Milan Stanković: Ljubav se ne juri

0
Posle višemesečne medijske ćutnje, pevač Milan Stanković govori o tome zašto je bolje kad je solo, u kakvim je odnosima sa bivšom devojkom Radom Manojlović, zbog čega je promenio imidž i okrenuo se duhovnom načinu života.
Milan Stanković. Foto: Petar Đorđević
Milan Stanković. Foto: Petar Đorđević

Izuzetno intrigantne reči koje je Milan Stanković (26) otpevao na novom singlu Od mene se odvikavaj, mnogi su spojili s njegovim nedavnim emotivnim razlazom od koleginice Radmile Manojlović (28). Iako oboje tvrde da su ostali u dobrim odnosima, njihov slučajni susret na crvenom tepihu neposredno pred početak proslave osmog rođendana magazina Story, bacio je svetlo na drugu stranu priče. Ipak, mladi umetnik u intervjuu za naš list objašnjava šta je želeo da kaže ovom pesmom, da li je spreman za novu ljubav, ali i kako je on doživeo susret sa bivšom devojkom.

Story: Jeste li u dobrim odnosima sa Radom?

- Ne bih pridavao značaja tim sitnicama... Oboje smo te večeri bili zauzeti intervjuima koje smo davali medijima, a svakako nemamo problem da se pozdravimo. Garantujem da nikada nećemo biti neprijatelji. Iskreno, ne vidim svrhu takvog spekulisanja i pravljenja medijskog cirkusa u pokušaju.

Story: Zbog čega je baš sada pravi trenutak da se vratite na scenu?

- Pojavljujem se u medijima samo onda kada imam šta da kažem, pokažem i pevam. Vredno sam radio na albumu i u međuvremenu nastupao. Simbolično, želeo sam da na svoj rođendan, 9. septembra, objavim najličniju pesmu u mojoj karijeri. Izgleda da se čekanje isplatilo.

Story: Da li je istina kako ste u novom singlu opevali vezu sa Radom?

- Pesmu Od mene se odvikavaj napisala je Marina Tucaković, dok je za muziku i produkciju zadužen Damir Handanović. Mislim da smo odradili dobar posao. I pored činjenice da je to moja najličnija pesma, u njoj se pronalaze svi koji su bar jednom voleli, što me raduje.

Story: Zbog čega ste promenili imidž, ošišali se i potamneli kosu?

- Sve je došlo donekle spontano jer sazrevam kao osoba i izvođač. Ipak, s novom muzikom volim da publici poklonim paket koji se tiče i tog vizuelnog dela. U današnje vreme amaterski je samo objaviti pesmu jer naš posao zahteva mnogo više.

Story: Sami ste režirali najnoviji spot, kako ste otkrili da imate taj talenat?

- Od svoje osme godine išao sam na privatne časove glume, a inače publici želim da ponudim sebe iz različitih uglova i volim da ovo što radim ima moj lični pečat. Od komponovanja, preko stajlinga, režije i koncepta spota do pevanja. Mladi vizuelni umetnik Ljuba pomogao mi je da realizujemo nesvakidašnji spot sa dozom uličnog glamura, bliskosti sa kamerom i animacijama.

Story: Kako ste provodili vreme dok niste bili aktivni na sceni?

- Nastupao sam, komponovao, radio na albumu, na svom duhovnom razvoju... Nemoguće je da vam prepričavam svoje dane. (Smeh) Kada sam pre nekoliko godina isključivo snagom svojih fanova izdržao najveće zabrane i medijski linč, postalo je jasno da prisutnost u medijima nije nešto što određuje uspeh. Ponavljam, uvek ću se oglasiti onda kada imam šta da kažem i za ovih nekoliko nedelja gostovao sam u oko tridesetak emisija, dao desetine intervjua, snimio modne editorijale i slično. Tempo je brz, ali postavio sam sebi zadatak koji sada obavljam i veoma sam zadovoljan fidbekom. Ipak, kada se završi promocija, turneja i sve obaveze oko albuma, želim da odem na odmor, ogrnem kaput od predrasuda i ponovo živim samo svoj život.

Story: Jeste li otvoreni za novu ljubav ili uživate u samoći?

- Bolje je kad si solo, kao što kaže jedna moja pesma. Trenutno nemam vremena za ljubav, što je lako zaključiti. Posvećen sam poslu, a ljubav se ne juri. Ako se desi, može vam začiniti život, ali ako potčinite život u potrazi za drugom polovinom, znači da nikada nećete biti celi.

Story: Nedavno ste javno govorili o spiritualnosti. Da li ste se okrenuli takvom načinu života?

- Osetio sam potrebu da pomalo radim na razvoju svesti i duhovnog aspekta svog života. Uostalom, vreme nas tera na to. Mada, ne bih pričao previše na tu temu jer je izuzetno opširna, a publika još nije spremna da o meni razmišlja na taj način. Biće prilike...

Story: Koliko ste se promenili u poslednjih pet godina?

- Godinu dana nakon pojavljivanja u takmičenju Zvezde Granda, nastupao sam u Beogradskoj areni, zatim smo imali koncerte po halama, turneju po Americi, Australiji... Posle toga snimio sam prvi solo album, a 2010. već sam pevao na Evroviziji pobedivši Eminu Jahović i Olivera Katića. Odštampan je i album sa samolepljivim sličicama na kojima je moj lik, pa sam bio zabranjen i doživeo najveći medijski linč. Sve sam to preživeo i trenutno se baziram na ovaj period koji je po interesovanju identičan evrovizijskoj milanomaniji. Čak i da ne pominjemo privatne drame, stvari koje se oko mene dešavaju veoma su burne i život kakav živim zaista je turbulentan. Sazreo sam veoma brzo i srećan sam što uspevam da odolim velikim olujama.

Story: Smeta li vam što se javnost bavi vašom kilažom više nego vašim pesmama?

- Trenutno ne postoji ništa što bi mi pokvarilo zadovoljstvo u poslu kojim se bavim. Ja sam tu da postojim, drugi su tu da komentarišu. Takva je podela. Treniram naporno i vodim drugačiji režim života, zbog čega se osećam svežije i zdravije.

Story: Iako se trudite da u javnosti izgledate hladno, čini se da ste veoma emotivni. Kakvi ste zapravo?

- U javnosti i pod pritiscima trudim se da ostanem pribran i racionalan. Zbog toga sam često shvaćen kao neko kome emocije nisu jača strana. Ipak, muzika i pevanje idealan su prostor da svi koji su me pogrešno shvatili, osete šta imam da kažem i šta zapravo osećam. Dakle, kada pevam, svi zaključuju da mi emocija ne manjka.

Story: Šta su vam prioriteti u životu?

- Privilegovan sam da ono čime se bavim usrećuje ljude širom sveta, tako da će mi jedan od prioriteta biti nastavak bavljenja ovako plemenitom profesijom i širenje pozitivne energije. Takođe, trudim se da poštujem principe časti i čojstva u vremenu neljudi, a svakako mi je intimno najbitnije zdravlje najmilijih.

 

Razgovarala: Ksenija Konić

makonda-tracker