Goca Tržan: Želim bebu, ali mi ne uspeva da zatrudnim

0
Kao krunu ljubavi, pevačica Goca Tržan poželela je da svom četrnaest godina mlađem dečku, bubnjaru Raši Novakoviću, podari zajedničkog naslednika, što im već neko vreme ne uspeva… O poteškoćama da se ostvare kao roditelji, ona otvoreno i iskreno govori za Stor
Goca Tržan. Foto: Andreja Damnjanović
Goca Tržan. Foto: Andreja Damnjanović

Pop pevačica Goca Tržan (39) svakim svojim potezom neprekidno intrigira javnost. I dok njen bivši muž Ivan Marinković pravi skandale u rijalitiju Farma koji se emituje na TV Pink, ona je usredsređena na brigu o njihovoj zajedničkoj ćerki Leni, ali i na pokušaje da se ponovo ostvari kao roditelj sa svojim dečkom Radomirom - Rašom Novakovićem (25). Direktna i iskrena kao uvek, ovog puta u intervjuu za Story iskreno priznaje kako postoje zdravstvene poteškoće da ona i njen izabranik dobiju bebu, ali da će zarad tog cilja otići i na vantelesnu oplodnju ukoliko to bude jedino rešenje.

Story: Kakve reakcije dobijate nakon prvog izdanja emisije Tvoje lice zvuči poznato?

- Mislim da je ovaj šou visokoprofesionalan i trudimo se da vas ludo zabavimo. Sve reakcije bile su zaista sjajne!

Story: Transformisali ste se u svoju koleginicu Draganu Mirković, smatrate li da ste se dovoljno uživeli u njen lik i interpretaciju?

- Dala sam sve od sebe i nije bilo lako. Ona je vrlo specifično i odlično peva, ali mislim da nisam bila loša.

Story: Kakav zadatak biste smatrali najvećim izazovom u ovom šou- programu?

- E, nemam pojma. Možda neka operska arija...

Story: U privatnom životu koliko često poželite da pobegnete iz sopstvene kože?

- Toj vrsti bežanja od stvarnosti nisam sklona. Trudim se da budem realna i da probleme što efikasnije rešavam, a to ne mogu bez svoje kože.

Story: Da li vaš blistavi osmeh na malom ekranu trenutno krije neku sumornu stranu lične svakodnevice ili ste u potpunosti zadovoljni svojim životom?

- Kažu, kad sve ide dobro, stavi neki kamenčić u cipelu da te bar nešto žulja. Ima trenutaka kada mi nije baš lako, ali nisam za žaljenje niti žalim za nečim. Sve u svemu, ja sam srećna.

Story: Da li ste zbog još jednog deteta spremni da karijeru na neko vreme stavite na led?

- Ako bih ostala u drugom stanju, verovatno bih morala da se prilagodim, ali sigurno bih se trudila da što duže radim.

Story: Ima li istine u pričama kako pokušavate da zatrudnite, ali da vama i vašem partneru to ne uspeva?

- Da, ima…

Story: Šta je razlog poteškoćama da se opet ostvarite kao majka?

- Bojim se da nisam u situaciji da o tome pričam toliko otvoreno jer je reč o nečijem zdravlju, ali kao i ogroman broj na prvi pogled zdravih parova, ne ide nam. Mi smo samo kap u moru takvih ljudi.

Story: Priželjkujete li dečaka ili još jednu devojčicu?

- Iskreno, svejedno mi je, možda za nijansu više želim muško dete jer znam kako je sa devojčicama. Ne bi bilo loše da rodim jednog neodoljivog frajera!

Story: Kakvim zamišljate Rašu u ulozi oca?

- Kao strpljivog, nežnog i posvećenog tatu.

Story:Vaša koleginica iz grupe TAP 011 i prijateljica Ivana Peters, otvoreno je priznala u intervjuu za Story da je ćerku Saru dobila vantelesnom oplodnjom. Jeste li i vi spremni na taj potez ukoliko vam ne uspe da zatrudnite prirodnim putem?

