Natali Portman: Povratak heroine

0
Oskarovka Natali Portman ponovo je zablistala u ostvarenju reditelja Alana Tejlora Tor – Mračni svet 3D, koje je na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od 7. novembra, a donosi nastavak avanture čuvenog Marvelovog junaka
Natali Portman; foto: promo
Natali Portman; foto: promo

Priča zasnovana na popularnom Marvelovom strip serijalu o superheroju proteranom na Zemlju sa planete Asgard, nakon ostvarenja iz 2011. godine dobila je nastavak u kom se Tor ponovo bori da spasi Zemlju i Devet kraljevstava od mračnog neprijatelja. Dobitnica Oskara Natali Portman vraća se u ulozi naučnice Džejn Foster, pomoćnice superheroja Tora, a srećna zbog povratka i ponovne saradnje sa kolegama Krisom Hemsvortom, Tomom Hidlstonom, Rene Ruso i Entonijem Hopkinsom, Natali u intervjuu otkriva detalje sa snimanja.

Story: Kakav je osećaj ponovo tumačiti ulogu astrofizičara Džejn Foster?

- Bilo je zaista zabavno vratiti se i ponovo igrati Džejn. Mislim da je prava retkost dobiti mogućnost da glumite ženskog naučnika u ovakvoj vrsti filmova, a posebno onog koji pruža podršku i zaštitu jednom superheroju.

Story: Možete li nam reći nešto više o saradnji sa Krisom Hemsvortom koji tumači lik Tora, kao i o odnosu između njega i Džejn?

- Uvek se radujem saradnji sa Krisom. On ima neku zaista jaku energiju, veliki je entuzijasta i jako je lepo raditi sa njim. Bilo je veoma zabavno, a što se tiče filma, naših uloga i njihovih odnosa, mislim da Tor i Džejn čine jedan zaista odličan tim.

Story: U ovom nastavku sarađivali ste sa Entonijem Hopkinsom i Rene Ruso više nego u prethodnom delu filma. Kako je bilo raditi s njima?

- Bilo je sjajno! Imala sam veliku sreću što sam bila u prilici da radim sa Entonijem i Rene. Njih dvoje su glumci kojima se zaista divim. Jako su dragi i tako topli, normalni i impresivni u tumačenju svojih uloga. Čitajući scenario, nisam mogla da zamislim da će svoje uloge izneti na tako divan način.

Story: Šta ste pomislili o filmu kada ste pročitali scenario?

- Bila sam jako srećna kada sam videla da će Džejn u ovom delu biti zabavnija i duhovitija. Zadovoljstvo je raditi na ovakvoj vrsti filmova jer su u isto vreme i akcioni, ali ipak i lagani. Pružaju priliku da se pobegne od realnosti i neverovatno su interesantni.

Story: Kakvi su vaši utisci o saradnji sa rediteljem Alanom Tejlorom?

- Alan je zaista neverovatan. Napravio je odličan film, čiji je obim snimanja zaista veliki, ali ipak je uspeo da obrati dovoljno pažnje na svaki karakter i razradi ga do sitnih detalja. Alan na snimanjima nije radio previše, ali je davao jasne i vrlo korisne smernice pošto je tačno znao šta želi da dobije kao krajnji rezultat.

Story: Kako vam se dopadaju kostimi i garderoba koju ste nosili na snimanju?

- Definitivno je drugačije od uobičajenog nositi odeću Asgarda i za mene je to bilo jedno potpuno novo iskustvo. Srećom, predviđeno je da se moj lik ne oseća prijatno u toj garderobi, pa svako moje lično nezadovoljstvo kostimima može da se pripiše Džejninim osećanjima. Smešna strana kostimiranja bila je kombinovanje odeće jer, kao što ćete biti u prilici da vidite u filmu, preko asgardske haljine nosim zemaljsku jaknu, a to je ono što uvek uspeva da nasmeje ljude.

Story: Zbog čega mislite da se publika povezuje sa likom Tora?

- Tor je neko ko prolazi kroz tipične ljudske situacije - borbu s ocem, gubljenje vere, kao i suočavanje s pitanjima šta treba da uradi u svom životu. Ove klasične teme deo su mnogih priča, ali i života svih nas, pa je zbog toga prilično lako povezati se s njima.

Story: Kako je bilo sarađivati sa Tomom Hidlstonom, koji u filmu tumači lik Lokija, Torovog usvojenog brata, ali i najvećeg neprijatelja?

- Tom je neverovatan glumac koji uprkos zlu koje poseduje njegov karakter, u svemu tome ipak pronalazi veliku dozu humora. Zabavno je provoditi vreme s njim i Krisom, budući da su oni u zaista dobrim odnosima, može se slobodno reći da su gotovo kao braća. Uživaju u druženju, često se šale na račun ovog drugog, imaju isti smisao za humor i jako je zanimljivo biti u njihovom društvu. 

Priredila: Tijana Radovanović


makonda-tracker