Bojana Rajić: Neizvesno je kada ću se razvesti

0
Bivša manekenka Bojana Rajić otkriva kako reaguje na optužbe da je loša majka sinu Lavu kojeg je dobila sa fudbalskim golmanom Vladimirom Stojkovićem, objašnjava zašto je promenila prezime i kaže da je srećna u novoj vezi
Bojana Rajić, foto: Vladimir Šporčić
Bojana Rajić, foto: Vladimir Šporčić

Uprkos tome što je proteklih godina u javnosti bila najprepoznatljivija kao supruga fudbalera Vladimira Stojkovića (30), bivša manekenka Bojana Rajić (33) gradi imidž autentičnog poznavaoca modnih prilika na domaćoj sceni. Tekstovi o njenom oblačenju izazivaju veliku pažnju u medijima, ali javnost podjednako zanima i njen privatni život, naročito skandalozne okolnosti razvoda sa poznatim sportistom. U intervjuu za Story, majka dvoipogodišnjeg Lava Stojkovića govori o svemu kroz šta prolazi nakon bračnog brodoloma i odgovara na česte medijske optužbe o tome da je loša majka. Inače, iako su se Bojana i Vladimir razišli prošlog leta, prvo ročište njihove brakorazvodne parnice trebalo bi da se održi tek sredinom ovog meseca.

Story: Koliko vam smeta medijska drama oko razvoda i kako s tim izlazite na kraj?

- Smeta mi i to jezivo. Bilo mi je veoma ponižavajuće da svakodnevno čitam u novinama o svom privatnom životu, bilo da je reč o pozitivnim ili negativnim stvarima. Doživela sam zasićenje u tački trpljenja od koje dalje nisam mogla, iako u svemu tome nisam učestvovala. Čekala sam da sve to prođe i, nažalost, još sam u iščekivanju.

Story: Čini li vam se da ste u medijima izvukli deblji kraj baš zato što niste učestvovali u tom cirkusu?

- Možda i jesam jer nisam htela da sarađujem sa novinarima. Mada, ne verujem da bih bolje prošla i da sam im izlazila u susret. U tom slučaju cirkus bi bio još veći.

Story: Kako s ove distance gledate na život sa Vladimirom i na koji način biste opisali vaš trenutni odnos?

- To ne komentarišem ni za živu glavu. (Smeh) Ostajem dosledna u odluci da ne govorim o našem odnosu ni sada, a ni ubuduće.

Story: Kada biste mogli, da li biste izbrisali taj period života?

- Ne, jer bih samim tim morala da izbrišem i Lava.

Story: Da li je izvesno kada ćete se zakonski razvesti?

- Nije izvesno.

Story: Jeste li razmišljali da zadržite suprugovo prezime makar zbog deteta?

- Iznenađena sam kako su se svi brzo navikli na moje devojačko prezime. Zvanično u dokumentima još nisam promenila prezime jer je to za sada nemoguće.

Story: Osećate li se dovoljno emotivno i finansijski stabilno da kroz život idete bez čvrstog muškog oslonca?

- Svaki čovek je sam na ovoj planeti. Čak i sa muškim osloncem, ima mnogo briga i ako nisi spreman da se boriš bez oslonca, onda nisi spreman ni sa osloncem.

Story: Da li biste ponovo otišli pred matičara i nekome se obećali na večnu ljubav?

- Ne mogu sa sigurnošću da kažem ni da ni ne. Sam potpis trenutno mi deluje kao nešto što možda ne bih uradila, ali sebe ne vidim ni kao ženu koja do kraja života živi sama. Volela bih možda i da dobijem još jedno dete i Lavu podarim društvo.

Story: Koliko dugo ste u trenutnoj vezi i da li ste u potpunosti srećni i ispunjeni?

- Dobro mi je. (Smeh)

Story: Odakle spekulacije o vašoj navodnoj romansi sa Simonom de Karićem, jednim od naslednika porodice Karić?

- Nikada se nisam bavila tračevima, a ponajmanje njihovim izvorima.

Story: Imate li u ovoj životnoj fazi podršku porodice i prijatelja?

- Imam. Nisam od onih kojima je potreban bilo kakav vetar u leđa ili nečije utešne reči da me osokole. Dovoljno je da su mi prijatelji tu i da ponekad iskreno proćaskamo.

Story: Kome se najčešće okrećete kada vam je najteže u životu?

- Sebi. Niko ne može da mi pomogne koliko ja mogu samoj sebi.

Story: Kako Lavu objašnjavate trenutnu porodičnu situaciju?

- Ne objašnjavam mu jer je mali i ništa ne pita na tu temu.

Story: Da li je tačno kako imate četiri dadilje u kući?

- Lav ima jednu dadilju koja nam pomaže od njegovog rođenja. Ona nam, međutim, više asistira u kući, nego oko samog Lava. On ide u vrtić, ja redovno odlazim po njega i to je naš uobičajeni ritam. Više nije beba i mogu svuda da ga povedem sa sobom.

Story: Koliko vam teško padne kada morate da se razdvojite od sina zbog posla ili neke druge obaveze?

