Aco Pejović: Najmlađa ćerka svima nam zadaje domaće zadatke

0
Nakon što je prošle godine njegova supruga imala spontani pobačaj, folk pevač Aco Pejović još se nada da će pored tri ćerke dobiti i četvrto dete, ali ističe kako ne želi da to po svaku cenu bude sin.
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Folk pevač Aco Pejović (43) svu svoju životnu energiju crpe iz skladnog i mirnog porodičnog gnezda koje je svio pre više od dve decenije sa suprugom Biljanom. I dok je ona posvećena svojim doktorskim studijama, Aco se uspešno bavi muzikom, što je prošle godine i dokazao veoma posećenim solističkim koncertom u Kombank areni. Ćerke Magdalena (19), Marija (16) i Iva (8) njihov su centar sveta i sve tri su odlične učenice. Najstarija studira na Fakultetu organizacionih nauka, srednja pohađa Devetu beogradsku gimnaziju, a Iva je još u osnovnoj školi. Dok starije dve naslednice ne žele da se pojavljuju u medijima, baš kao i njihova mama, Iva je rado pozirala sa tatom u čijem se spotu, za pesmu Oko mene sve, već pojavila.

Story: Kako je to biti otac tri devojke u današnjoj Srbiji?

- Za decu je najbitnije ono što ponesu iz kuće. Supruga i ja odrasli smo u porodicama koje svaka u svom kraju važe za čestite i poštene. Moji roditelji časno su radili svoj posao i od njih sam naučio da danas svoju decu na isti način vaspitavam. Učim ih da ne misle kako su iznad drugih, već da se dokazuju kroz znanje i školovanje. Vaspitavam ih u duhu pravoslavlja, baš kao što smo moja supruga i ja odgajani. Ona je iz profesorske porodice, što je urodilo plodom jer su naša deca, hvala Bogu milosrdnom, dobri đaci. 

Story: Verovatno ste najslabiji na najmlađu ćerku,  čime vas ona uvek razoruža?

- Umiljavanjem, pričom i poljupcima. Ona je mezimče cele kuće i sestre je vole, jedino sa srednjom ima problem jer je generacijski jaz između njih veliki, ali i to će prevazići. Zadala nam je domaći zadatak – svi smo podređeni njenim prohtevima i zahtevima. 

Story: Razmišljate li o proširenju porodice nakon što je prošle godine vaša supruga imala spontani pobačaj?

- Probali smo, međutim, takva je bila Božja volja. Tih dana vladao je virus od kojeg smo svi u kući bili prehlađeni, pa i Biljana. On je uništio plod i desilo se to što se desilo. Oboje želimo da proširimo porodicu, ali da ne bude zablude - ne jurimo sina. Voleo bih da se ostvarim i kao roditelj muškog deteta, ali nisam opterećen time da li će i četvrto biti žensko. Bar će mi biti lepa starost. (Smeh)

Story: Imate vinograd, a priča se i da otvarate vinariju. Da li je to bio vaš dečački san?

- Kada sam počeo da pijem vino, počeo sam i da čitam o njemu. Vino je ozbiljna filozofija, to je piće bogova i koliko god da učim, nikada neću sve znati. U Smederevu sam nasledio vinograd od pokojne tetke koja mi je mnogo značila u životu. Bio je star, pa sam povadio nekadašnje sorte i naručio čokote merloa i šardonea iz Toskane. Čekao sam tri godine da izrastu. Moj stariji brat Predrag tome se više posvetio, kao i roditelji koji su dolazili iz Prijepolja, ali i komšije. Ove godine očekujem šardone i roze u maju, a merlo će stići u septembru. Roze vinu daću ime po svojoj pokojnoj tetki Dragici. 

Story: Stalno radite i često nastupate u inostranstvu. Jeste li zadovoljni trenutnim angažmanom?

- Veoma. Moj tim čini 12 ljudi koji izdržavaju po još minimum dva člana porodice. Kada se sve sabere, ima nas dosta koji živimo od ovog posla. Meni pare nisu nikada predstavljale nešto što moram da imam. Znam kako je bez njih, ali i s njima. Trudim se da sebi ugodim i živim lepo, kao i moja deca, ali lagodan život ne podrazumeva bahanalije i razbacivanje. Kada kao mlad nemaš mnogo novca, a potom dođeš u godine da sebi možeš puno da priuštiš, umeš to da ceniš jer nekada nisi imao toliko. Moji roditelji veoma su se mučili i radili kako bi mi obezbedili klavijature koje su tada bile preskupe, dizali su kredite... Gledajući njih kako su se kao obični radnici u tekstilnom kombinatu borili za mene i braću, naučio sam da cenim sve što imam. 

Story: Jeste li zadovoljni svojim životom?

- Kada smo svi zdravi i na okupu, ja sam najsrećniji na svetu. Tada mi ništa drugo ne treba. Samo mi je bitno da su mi deca, supruga, braća i roditelji živi i zdravi. Ne postoji nikakva druga sreća koja može više da me obraduje. A opet, s druge strane, ne može ništa da me uzdrma kao kada su mi klinci prehlađeni i bolesni. Prošle godine moja najmlađa ćerka polomila je ruku u Budvi i morala je na operaciju. To me je emotivno srozalo ali, na sreću, sve se dobro završilo. 

Story: Kakvi su vam dalji planovi?

- Trudim se da pratim trendove u muzici, posebno u produkciji i spotovima koji ostaju za sva vremena. Želim da ekranizujem neke pesme koje nisu toliko isplivale u prvi plan, a numeru Sve ti dugujem posvetio sam mojoj Biljani i za nju ću uraditi video-spot.

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker