Kristina Bekvalac: Ne žalim što sam braku dala drugu šansu

1
Nakon prve samostalne revije i uprkos ponovnom rastanku, doskorašnja stilistkinja, a buduća dizajnerka Kristina Bekvalac, svog bivšeg supruga, producenta Ivu Martinovića, oca svoje ćerke Petre s kojim je nakon razvoda pre godinu i po dana nastavila emotivnu ve
Foto: Miloš Nadaždin, Stprry Press
Foto: Miloš Nadaždin, Stprry Press

Mimo njene volje, još od detinjstva privatnost sitiliskinje i buduće kreatorke Kristine Bekvalac (29) izložen je oku javnosti. Potiče iz ugledne novosadske porodite, otac Dragoljub je bivši fudbaler, a poslednjih decenija cenjeni trener. U petočlanom domaćinstvu stasala je uz dve starije setre, Dragana je vlasnica lanca salona lepote Lady, a Nataša popularna pevačica čiji život intrigira čak i one koji je ne vole. Mada nijedna od njih nije rijaliti zvezda neretko ih opisuju kao srpske sestre Kardašijan. Uoči svoje prve samostalne revije koju će prikazati u okviru Faction Selectiona, mlada majka petogodišnje ćerke Petre koju je rodila tokom dvogodišnjeg braka sa producentom Ivom Martinoviće (36) u intervjuu za magazin Story objašnjava kako se nosi sa svim nedaćama života izloženom javnosti, ima li mogućnost da optuguje za propalom vezom, ali i kakvi je muškarci privlače. Svega nekoliko nedelja nakon ponovnog rastanka od bivšeg supruga s kojim se pomirila pre nepune dve godine ističe da za brak nije dovoljno samo voleti, ali i to da u bivšem emotivnom partneru ne vidi protivnika već oslonac i podršku.

Story: Ovih dana ste u žiži interesovanja, ne samo zbog prve samostalne revije, već i zbog privatnog života pošto više niste u vezi sa bivšim suprugom Ivom Martinovićem. Zašto ste odlučili da dalje nastavite odvojenim putevima?

- Moj privatni život je isključivo moja stvar, ali ne mogu da utičem na medije niti da zabranjujem da se piše o mojoj intimi. Iako više nismo u emotivnom odnosu Ivo i ja smo Petrini roditelji i činimo sve kako bi ona bila srećno i bezbrizno dete. Ivo je neko koga beskrajno volim i poštujem, ali valjda to nije bilo dovoljno da bi naš brak opstao.  

Story: Jeste li se pokajali što ste suprugovom i vašem odnosu dali drugu šansu?

- Nisam.

Story: Šta treba da poseduje muškarac koji može da vas zaintrigira?

- Ne znam koliko je nama ženama emancipacija i samostalnost donela dobra. Čini mi se, više štete nego koristi. Neretko srećem žene koje šapuću: kako je sve manje pravih muškaraca, zaštitnika, glava porodica, pravih muževa i očeva. Imala sam sreću da odrastem uz oca koji je takav muškarac. Naša mama jeuspela da sretne takvog čoveka.

Story: Planirate li ponovo da se udajete?

- Ne planiram.

Story: Nisu retke konstatacije kako su sestre Bekvalac ponovo slobodne. Ima li istine u tome da namerno usklađujete dešavanja u vašem životu?

- Samo bolestan um i zao čovek može tako nešto da pomisli. Ne mogu da dosegnem i neću da se bavim zluredim komentarima.

Story: Jeste li se zaista osećale kao odbegle mlade kako je Nataša opisala jednu od vaših fotografija iz Diznilenda gde ste nedavno boravile na odmoru? 

- Žao mi je što se Natašine šale i njena beskrajna duhovitost često pogrešno tumače. U Diznilendu je sve zabava, svi su nasmejani i pozitivni, a takve smo bile i mi i naša deca. U tom duhu smo se i našalile.

Story: Kako ste se provele?

- Mogu da kažem da je to bio moj najzabavniji i uzbudljiviji rođendan.Toliko smo uživale sa našom decom, možda čak i više od njih. Imale smo dvostruko slavlje Hanin i moj rođendan, a iz grada svetlosti vratile smo se prepune pozitivnih utisaka.

