Maja Ognjenović: Sebe smatram običnom, a takav je i moj muškarac

0
Prvi put otkako je uplovila u romansu sa bivšim vaterpolistom Danilom Ikodinovićem, odbojkašica Maja Ognjenović govori o svom izabraniku, otkriva kako neguju vezu na daljinu i ističe zbog čega još nije vreme za majčinstvo i brak.
Maja Ognjenović, foto: Miša Obradović
Maja Ognjenović, foto: Miša Obradović

Prvog dana 2014. godine srpska odbojkašica Maja Ognjenović (29) koja se nalazi na čelu najuspešnije generacije domaćih sportistkinja s kojima je u prethodnim godinama osvojila neka od najsjajnijih odličja, zajedno sa svojim saigračicama otputovala je u Azerbejdžan. Naime, njih u Bakuu čekaju mečevi J grupe treće runde evropskih kvalifikacija za ovogodišnje prvenstvo sveta. Pre toga Maja, koja inače živi u Poljskoj gde igra za klub Hemik Police, nekoliko slobodnih dana iskoristila je da se u Beogradu posveti svojoj porodici, prijateljima, ali i dečku, nekada slavnom vaterpolisti Danilu Ikodinoviću (37), s kojim od polovine prošle godine uživa u skladnoj romansi. Iako su u početku ljubomorno čuvali svoju vezu, više se ne stide da javno pokažu emocije. Deo svog dragocenog vremena u Srbiji odbojkašica je izdvojila i za magazin Story za koji prvi put govori o svojoj romansi, opisuje čime ju je osvojio njen voljeni, šta je naučila iz prethodnih veza, ali i razmišlja li o venčanju.

Story: Kako ste proveli praznike u Beogradu?

- Ne pamtim kada sam poslednji put tokom praznika boravila u Srbiji i veoma sam se radovala pošto sam shvatila kako ću ove godine biti u prilici da budem u svojoj rodnoj zemlji. Ipak, tokom tih sedam dana nervirala sam se što mi zbog brojnih obaveza nedostaje vremena da se više posvetim svojim prijateljima i porodici.

Story: Po čemu se praznici u Srbiji razlikuju od novogodišnje euforije u inostranstvu?

- Iskreno, stranci su mnogo organizovaniji kad je reč o ovom periodu. Izluđuju me gužve u Beogradu, što ranije nije bio slučaj. Kada sam jednom o tome pričala sa Danilom, žalio mi se kako je nedavno jedva uspeo da se probije s jednog kraja grada na drugi. Iako sam mu tada poručila da nakon Istanbula i Moskve ne priznajem gužvu u našoj prestonici, ovi novogodišnji praznici učinili su da promenim mišljenje. (Smeh)

Story: Kada ste dugo odsutni iz Srbije, šta vam najviše nedostaje?

- Mislila sam da će se, što sam duže u inostranstvu, nostalgija smanjiti, ali nisam bila u pravu pošto sam i dalje sentimentalna prema nekim najprostijim i najobičnijim stvarima. Nisam neko kome nedostaje hrana, jer su zemlje u kojima sam igrala imale dobru domaću kuhinju. Budući da zbog stalnih zaposlenja nemamo vremena da putujemo i posećujemo jedni druge, kao što smo to činili ranije, najviše mi nedostaju prijatelji.

Story: Kako sa ove distance gledate na 2006 . godinu kada ste osvojili treće mesto na Svetskom prvenstvu u odbojci i počeli da nižete uspehe?

- Kada pogledam unazad, shvatim da su odbojkašice među prvima napravile veliki uspeh u ženskom sportu, posebno onom timskom i mislim kako se poslednjih godina ženski sport odlično kotira.

Story: Koliko ste se vi privatno i poslovno promenili?

- Reč je o periodu od sedam godina i tek sada vidim koliko vreme brzo prolazi. U mom životu promenilo se dosta toga, bilo je uspona i padova, kako privatno, tako i na poslovnom planu. Verujem da sam sazrela i drugačije posmatram neke stvari, a najbolji parametar mi je igra na terenu.

Story: Dame koje se bave sportom uvek prate komentari na račun njihovog izgleda. Imponuju li vam komplimenti ove vrste?

