Miloš Biković i Brankica Sebastijanović: Zasad ne planiramo brak

3
Glumački i emotivni partneri Brankica Sebastijanović i Miloš Biković osvrću se na zajedničke trenutke iz svog privatnog života, ali i sa seta serije Samac u braku, i pričaju da li su sve ljubavi neminovno tužne.
Miloš Biković i Brankica Sebastijanović. Foto: Foto: Vladimir Šporčić
Miloš Biković i Brankica Sebastijanović. Foto: Foto: Vladimir Šporčić

Glavna uloga u seriji Samac u braku, koja se ekranizuje po romanu čuvene spisateljice Mirjane Jakovljević Mir Jam, glumcu Milošu Bikoviću (25) donela je prvi zajednički rad s njegovom emotivnom partnerkom i koleginicom Brankicom Sebastijanović (23). Markantni umetnik koji je nedavno oduševio pozorišnu publiku u predstavi Dama s kamelijama i marljiva studentkinja četvrte godine FDU-a koja je ove nedelje bila zapažena rolom u seriji Sinđelići na TV Prva, i privatno i poslovno besprekorno funkcionišu, a sve zahvaljujući odličnoj organizaciji i jasnom distanciranju svog privatnog odnosa od onog koji imaju na setu. U intervjuu za Story, popularni glumac i njegova partnerka otkrivaju da li su zaista blizu odluke da stupe u brak i otpočnu zajednički život.

Story: U kojoj meri vaš privatni odnos utiče na opuštenost pred kamerama?

Brankica: Utiče samim tim što se osećamo sigurno i toliko se poznajemo da ne postoji nikakva vrsta ustezanja da iskreno kažemo jedno drugom sa čim se slažemo, a sa čim ne u vezi sa određenom scenom koju radimo. Postoji ta doza poverenja i znam da će mi Miloš uvek reći ono što je najbolje za mene.

Miloš: U velikoj meri zato što imamo poverenja jedno u drugo, iako kod glumaca postoji sposobnost za brzo ostvarivanje kontakta i uspostavljanje jednokratnog poverenja. U toku priprema kadrova i scena možemo međusobno svašta da predložimo i to bez ikakvog straha da jedno od nas neće ispuniti zadatak kako treba.

Story: Šta je prednost, a šta mana zajedničkog rada?

Brankica: Prednost zajedničkog rada jeste to što kad radimo isti projekat, onda smo tu i provodimo vreme zajedno, a kad smo na različitim stranama, imamo manje zajedničkog vremena. Ja mane, iskreno, još ne vidim, osim kada smo umorni od rada, onda smo oboje umorni jer skoro sve snimamo zajedno.

Story: Brankice, da li vam je naporan rad na setu serije Samac u braku i koliko vam pomaže činjenica da glumite zajedno sa Milošem?

Brankica: Nije mi naporno i vrlo se lepo osećam na snimanju. Pomaže mi rad sa Milošem iz prostog razloga što je on veoma dobar glumac.

Story: Miloše, kako ocenjujete Brankičine glumačke sposobnosti?

Miloš: Veoma dobro. Ali, pošto sam subjektivan, mogu da zadržim slobodu i bilo šta kažem. Ona poseduje veliku sugestivnost i autentičnost u glumačkom izrazu. Vrlo je analitična i trudi se da joj nijedna replika ne bude netačna.

Story: Kakav je Miloš kao poslovni partner na setu?

Brankica: Predan poslu, slojevit, spreman da pomogne, sasluša, prihvati kritiku, ima divnu energiju koju uspeva da prenese na kolege.

Story: Kažu da su sve prave ljubavi tužne, a takva je u određenoj meri i adaptacija scenarija koji igrate u seriji Samac u braku. Da li je čežnja u određenoj meri deo i vašeg privatnog odnosa?

Miloš: Kažu da su sve ljubavi tužne zato što svaka ima kraj a tek kada se ljubav završi, mi shvatimo koliko nam je neophodna. Nisu, dakle, sve ljubavi tužne, tužno je kad ljubavi nema.

Brankica: Veoma mi je teško da pričam o privatnom životu ovako javno, to mi je veoma neprirodno, tako da ne znam kako da odgovorim na ovo pitanje.

