Željko Šašić: Na korak do novog braka

0
U trenutku kada je posvećen imitaciji kolege Ace Lukasa, supruga svoje bivše žene Sonje, folk pevač Željko Šašić opisuje na koji način je prebrodio razvod od nje, u kakvom su danas odnosu, kakav je tata njihovoj naslednici Sofiji i otkriva da sa devojkom Katar
Željko Šašić; foto: Vladimir Šporčić, Story press
Željko Šašić; foto: Vladimir Šporčić, Story press

Miljenik brojnih dama uz čiju su muziku devedesetih godina prošloga veka stasavale mnoge generacije, folk pevač Željko Šašić (44), i danas čvrsto stoji iza svih poslovnih i privatnih odluka koje je davno doneo i koje su mu još tada oblikovale život. Oni mlađi trenutno ga upoznaju u muzičkom šou-programu Tvoje lice zvuči poznato, a posebnu pažnju izazvala je njegova imitacija kolege Ace Lukasa, supruga Željkove bivše žene Sonje Vuksanović s kojom je pre četrnaest godina u braku dobio ćerku Sofiju. Šmekerski i sa stilom, Šašić je prebrodio ovaj zadatak, nakon kojeg u intervjuu za Story otkriva kako se osećao u koži Ace Lukasa, koliko je uključen u odrastanje svoje ćerke Sofije, u kakvim je odnosima sa bivšom suprugom i koliko je za njegov prepoznatljiv osmeh zaslužna romansa u kojoj već nekoliko godina uživa sa devojkom Katarinom Lazić (28).


Story: Jeste li se dvoumili kada ste dobili poziv da budete deo serijala Tvoje lice zvuči poznato?

- Rekao bih da su se svi takmičari dvoumili, naročito kada su uvideli kakve nas sve obaveze očekuju i koliko dugo traju pripreme. Verujem da nam je već pošlo za rukom da animiramo gledaoce, a sve nas doživljavam kao tim kreativnih javnih ličnosti koje su odabrane za ovaj zadatak. Osećam se odlično, posebno što ovaj muzičko-takmičarski program ima i humanitarni karakter, tako da i zajedno radimo kao tim. Do sada sam bio pozivan za učešće različite rijaliti programe, ali mi njihovi koncepti nisu bili privlačni.

Story: Da li vam je sada karijera u drugom planu?

- Naravno da nije u drugom planu, ali istina je da sam proredio nastupe. Nikada nisam bio opterećen svojom karijerom, ali kada pogledam iza sebe, imam zavidan staž. Sledeće godine proslavljam dvadeset godina na estradi, mada sam se i godinama pre zvaničnog početka ovog posla bavio muzikom.

Story: Jedna od transformacija koja je izazvala najviše komentara jeste vaša imitacija Ace Lukasa?

- Normalno je da moja imitacija Lukasa izazove najviše pažnje jer svi znamo da narod voli intrige. S druge strane i dobro je što se prave takve kombinacije. Moje je bilo da se koncentrišem kako bih taj zadatak što bolje obavio. Nisam ga shvatio kao nešto strašno, a sve najbolje može da se opiše čuvenom pesmom grupe Queen: Show must go on!



Story: Kako ste se osećali dok ste imitirali sadašnjeg supruga vaše bivše žene?


- Pokušavao sam da budem što spontaniji, ali zaista nemam predstavu kako će sve to izgledati gledaocima.

Story: Kako sada sa ove distance gledate na vaš razvod?

- Kada se sve to dešavalo, tačnije kada sam se razvodio, pokušavao sam da budem što više rezervisan. Verujem da bi u suprotnom cela ta priča išla u nedogled, a ja nisam lik iz španske serije, mada mnogima fizički ličim na junake telenovela. (Smeh) Inače sam kao svedok brojnih estradnih dešavanja došao na ideju da napišem knjigu. Na taj način kanalisao bih neku svoju potrebu da opišem šta se i meni privatno dešavalo u periodu razvoda i odbranim se od sličnih pitanja, a verujem da će takvo štivo biti interesantno za čitanje. Razvod nije bio moj izbor, već odluka ljudi koji su do njega doveli. Verujem da sam taj period uspešno prevazišao, sada gledam svoja posla i trudim se da budem što bolji otac detetu koje ne živi sa mnom. Sve to može da se postigne samo ako postoje velika ljubav i volja.



Story: Jeste li uspeli da sa bivšom suprugom izgradite korektan odnos?


- Nije to neki odnos, niti on uopšte mora da postoji. Mislim da smo nas dvoje, svako na svoji način, maksimalno dobri prema zajedničkom detetu, a naši odnosi nisu bitni. Svako ima svoj svoj život, a što se mene tiče, uvek sam joj na raspolaganju za sva pitanja.

Story: Da li je tačno da se vaša ćerka udaljila iz vašeg života?

- Ne bih se složio s tim da se ona udaljila iz mog života. Mi smo u super odnosima, i ona prati moja subotnja pojavljivanja na televiziji, što joj je vrlo simpatično.


Story: Kakav ste tata?


- Mnogi su me poredili sa Nikolom Kojom iz filma Mi nismo anđeli 2, a najviše zbog toga što se njegova filmska ćerka zove Sofija, baš kao i moja naslednica. Drugačiji sam tata u odnosu na svoje roditelje jer je sada neko drugo vreme. Mislim da sam u skladu sa današnjim vremenom moderan, a najvažnije je da detetu ukažete poverenje.

Story: Da li biste voleli da se uskoro ponovo ostvarite u ulozi roditelja?

- Naravno, i o tome sve češće razmišljam. Zaista bi bilo lepo da ponovo postanem tata.

Story: Možete li da kažete da ste ispunjeni na emotivnom polju?


- Srećan sam u ljubavi, uživam u jednoj veoma lepoj i stabilnoj vezi.

Story: Čime vas je osvojila vaša devojka?


- Dugo je trajao period našeg upoznavanja, a vremenom smo i jedno i drugo shvatili da je to ono pravo. Veoma nam je lepo.

Story: Jeste li nakon svega izgubili veru u brak, ili razmišljate o drugom odlasku pred matičara?

- Verujem da smo Katarina i ja sada u odnosu koji funkcioniše kao bračna zajednica, ali bez potpisa. Jednog dana, sigurno ćemo i da ozvaničimo našu vezu, ali nismo time opterećeni.

Story: Prijaju li vam komplimenti nežnijeg pola?

- Oduvek sam uživao pažnju lepšeg pola, ali sada sam u godinama kada se za mene zanimaju i neke vremešnije dame koje me pamte kao dečka koji je pevao Gori more, tope se planine. Verujem da sam svojom muzikom obuhvatio tri generacije.

Story: Pevači važe za velike boeme. Da li je to slučaj i sa vama?


- Pa kako da ne budem boem! (Smeh) Nažalost, sada nemam dovoljno vremena, bar ne onoliko koliko bih želeo i koliko bih voleo da provedem u druženju sa prijateljima. Mislim da je nemoguće da se otrgnete od neke vrste boemštine kada se bavite ovim poslom. Čim zakoračite u ovaj svet, na neki način postajete boemi. Ista je situacija i sa glumcima, ali i sa sportistima kada završe sa svojim profesionalnim obavezama. Ti trenuci opuštanja neophodni su kada se bavite nekim poslom koji je pod budnim okom javnosti i publike, ali naravno ne mislim da treba ići samo u kafanu. Često volim da pobegnem i u prirodu.

Story: Šta ste naučili za 20 godina profesionalnog bavljenja muzikom?

- Nikada nisam jurio popularnost i nisam bio veliki karijerista. Siguran sam da sve treba raditi po ličnom osećaju i ne onako kako drugi misle da treba jer ste samo tada čisti prema sebi.

Story: Tokom burnih devedesetih bili ste na vrhu estradne scene. Jeste li nekada imali prilike da pokleknete pod nekim porokom?

- Ne, nikada ništa nisam probao! Jedini porok su mi cigarete, ali verujem da ću se jednog dana rešiti i ove ružne navike. Ja sam pre svega sportista što me dosta održava, imam jedan poseban svet koji nema veze sa muzikom.

Story: Postoje li prava prijateljstva na estradi?


- Ne verujem u prijateljstva na estradi i mislim da su sve to ofucane izjave mojih kolega. Takvi odnosi stiču se i grade kada sa nekim proživljavate najrazličitije situacije. Na estradi je više reč o interesnim poznanstvima koja mene ne zanimaju, zato i ne provodim mnogo vremena sa ljudima iz ovog sveta. Uvek sam bio otvorenog srca prema svima, što ne bih rekao za druge, pa ne želim da se razočaram, kao što se dešavalo do sada. Naravno, imam prijatelje iz sveta muzike u koje spadaju Futa Radulović i Dragan Brajović Braja. Znam da će sve o čemu sa  njima razgovaram ostati samo među nama i zbog toga mi je drago.


Razgovarao: Danilo Mašojević

makonda-tracker