- Bojim se da sam i ja na najboljem putu da prođem kroz to isto. Imam samo ozbiljnu dilemu zbog prejakog tretiranja hormonima za održavanje trudnoće koji mogu biti okidač za neko kancerogeno oboljenje, a ja sam već u pristojnim godinama da se s tim igram. Ako bude izvesna vantelesna oplodnja, svakako ću se dobro informisati o svemu, što svakako savetujem i svim ženama koje se odluče na taj korak.

Story: Imate li želju da se i vaše drugo dete rodi u braku i planirate li da se opet udate?

- Meni je potpuno svejedno. Nemam više želju za udajom i nije loše biti slobodna žena, makar na papiru.

Story: Smatrate li da bi žene u Srbiji redovnije trebalo da odlaze na ginekološke preglede čije odsustvo je, zbog zapuštanja zdravlja, čest uzrok nemogućnosti da se ostvare kao majke?

- Naravno! I ne samo to, nego bi trebalo bolje da se čuvaju od raznoraznih ginekoloških infekcija koje ostavljaju trajne posledice na njihovu plodnost. Mislim da se malo govori o ženskim problemima, sve je tabu i to me ozbiljno nervira.

Story: Kakav odnos Raša ima sa vašom ćerkom Lenom?

- Divan. Zbog njihovog odličnog odnosa, možda sam i najsrećnija.

Story: Pita li vas ćerka gde joj je tata i kako ste joj objasnili njegov odlazak u rijaliti?

- Ne, ne znam zašto, ali ne pita i ja ne moram ništa da joj objašnjavam. Jednostavno, ona je to stavila u neku svoju fiokicu i ako bude tražila da o tome priča, prepustiću objašnjavanje tati jer je on nestao iz njenog života, a ne ja.

Story: U kojoj meri vam je naporno da se sami starate o ćerki i izdržavate je isključivo od svog rada dok je njen otac u rijalitiju?

- Pa ništa se bitno tu za mene nije promenilo. Svejedno gde je čovek bio, ja sam se uvek sama brinula o njoj.

Story: Da li vašoj ćerki bilo šta nedostaje pored tako predane i požrtvovane majke?

- Nadam se da ne. Trudimo se da ima srećno i veselo detinjstvo, stalno negde skitamo, pričamo, igramo se, volimo se i verujem da ima sve što joj treba.

Story: Jesu li vam smetale Ivanove optužbe da ste loš roditelj?

- Svakoj normalnoj i odgovornoj majci to bi smetalo, a još u situaciji u kojoj sam ja, dodatno me nervirala zamena teza i očigledna laž!

Story: Jeste li uspeli da dokučite zbog čega je vaša bivša svekrva izjavila kako joj ne date da viđa unuku, s obzirom na to da je istina drugačija?

- Ne bavim se time, iskreno. Možda je bila izmanipulisana od strane novinara, to me ne bi začudilo. U svakom slučaju, kad god Lena poželi da vidi svoju baku, to će joj biti omogućeno.

Story: Prvo ročište po vašoj tužbi za povećanje alimentacije bilo je zakazano za 14. oktobar. Kakav ishod očekujete budući da se Ivan neće pojaviti jer učestvuje na Farmi?

- Očekivala sam da se odloži jer ipak živimo u Srbiji.

Story: Smeta li vam što vas je, iznenada i protiv vaše volje, poljubio u obraz dok ste gostovali u svojstvu zabavljača na imanju u Lisoviću?

- Ne. Nisam to ni primetila.

Story: Šta posle svega osećate prema njemu: mržnju, prezir, ogorčenost?

- Iskreno, ništa. I mislim da je to najbolje za mene.

Story: Možete li za sebe reći da ste srećna žena?

- Mislim da sam žena koja zna šta je sreća i umem da se radujem svemu što liči na sreću.

 

Razgovarao: Nikola Rumenić

makonda-tracker