- Naravno, kao i svakoj ženi. Ne bih da zvuči kao fraza, ali za mene je lepota relativan pojam. Svako od nas upoznao je nekog ko mu na prvi pogled nije bio toliko privlačan, da bi kasnije presudna bila energija i ono što mnogi od nas nose u sebi. Ima dosta lepih žena i muškarca čiji dobar fizički izgled pada u vodu kada se prozbori koja reč, što je zaista tužno.

Story: Kada ste sami sebi najlepši?

- Onda kada sam zadovoljna, srećna i sve mi je na mestu, osećam se najlepše, a to mi govore i ljudi iz mog okruženja. Komentarišu da sijam, zračim, a tome, naravno, doprinose i zadovoljstvo i ispunjenost na emotivnom polju.

Story: Koliko zbog čestih putovanja i odsustvovanja ispašta Danilova i vaša veza?

- iz ličnog iskustva naučila sam da veza zbog razdvojenosti uopšte ne mora trpi. Za ljubav je najvažnije razumevanje, a kada se dvoje ljude razumeju i imaju poverenja u svoj odnos, takve stvari im ne predstavljaju problem. Verujem da tada ne postoje prepreke i obaveze koje ne mogu da se usklade. Naravno, važno je i iz kog ugla gledate na svoju vezu. Ljudima koji imaju fiksno radno vreme nije jasno kako je za mene normalno da se dve nedelje ne vidim sa dečkom, a meni je to optimalno maksimalan period. (Smeh) Ali, zato nas dvoje naredne dve nedelje provedemo kvalitetnije nego mnogi koji se viđaju svakog dana.

Story: Kad je reč o vašoj vezi, da li ste se navikli na medijsku pažnju?

- Nisam se navikla i često mi sve to teško pada. Budući da sam javna ličnost, to je ona manje lepa strana medalje. Iskreno, verujem da postoji i zloupotreba naših naloga na društvenim mrežama, tačnije na Twitteru koji shvatam kao sredstvo za zabavu i razonodu.

Story: Ali, Danilo i vi ste se na početku vaše romanse i te kako međusobno šalili na Twitteru?

- U početku smo se Danilo i ja šalili na Twitteru, ali prestali smo to da radimo jer, kao što rekoh, te prepiske često mogu da se zloupotrebe. Na prvom mestu krivim sebe, ali pogodi me kada se neke privatne šale izvuku iz konteksta. Trenutak te svoje opuštenosti ispaštam narednih pet dana jer uvek razmišljam kako će sve to da shvate moji roditelji ili neke mlađe generacije koje me prate u sportu i možda se ugledaju na mene.

Story: Čime je vaš muškarac uspeo da vas osvoji?

- Najvažnije je da me on razume i što je normalna osoba. Skromnost mi je na prvom mestu. Ne volim megalomanske tipove, možda zato što ni sama nisam takva.

Sebe smatram običnom, dostupnom i pristupačnom, a takav treba da bude i moj muškarac.

Story: Da li vas, kao bivši sportista, Danilo ponekad kritikuje zbog igre na terenu?

- Ne, a to od njega nisam ni očekivala. Kao sportista može neke stvari da primeti, vidi, da me smiri i podrži kada je to potrebno, ali na tome se sve završava. Ipak, odbojka se umnogome razlikuje od vaterpola.

Story: Razmišljate li o majčinstvu ili možda odlasku kod matičara?

- U prirodi je svake žene da mašta o tome, ali ja za sada ne razmišljam na tu temu. Shvatila sam da tek sada uživam u odbojci i verujem da je to presudno. Do ovog perioda morala sam da se dokazujem i tenzija je bila prisutna što na klupskom, što na reprezentacijskom planu. To može da razume samo neko ko se bavi sportom i ostvaren je na poslovnom planu. Kada sam na terenu, imam osećaj kao da mogu da letim i bilo bi mi žao da to sada prekinem. Majčinstvo i brak jesu nešto čemu svaka žena teži, neminovne stvari, a manje je bitno u kojim godinama će se to desiti budući da su se danas u svemu pomerile granice.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker