Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević: Naša ljubav je pesma

0
Modna kreatorka Verica Rakočević i njen suprug Veljko Kuzmančević za prve dane ove godine rezervisali su provod u Egiptu tokom kojeg uživaju u svojim emocijama i dugim razgovorima.
Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević, foto: Privatna arhiva
Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević, foto: Privatna arhiva

Modna kreatorka Verica Rakočević (65) i njen suprug muzičar Veljko Kuzmančević (30) otputovali su u Hurgadu kako bi se odmorili i napunili baterije za nove pobede. Da ih je neko početkom 2013. godine pitao kako zamišljaju svoj život i da li očekuju skori brak, oboje bi, sasvim sigurno, odgovorili negativno, ali svojim primerom oni su pokazali kako u životu ništa ne može da se planira.

O tome kako im svaki dan na putovanju predstavlja novu radost, priča kreatorka u našem intervjuu.

Story: Godinama Novu godinu dočekujete u Egiptu. Ovoga puta tamo ste otputovali malo kasnije...

- I privatno i poslovno, Veljko i ja imali smo zaista burnu godinu. U samo nekoliko dana život nam se oboma potpuno preokrenuo. Jedna velika ljubav mesecima je zbog nerazumevanja i malograđanštine trpela torturu. U svemu tome, Veljkov rad na filmu i slanje radova njegovom agentu, kao i moja više nego uspešna poslovna godina, ispili su i poslednji atom energije iz nas. Otputovali smo da sumiramo utiske i napunimo baterije za ovu godinu u kojoj nas očekuju ozbiljni poslovi. A ne samo da putujemo zajedno, mi svaki sekund živimo zajedno.

Story: Išli ste u Saharu, uživali na plažama... Šta vam se najviše svidelo u Egiptu?

- Obožavam tu zemlju, obišla sam dosta egzotičnih destinacija, ali samo na ovoj od meštana možete da čujete rečenicu na srpskom sa simpatičnim naglaskom: Samo sloga Srbina spasava. Veljko je prvi put ovde i oduševljen je. Po ceo dan nosi turban na glavi i njihovu tradicionalnu nošnju pa ga često pitaju da li je iz Hurgade. Mnogo plivamo, krstarimo, obilazimo sela u pustinji i u svakom momentu pronalazimo inspiraciju, svako za svoj rad. Tradiciju da satima pričamo o svemu ne prekidamo ni ovde, uvek imamo temu za razgovor...

Story: Da li vam je ovaj odmor u Egiptu zapravo medeni mesec?

- Gde god da se nalazimo, nama je medeni mesec. Naš mikrosvet razumeju samo oni koji umeju da žive slično, a takvih je, nažalost, malo.

Story: Kako ste reagovali kada ste na poklon od Veljka dobili pesmu koju je on premijerno postavio na svom Facebook profilu?

- Svesni smo da je ono što objavimo na Facebooku, s kojeg smo zbog nakaradno komentarisanih slika i postova u štampi privremeno otišli, to dostupno svima. Ali, nije mi jasno da neko pesmom naziva deo koncerta. U redu, naša ljubav je zaista pesma, hteo to neko da shvati ili ne, ali ako već čitaju post i komentare, neka shvate suštinu. Veljko i ja mesecima spremamo ozbiljnu umetničku priču pod nazivom Večnost. Reč je o kombinaciji muzike za simfonijski orkestar, reviji za moju kolekciju proleće - leto i baletskoj grupi koja spaja muziku i modu. Orkestar i kolekciju imamo, ali nažalost sredstva za Beograd još nismo obezbedili. Tužno je što imamo poziv čak iz Australije i nekoliko evropskih gradova. Kroz muziku moj muž mi je poklonio sat večnosti i ceo život za večnost. Hvala mu i vrlo sam ponosna na tu činjenicu.

Story: Kako teku pripreme za Večnost i kada bi taj projekat trebalo da bude predstavljen?

- Petog marta, za Veljkov rođendan. Znam da smo napravili nešto što je zaista čista umetnost. U ovom trenutku teško je tako raditi, ali činjenica kako smo od ljudi van zemlje dobili savršene kritike, daje nam snagu da istrajemo u nameri da se to prvi put desi u našem gradu.

Story: Kako ste proveli praznike?

- Bajkovito, kao i svaki trenutak zajedničkog života. Kod nas, u našem malom carstvu na Avali, tačno u ponoć, umesto banalnih skupih poklona Veljko mi je zavezao oči i izveo me u dvorište u trenutku kada je najdivniji vatromet osvetlio našu kuću i obližnju šumu. Ko ume to da doživi, shvatiće kolika je to radost!

Razgovarala: Ksenija Konić

makonda-tracker