrešili, naprotiv… Mnogo sam srećna što je pored mene tokom najlepšeg momenta u mom životu bio moj muž koga obožavam. Bez njegove podrške, smirenosti i ljubavi danas ne bih bila ovoliko srećna i zadovoljna. Bio je uz mene svih ovih dana, pružao mi je veliku sigurnost, a to je za ženu nakon porođaja najvažnije - da oseća ljubav, veliku pažnju i ogromnu sreću muža i oca svog deteta. Mnogo sam srećna zbog svega. 

Story: Koje emocije u vama preovladavaju sada kada gledate svog sina?

- Ne može rečima da se opiše taj osećaj. Verovatno sve žene koje imaju dete znaju kakva je to radost...

Story: Jeste li pristalica dojenja i da li tako hranite Kostu?

- Ukoliko je to ikako moguće, apsolutno sam za to da majka doji svoju bebu. Kada je o tome reč, srećna sam što je kod mene sve u najboljem redu.

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker