Branka Nevistić: Muškarac kakvog sam oduvek sanjala

1
Iako je zajednički život sa biznismenom Branislavom Grujićem započela još pre godinu dana, voditeljka Branka Nevistić tek sada prvi put iskreno govori o odnosu sa svojim izabranikom, o načinu na koji oseća ljubav prema njemu i komentariše spekulacije da je tru
Branka Nevistić i Branislav Grujić; foto: Tijana Vuković
Branka Nevistić i Branislav Grujić; foto: Tijana Vuković

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je harizmatična voditeljka Branka Nevistić (44) našla svoju emotivnu sreću kraj uglednog biznismena Branislava Grujića (52) s kojim je nedugo potom otpočela i zajednički život. Sve sitnice koje čine njihovu svakodnevicu, dovoljno svedoče da je ova šarmantna dama zaista našla svoju srodnu dušu, a najuverljiviji dokaz za to jeste i činjenica što se on sjajno ophodi prema njenom sinu Luki (13) kojeg je dobila u nevenčanoj zajednici sa Momčilom Lavrnićem, sadašnjim suprugom pevačice Ane Stanić. U intervjuu za Story, Branka prvi put priznaje vezu sa Branislavom, otkriva koliko joj prija njegova pažnja i demantuje medijske napise o tome da je u drugom stanju.


Story: Zaljubljeni ste, to se vidi na vama. Da li ste i srećni u vezi sa Branislavom Grujićem?

- Branislav je sreća moga života, moj princ na belom konju, muškarac kojeg sam oduvek sanjala, ljubav mog života i čovek s kojim želim da ostarim.

Story: Da li je istina kako ste ponovo u drugom stanju?

- Koliko ja znam, nisam.

Story: Priželjkujete li dete sa Branislavom?

- Jedino što priželjkujem jeste to da maksimalno uživam u životu i vremenu provedenom sa porodicom.

Story: Već godinu dana živite zajedno, čime vas je osvojio?

- Ljubav se jednostavno dogodi.

Story: Budući da nikada niste bili u braku, može li Branislavljevo: Udaj se za mene, promeniti vaš pređašnji čvrst stav?

- To je pitanje za Branislava - on zna odgovor.

Story: Branislav važi za uglednog biznismena koji se sjajno ophodi prema svojim radnicima. Da li je posvećen i u vezi?

- U našem odnosu i zajedničkom životu on je zaista pravi muškarac.

Story: Da li je preke naravi ili je s njim uvek lako naći zajednički jezik?

- Blage je naravi i zato je uvek sve po njegovom.

Story: Kako ste uspevali da gradite uspešnu karijeru i odgajate sina Luku? Da li vas je majčinstvo promenilo?

- Svaka zaposlena žena i majka ima isti zadatak. Ne mislim da sam nešto više posebna u tome. Majčinstvo je učinilo da se osećam snažnijom i jačom. Ponosna sam na sebe jer sam uspela da u isto vreme gradim karijeru i budem dobra majka. Posvećenost porodici za mene je uvek na prvom mestu. Bilo mi je najnormalnije da tokom prve dve godine Lukinog odrastanja neprekidno budem uz njega.

 

Story: Jeste li spremni za njegove turbulentne pubertetske dane?

- Za sada turbulentnost ne osećam, moraću da budem spremna, htela to ili ne. On je zaista divan dečak i verujem na dobrom putu da postane dobar, ostvaren čovek.
Story: Da li je jednako privržen vama i svom ocu Momčilu Lavrniću?
- Volela bih da mu je privrženost podjednaka i mislim da jeste, a Momčilo je divan otac.

Story: Šta želi da postane kad poraste?

- Ne razmišljamo tako daleko. Sada nam je važno da se obaveze u vezi sa školom i slobodnim aktivnostima obavljaju redovno i s ljubavlju. Voli da se takmiči i sportskog je duha. Sigurna sam da što god bude radio, to će biti sa posvećenošću i radošću.

Story: Bez obzira na to što često menjate angažmane, važite za jedno od najomiljenijih TV lica. Da li vam je teško da u svakoj novoj ulozi budete drugačiji budući da ste vodili najrazličitije televizijske formate?

- Nije mi teško. Voditelj mora da bude poput glumca i uđe u ulogu koja se od njega sa svakim novim angažmanom traži. Pored ostalog, mene to i zabavlja, a nadam se i moju publiku.

