Kaliopi: Predrasude nas čine siromašnima

0
Pevačica Kaliopi Bukle otkriva kako se pre tri godine upustila u borbu sa svojim najvećim porokom i da li su za njen negovan izgled zaslužni estetski hirurzi, ali i šta to danas očekuje od svog partnera.
Kaliopi Bukle. Foto: Luka Šarac
Kaliopi Bukle. Foto: Luka Šarac

Najveća makedonska pop zvezda, Kaliopi Bukle (46), već decenijama je jedan od najmoćnijih vokala na ovdašnjim prostorima, a njen profesionalni razvoj pratile su i intrigantne priče iz privatnog života. Iz braka sa kompozitorom i tekstopiscem Romeom Grilom (52) ima sina Paka (22), a nakon kraha te veze, bila je udata za glumca Zafila Zafirčeva (33) od kojeg se rastala pre dve godine. Danas poznata umetnica, koja će 10. novembra održati koncert u Sava centru, ne krije kako kraj sebe priželjkuje muškarca koji će je učiniti spokojnom, ali i da, kada je reč o ljubavi, predrasudama nema mesta.

Story: Čini se da danas dobijate mnogo komplimenata na račun svog izgleda...

- Bogami, nakon 45. godine više nego ikad! Dok sam bila mlađa, pričalo se o tome kako pevam i kakve su mi pesme, a sada ne mogu da se otkačim od komentara da dobro izgledam. Često se zapitam: Koji je to vic? U horoskopu sam Jarac i piše mi da će mi se najbolje stvari dešavati u drugoj polovini života, ali da ću dobijati komplimente na račun svog izgleda - to nisam mogla da očekujem. Tajna je u tome što su do četrdeset i pete moje misli bile zaokupljene nekim višim stvarima, uopšte nisam razmišljala o tome da li sam lepa ili zgodna, bilo mi je važno samo da budem srećna i usrećujem ljude oko sebe.

Story: Mogu se čuti i priče kako je za vaš izgled zaslužna i estetska hirurgija...

- Čula sam i ja te priče, jako su mi smešne i veoma me zabavljaju, pa zato hvala svima koji šire ove informacije. Nikada nisam razmišljala o tome da sebe podvrgnem plastičnim i drastičnim promenama kako bih izbrisala tragove vremena na svom licu. Svaka bora ima svoju priču i nastala je u nekoj meni važnoj situaciji. Ne plašim se starenja. Gledajući svoju familiju, svi su oni u starosti prilično dobro izgledali i izgledaju. Negovaću i dalje svoj duh i trudiću se da mi on bude krema protiv starenja.

Story: Koji je vaš najveći porok?

- Imala sam ga, priznajem! Nikada to nije bila droga, alkohol ili cigareta, već je hrana bila moj najveći porok. A išlo je do te mere da više ni u ogledalu nisam primećivala kakve posledice na mene ostavlja prejedanje. Pre tri godine krenula sam sa procesom da sebe vratim u formu kakvu moje telo i unutrašnje stanje zaslužuju. Nagradila sam sebe tako što sam skinula 25 kilograma. Bilo je zaista teško jer gubljenje kilograma zahteva posvećen rad i dosta fizičke aktivnosti. Taj proces i dalje traje - želim da smršam još pet kilograma. Možda se i zbog toga nekim ljudima čini da sam radila neke korekcije na sebi.

Story: Stiče se utisak da su danas žene zaboravile da budu žene...

- U jednom periodu svog života i ja sam zaboravila da budem žena. Kada danas pogledam neke svoje starije snimke, ne vidim sebe, već šoferčinu koji je izašao na scenu da nešto otpeva. To je čist dokaz da sam zaboravila da budem žensko. Mi žene ne smemo da zanemarimo svoju nežnu stranu i topli duh koji nas čini privlačnim.

Story: Šta se to još uči s godinama kada je reč o emocijama...

- Emocije nemaju veze s godinama, već sa načinom razmišljanja i time kako ljudi tretiraju ljubav, imaju li predrasude i hrabrosti. Imala sam i 13 godina mlađeg supruga, a sve vreme osećala sam se kao da je on stariji od mene. Predrasude ljude čine siromašnima i zbog njih propuštaju priliku da okuse neke stvari koje su im Bogom dane. Danas sam mnogo slobodnija kada je reč o emocijama, ali razmišljam i racionalno pa se rukovodim time da li će me neki susret ili osoba učiniti spokojnom.

Story: A da li trenutno u vašem životu postoji taj neki muškarac koji vas čini spokojnom?

- Trenutno ga tražim, a kada ga nađem, sigurno ću vam reći. Šalim se, ne tražim ga, naći će on mene! Okružena sam ljubavlju, pažnjom i bilo bi nezahvalno s moje strane da pričam kako mi nešto nedostaje. Naravno, kao svaka žena i ja imam taj osećaj, tačnije prati me potreba da nađem svog Roberta Redforda. Inače, on je jedini plavi muškarac koji mi je bio simpatičan i privlačan! (Smeh)

Story: Retko kad govorite o svom sinu, da li ste zadovoljni u kakvog je mladića izrastao?

- Njegov otac Romeo i ja smo po tom pitanju izuzetno dobar tim. Kada danas gledam Paka, vidim da je, pored svih hitova, to naše najbolje delo, on je naš najveći uspeh. Ne želim da mu delim savete, čak je i obrnuto, on mene savetuje, što je veoma lepo.

Story: Prepoznajete li neke svoje osobine kod njega?

- Ljubav koju nosi prema ljudima i osmeh, ali ipak, on je veoma svoj i jedinstven. Malo pričamo o njemu u medijima jer sada je punoletan i ukoliko želi da nešto kaže, to je na njemu. Mogu samo reći da sam ponosna majka.

Story: Šta za vas predstavlja boemština?

- Smatram da sam najveći boem zato što uvek rizikujem. Ja sam žena od rizika! Sve u životu, ma koliko pokrića imalo, ako nema dašak rizika, nije ono pravo. Bog uzvrati samo onda kada rizikujemo.

Story: Kako biste svojstveno vama pozvali publiku na svoj veliki solistički koncert u Sava centru?

- Melem je jako bitna stvar, pogotovo u današnje vreme gde se susrećemo sa najrazličitijim prilikama i neprilikama. A jedini način na koji možemo da se zaštitimo od svega jeste da na dušu stavimo melem. Ja publici nudim svoj melem kroz pesmu, glas i sigurna sam da oni koji dođu neće zažaliti.

 

Razgovarao: Danilo Mašojević

makonda-tracker