Reditelj Mark Veb: Sve o novom Spajdermenu

0
Sa čime se suočava Spadermej u drugom delu koji će biti premijerno prikazan 2014. godine, šta je novo u filmu, kao i koliko su zabave imali tokom snimanja odgovara reditelj Mark Veb
Mark Veb; foto: promo
Mark Veb; foto: promo

Šta je po vama bitno da ljudi znaju vezano za film Čudesni Spider-Man2?

- Ovo je za Spider-Mana najveća bitka u njegovom životu. Film smo počeli tako što on uživa u tome da je Spider-Man. On je uglađen, vodi borbu protiv najozloglašenijih kriminalaca koje je svet ikada video. Ima svoje mreže, žustrinu, poseban način razmišljanja. Ali, Piter će morati da se suoči sa neprijateljem koji je daleko moćniji nego što on može i da zamisli. Spletom nesrećnih okolnosti, Maks Dilan će se od najvećeg Spider-Manovog obožavatelja pretvoriti u njegovog najvećeg protivnika.
Sa čime se to Spider-Man suočava u filmu?

- Piter Parker uživa u ulozi Spider-Mana. Ni za šta to ne bi menjao. Uvek se suočava sa izazovima da bude heroj, a da ta činjenica ne preuzme kontrolu nad njegovim životom. Možeš li biti Spider-Man koji staje na put negativcima i imati drugi, normalan život, imati devojku i porodicu? A ovoga puta, to pitanje je važnije od svega i opasnije nego ikada.



Šta je novo u filmu?

- Imamo najvećeg i najopasnijeg zlikovca sa kojim se Spider-Man ikad suočio: Elektra. Znate, do sada, Spider-Manu je dobro išla njegova uloga i želeo sam negativca dostojnog njegovih veština. Sa Elektrom, sve to oživljava. On koristi energiju grada, stapa se sa njom i koristi kako bi uništio Njujork. Elekrtična energija se uzburkava u njegovim rukama i u trenutku prži sve što se nađe na putu. Kako njegove moći rastu, grad zapada u mrak. On je svetlost. On je tama.
Recite nam još nešto o Elektru.

- Maks Dilan predstavlja tamnu stranu. Kao odbačeni autsajder, Elektro je skupljao gnev koji je u njemu rastao, tokom godina samoće i odbacivanja i pretvorio u užas. Njegovo obožavanje Spired-Mana je postalo opsesija. U njemu ima nešto kao kod Ruperta Papkina – ljupkost koja prikriva nervni slom.
Izgleda da veliki broj Spider-Manovih protivnika dolazi iz OsKorpa?

- Da i to nije slučajnost. Naravno, Maks i Gven rade u OsKorpu, a Hari Osborn se vraća kako bi odlučio na koji naćin će se izboriti sa odgovornošću koju ima kao naslednik kompanije. Sve to uvući će Pitera u tajne OsKorpa i na kraju ga naterati da se suoči sa najvećom preprekom ikada.
Kako se Hari Osborn uklopio u sve to?

- Hari je jedan od Piterovih prijatelja iz detinjstva, ali su izgubili kontakt. Sada se vratio i spreman je da preuzme komandu nad OsKorpom. Dok on i Piter otkrivaju tajne OsKorpa, kompanije koju je podigao Harijev otac, Hari će morati da nađe način da se nosi sa tim nasleđem, sa mestom koje okuplja sve te zlikovce.
Šta se dešava sa Piterom i Gven?

- Piter i Gven se vole, ali oboje će morati da naprave bitne izbore i donesu odluke vezane za svoje živote. Gven je sjajna na svoj način i dobija ponude koje bi mogle da utiču na njen budući život. Njih dvoje će morati da otkriju koju ulogu će imati u životu onog drugog.
Izgleda da ste se mnogo zabavljali radeći ovaj film.

- Veoma. Svi smo. Snimali smo u Njujorku. Prvi film o Spider-Manu je ceo sniman u Njujorku. Učinili smo ovaj film još većim time što smo snimali na lokacijama i to se oseća na velikom platnu. Podsetili smo se kako je to biti dete od osam, devet ili deset godina, kada smo počinjali da volimo Spider-Mana dok smo odrastali. Prisećali smo se tog osećaja, strahopoštovanja, uzbuđenja. A to sećaje je veliki činilac Spider-Manovog lika i onoga što čini njegov karakter.

TAGOVI: Film123
makonda-tracker