Story: Mnogima smatraju da vam je RTS-ov Dnevnik najbolje pristajao. Sa kakvim uspomenama se prisećate perioda provedenog na Javnom servisu?

- Od prošlosti, pa i one poslovne, volim da pamtim samo ono najbolje. Tako je i sa radom na RTS-u. Volim da gledam ispred sebe.

Story: Gledaoci su vas ipak zavoleli još na BK TV. Spadate li u grupu onih koji smatraju da je ta televizija bila neprevaziđena za period u kom je poslovala?

- Nisam o tome razmišljala. Vi mislite da je bilo tako?! Nekada idealizujemo stvari koje su iza nas jer se plašimo neizvesnosti novog. Međutim, život i posao kao njegov segment zahtevaju veliku fleksibilnost i spremnost na promene.

Story: Koji projekat vam je najviše prijao u karijeri?

- Vesti na TV Prva, razgovori sa gostima. Tu sam se osećala da iskreno predstavljam gledaoce i ispunjavam njihove želje tražeći odgovore od gosta koji inače baš na takva pitanja ne želi da odgovara. Nažalost, ispostavilo se da to nije bio način na koji sam smela da radim pa je ljubav između mene i Prve zbog toga ubrzo pukla.

Story: Da li je bilo teško raditi Piramidu pod burnim političkim okolnostima kakve imamo i dan-danas u društveno-političkoj svakodnevici?

- Mislim da nije. Barem meni nije bilo teško.

Story: Jeste li odlaskom sa TV Prva zauvek rekli zbogom informativnom programu?

- Pokazaće budućnost. To ne bi bila moja želja.

Story: Često vam se zameralo što postavljate pitanja koja mnogi ne smeju ni da izgovore. Koliko vas je oštar jezik koštao u karijeri?

- Mnogo... Reći istinu i razotkriti neistinu drugih košta uvek u svim sferama života. Nije mi žao zbog tih pitanja.

Story: Zbog čega ste otišli sa TV Pink i kako iz ove perspektive gledate na ulogu u kvizu Slaži ako smeš?

- Ova uloga je zamrla ili se zaledila. Ni danas ne znam šta se zaista dogodilo s ovim kvizom. Nisam ni pitala...

Story: Ima li istine u tome da ćete sa Markom Živićem početi da vodite licencni format My Man Can na TV B92?

- To pitajte TV B92, a kada dobijete odgovor, javite mi, može li tako?

Story: Šta bi za vas, nakon toliko stečenog radnog iskustva, predstavljalo najveći profesionalni izazov u daljoj karijeri?

- Ovo je vrlo kompleksno pitanje, još ima raznih stvari koje me interesuju. Kroz rad, različite projekte i zahteve, otkrivala sam nove stvari o sebi. Posao mi je uvek bio strast. Retko kad pravim dugoročne planove.


Ko je izabranik Branke Nevistić?

Voditeljkin izabranik Branislav Grujić rođen je 1961. godine u Beogradu, a nakon završetka osnovnog i srednjeg obrazovanja u Nemačkoj i Srbiji, diplomirao je mašinstvo na Mašinskom fakultetu u srpskoj prestonici gde je neko vreme radio i kao asistent. Potom se otisnuo na postdiplomske studije u Nemačku da bi period od 1992. do 1994. godine proveo na funkciji direktora firme Jugodrvo. Sredinom devedesetih napustio je tadašnju Jugoslaviju i započeo svoj biznis u Rusiji. Danas je suvlasnik i predsednik kompanije PSP-Farman Holding iz Ženeve, jedne od pet najvećih građevinskih firmi u Moskvi i moskovskoj oblasti koja, osim u Ruskoj Federaciji, posluje još i na teritoriji Belorusije, Ukrajine, Belgije, Italije i Srbije. Grujić je 2010. izabran i za predsednika Srpskog poslovnog kluba Privrednik i na toj funkciji proveo je dve godine. Kopredsednik je i Rusko-srpskog poslovnog dijaloga (RSBD) i član Srpske asocijacije korporativnih direktora. Dobitnik je brojnih nagrada za stručna dostignuća i mnogih priznanja za humanost, a nekoliko puta proglašavan je i za biznis lidera Srbije, centralne i jugoistočne Evrope. Brankin izabranik tečno govori nemački, engleski, ruski i italijanski jezik.

 

Razgovarao: Nikola Rumenić

makonda-tracker