Story: U seriji jedno drugo grizete, Brankica vas lagano udara, začikavate se međusobno... Jesu li takve i vaše privatne razmirice i svađe?

Miloš: Jesu. Valjamo se po blatu i tučemo motkama. (Smeh)

Brankica: Inače, u životu retko kad reagujem na prvu loptu, nekako sam vrlo racionalna i volim da dobro razmislim o svojim postupcima pre nego što bilo šta uradim.


Story: Izjavili ste da ste spremni za brak. Imate li neki okvirni plan o tome kada će se desiti venčanje?

Miloš: Nisam to rekao, takav je samo naslov u jednom nedeljniku. Dakle, ne pripremamo se za brak – to bi mogao da bude naslov ovog intervjua. Svakako da je brak nešto što planiram u životu, ali to nije deo moje bliske budućnosti i konkretnih planova za nadolazeći period.

Story: Da li je sada već izvesno da ćete sa Brankicom otpočeti zajednički život i hoćete li ispuniti svoju želju da se preselite nadomak Dunava?

Miloš: Bliži sam toj odluci samo zato što vreme ide, ali još nisam počeo o tome konkretno da razmišljam.

Story: Trudite li se da Ljiljana i Radmilo ne liče na likove iz ostalih romana koji su izašli iz pera Mir Jam?

Miloš: Ne trudimo se jer verujemo da imamo svoju autentičnost i drugačiji senzibilitet. Uostalom, drugačija je i misaona sfera kojom se Mir Jam bavi u ovom romanu čiji scenario je adaptiran za seriju Samac u braku.

Brankica: Trudimo se da damo svoj lični pečat i da to bude nešto naše. Radimo na onaj način na koji doživljavamo taj tekst. Pokušavamo da što više uđemo u te okolnosti i budemo što iskreniji. Priželjkujem da u bliskoj budućnosti zaigram na filmu, u nekoj drugačijoj ulozi od ove dve koje trenutno igram.

Story: Šta mislite, u čemu ste najviše napredovali u Dami s kamelijama u odnosu na ono što ste ranije pokazali u pozorištu?

Miloš: Ne znam, to publika treba da oceni.

Story: Brankice, karijeru ste započeli velikim ulogama u seriji Sinđelići i Samac u braku. Koja od njih vam je draža i zbog čega?

Brankica: I jedna i druga uloga su mi drage, svaka na svoj način. Počela sam nekako da ih doživljavam kao da idu u paketu. Baš zato što su tako suprotne, zato mi je i zabavno da ih radim u isto vreme

Story: Da li je vama glumcima teško da pomerate granice sopstvenog kvaliteta ili to umesto vas čine uloge?

Miloš: To je nešto što delimično pripada i podsvesnim procesima koje je vrlo teško analizirati iz vizure jednog glumca.

Story: Miloše, dok drugi glumci kubure s poslom, vi ste u prilici da odbijate uloge. Da li je to privilegija ili način da sačuvate sopstveni profesionalni integritet?

Miloš: I jedno i drugo. Teško je u današnje vreme sačuvati sopstveni profesionalni integritet.

Story: Da li biste prihvatili voditeljsku ulogu u nekom projektu?

Miloš: Možda u nekoj daljoj budućnosti.

Story: Brankice, trudite li se da ne zapostavite studije?

Brankica: Trudim se onoliko koliko je to u mojoj mogućnosti. Vrlo mi je bitno da ne zapostavim fakultet i da dam sve ispite na vreme. Imam podršku mog profesora Srđana Karanovića i to mi je veoma bitno jer bez toga ništa od ovoga ne bih mogla da ostvarim. Da sam došla u situaciju da biram između fakulteta i posla, izabrala bih fakultet.

Story: Da li priželjkujete neku veliku filmsku ulogu koja bi vam dala potpuno drugačije glumačke izazove?

Brankica: Mislim da dobar glumac napreduje svakim novim projektom i tako raste, glumac koji stagnira, nazaduje i naprosto nije dobar glumac. Dobar glumac treba da iznenađuje publiku, da eksperimentiše, da se prikazuje uvek u novom svetlu, da prihvata izazove ove profesije i uvek bude spreman da iz sebe izvuče ono najbolje.

Razgovarao: Nikola Rumenić

Pogledajte video:

 

makonda-tracker