Story: Koliko jedna drugoj utičete na izbor emotivnih partnera?

- Veoma smo bliske i jako različite, tako da smo otvorene u iskazivanju impresija, ali i kritika kada su partneri u pitanju. Svako ko poznaje nas tri, zna da u našim odnosima nema preteranih uticaja sa strane.

Story: Zašto ste odlučili da promenite imidž i frizuru?

- Zato što mi prijaju promene. Kako godine prolaze spremnija sam za novo, jer novo mi je uvek donelo dobro.

Story: Smeta li vama kada vas poistovećuju sa starijim sestrama, ili vam to imponuje?

- Nataša i Dragana su moje rođene sestre i naš odnos je ispunjen bezuslovnom ljubavlju. One su moja najveća podrška, snaga, ali i najveći kritičari i ne smeta mi kada nas porede. 

Story: Pada li vam teškoj to što više ne živite zajedno?

- Nema preterano velikih promena u našim životima. Kao Nataša i ja, tako se Petra i Hana svakodnevno viđaju. Svaka je dobila prostor i intimu neophodnu za samostalan život.

Story: Raduje li vas činjenica što su Natašina ćerka Hana i vaša Petra veoma bliske?

- Naravno. Sestre su najveće bogatstvo i najveća ljubav koju čovek može da ima. Ne mogu da zmislim svoj život bez mojih sestara.

Story: Koliko vas je majčinstvo promenilo?

- Iz korena. Promenili su mi se životni prioriteti i način razmišljanja. Najveći dar je kada postoji neko koga volite više od sebe.

Story: Planirate li da imate još dece?

- Ne planiram.

Story: Kakva je Petra kao osoba?

- Petra je centar mog sveta, moja najveća radost i ljubav za kakvu nikad nisam verovala da postoji. Specifičnog je karaktera, slična je meni i zato sam neko ko je apsolutno razume i poznaje. Harizmatična je, uvek nasmejana i društvena. Nije što je moja, ali je najbolje dete na svetu.

Story: Ko najlakše može da vas izbaci iz teksta?

- Upravo ona.

Story: Često vas opisuju kao devojku kojoj je važno materijalno. Da li je zaista tako?

- Opisuju me oni koji me ne poznaju, a istina je dijametralno suprotna.

Story: Znajući da su za organizaciju revije potrebna velika ulaganja. Kako uspevate da obezbedite materijalna sredstva?

- Nosim se sa problemima sa kojima se, u ovo loše vreme, bori većina ljudi koji žele da budu kreativni, da ne odustaju od toga da se bave poslom koji vole i da od njega žive. Rad u svetu mode nije posao od kog možete da se obogatite, ali ukoliko ste vredni, ako verujete u sebe i imate ljude koji veruju u vas, možete pristojno da živite. Ipak ne bih mogla bez moje porodice na čemu sam im beskrajno zahvalna.

Story: Trenutno je popularano poštovati načela zdravog života. Pridržavate li se i vi odeređenih pravila kada je vaša svakodnevica u pitanju?

- Sve više vodim računa o svom zdravlju, zapravo, ono mi je i najbitnije. Trudim se da se hranim zdravo, dosta vežbam i negujem se više nego što je to ranije bio slučaj. S obzirom na to da sam odrasla u porodici u kojoj mi je otac bio profesionalni sportista, pa sada i trener, od malena nam je usađeno saznanje koliko je važno da živimo zdravo, pazimo šta jedemo i da treniramo. Svakako da postoje dani kada se ne pridržavam ničega od navedenog, ali se trudim da ih bude što manje.

Story: Sledeće godine punite trideset. Koje velike odluke planirate da donesete?

- Planiram da rastem i uživam sa svojom ćerkom. Sledeće godine ona je đak prvak i tome se neizmerno radujem. Privilegovana sam da radim posao koji obožavam, što imam porodicu koja mi je oslonac i snaga, kao i to što imam prijatelje koje volim. Budim se i ležem sa osmehom, a ono što je najbitnije - imam miran san.To su mi planovi za čitav život. 

Razgovarala: Moni Marković

makonda-tracker