- Gledam da to bude onda kada svakako ne bih bila s njim, odnosno dok boravi kod svog oca. Gde god da odem, nikad ne ostajem duže od tri dana, a to je jednom u tri, četiri meseca.

Story: Kako reagujete na optužbe da ste loša majka?

- Ne reagujem na tako medijski konstruisane priče, ni emocionalno, a ni verbalno. Nikada nisam gradila imidž supermame u javnosti. Mama sam kao i svaka druga i u toj ulozi ništa ne glumim.

Story: Šta za vas predstavlja primer dobre majke?

- Ne postoji idealan roditelj, prijatelj, veza... Stalno preispitujem svoje ponašanje u vezi s tim da li sam, recimo, dovoljno stroga, ali i pored toga uvek me zbog nečeg grize savest. Ni moji roditelji nisu bili ništa bolji nego što sam ja, a smatram ih izvrsnim.

Story: Na koji način vaspitavate sina?

- On je još toliko mali da smo i dalje u fazi natezanja u vezi s tim ko će pobediti, biti uporniji ili više popustiti. Trudim se da na njegove histerije reagujem tako da one ne budu učestale. Još ga je teško vaspitati u smislu formiranja karaktera, manira... Ali, svakako se trudim da mu usadim pristojnost i uspešno eliminišem sve psovke koje pokupi negde i donese ih u kuću.

Story: Kako najčešće provodite vreme zajedno?

- Kad je lepo vreme, uglavnom smo napolju ili u igraonici sa decom mojih prijateljica, a volimo i kućna druženja.

Story: Čime vas on najlakše oraspoloži?

- Nekim izjavama koje ne očekujem od deteta od dve i po godine. Kada pomislim da me je nešto slagao, kažem mu: To nije lepo, a on uzvrati: Majke mi. (Smeh)

Story: Postoji li nešto što ste i vi od Lava naučili?

- Divim se njegovoj istrajnosti. Kada nešto hoće, ne odustaje od toga dok ne dobije ono što želi. Lav me je, međutim, naučio strpljenju. Nikada nisam pomislila da ću za nekoga imati strpljenja koliko imam za njega.

Story: Smatrate li da je za vašeg sina najbolje da mu vi kuvate?

- Najbitnije je da jede kuvanu, domaću i zdravu hranu u onoj meri u kojoj je moguće izaći na kraj sa detetom.

Story: Pobeda u šou-programu Prvi kuvar Srbije donela vam je mnogo pozitivnih komentara i pohvala. Kuvate li često? Da li se to uči ili je sve stvar talenta?

- Sve je donekle stvar talenta, ali može i da se nauči. Volim da kuvam kod kuće, ali ništa ne radim po svaku cenu. Nisam, na primer, žene koja misli kako ume najbolje da počisti kuću, ali sam u kuvanju veoma dobra.

Story: Kada ste osetili da je manekenstvu došao kraj i kako modi treba da se posvetite iz drugog ugla?

- Onda kada sam u toj profesiji dotrajala po godinama, ali i kada u njoj više nisam nalazila zadovoljstvo. S vremena na vreme zabavno mi je da prošetam pistom, ali ne želim da se time intenzivno bavim kao nekada.

Story: Da li sebe jedino vidite u zanimanjima koja su usko vezana za modu?

- Da, zato što je to nešto nešto volim. Ne mogu dobro da radim ono što ne volim.

Story: Koliko vam je zabavno i kreativno da brinete o stajlingu drugih javnih ličnosti?

- Kada je reč o nekoj ženi koja me inspiriše, umem da budem veoma kreativna. Ipak, ne bavim se primarno nečijim stajlingom jer da bih sa bilo kim radila u njemu moram da nađem inspiraciju.

Story: Da li je tačno da ste prekinuli saradnju sa voditeljkom Anom Mihajlovski koju ste stilizovali za takmičenje X Factor?

- Nismo u potpunosti prekinule saradnju, već smo X Factor prepustile drugom stilisti zato što ja u svojoj radnji Pearls and Trash nemam scensku garderobu. Nisam imala vremena da kontaktiram druge dizajnere i pozajmljujem od njih stvari kako bi Ana u svakoj emisiji izgledala onako kako to zaslužuje. I dalje se družimo privatno i sarađujemo na njenim fotografisanjima.

Story: Koliko vas ispunjava posao oko vođenja novog butika?

- Samo vođenje butika i ne baš toliko. Uvek sam želela da imam kutak u kom se nalazi sve ono što se meni sviđa i što bih privatno nosila. Još to nije razrađeno u onoj meri u kojoj nameravam da razvijem taj posao. Raduckam, vredna sam, upoznajem nove ljude, sarađujem sa veoma kreativnim dizajnerima u Italiji i za sada mi je veoma dinamično u poslu.

Story: Kako vidite sebe u budućnosti?

- Volela bih da se povučem i posvetim poslu, a da to ne podrazumeva moje pojavljivanje u javnosti. Zasitila sam se toga i volela bih da napravim brend koji će biti dovoljno prepoznatljiv da ne moram ja da ga promovišem.

Razgovarao: Vladimir Petković

makonda-tracker