Marko Kon i Ivana Knežević: Smeh kao glavni ljubavni začin

0
Ovogodišnji predstavnik Srbije na Evrosongu Marko Kon i glumica Ivana Knežević govore o malim tajnama koje njihovu vezu čine toliko uzbudljivom da još nisu našli vremena da stanu pred oltar
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Najveća podrška ovogodišnjem predstavniku Srbije na Evrosongu Marku Konu dok nas bude predstavljao pred publikom u Moskvi biće njegova devojka, glumica Ivana Knežević, s kojom je u harmoničnoj vezi već šest godina. Iako je ovo takmičenje izuzetno uticalo na njihove živote, tridesetšestogodišnji muzičar i njegova dve godine mlađa devojka jako su se obradovali uspehu i jedva čekaju spektakl u Rusiji. Srećni par će nakon toga otići na putovanje kako bi se odmorili od mnogobrojnih obaveza, a potom će započeti organizaciju svog venčanja jer su odavno shvatili da su jedno u drugom pronašli svoju idealnu polovinu.
Story: Koliko je pobeda na Beoviziji uticala na vaše živote?
Ivana:
Sve je kao pre, s tim što Marko sada ima mnogo više obaveza, iako je i ranije mnogo radio. Zbog toga se viđamo samo u sitne sate kada on dođe kući.
Marko: Moj život se promenio utoliko što malo spavam. Ivana i ja se obično viđamo kod kuće oko tri sata nakon ponoći i pričamo do pet, a posle nemam baš mnogo vremena za spavanje.
Story: Marko, jeste li se nadali pobedi na Beoviziji?
Marko:
Znao sam da imam odličnu pesmu, ali atmosfera pred takmičenje bila je takva da su favoriti bili neki drugi izvođači. Zbog toga sam bio veoma iznenađen kada sam proglašen za pobednika.
Story: Ivana, kada ste prvi put čuli pesmu Cipela i kako vam se ona dopala?
Ivana:
Pre godinu i po dana i već tada sam bila oduševila kako numerom, tako i Markovom interpretacijom. Naročito mi se dopalo to što su angažovali Milana Nikolića koji svira harmoniku, iako ne slušam narodnjake. Čak sam htela da pevam prateće vokale, ali pesma je muška, tako da sam dovela svog brata Igora i prijatelje da učestvuju u interpretaciji.
Story: Hoćete li ići sa Markom u Moskvu?
Ivana:
Odlučila sam da odem u Rusiju nekoliko dana nakon Marka i to sa mojim i njegovim roditeljima. Biću tamo da podržavam i bodrim ekipu.
Marko: Znači mi to što će Ivana biti sa mnom jer sam i ja bio uz nju kada je to bilo potrebno. Mislim da je dobra odluka da ona dođe nekoliko dana kasnije jer ćemo u pripremnom periodu imati mnogo obaveza pa nema svrhu da pođe istog dana kad i ja, pošto tamo ne bismo mogli da se viđamo.
Story: Da li je tačno da ste odložili venčanje zbog Evrovizije?
Ivana:
Nikada nismo zakazali tačan datum venčanja, tako da nismo imali šta da otkažemo.
Marko: Doduše, dogovarali smo se da se venčamo ove godine, a pošto ja posebno volim maj, pričali smo o tome da sudbonosno da izgovorimo baš u tom mesecu. Međutim, pošto je Evrovizija baš tada, nismo mogli ništa da organizujemo. Mi smo do sada nekoliko puta planirali svadbu, ali uvek se dogodi neka moja ili njena obaveza, zbog koje sve moramo da odložimo. 
Story: Hoćete li čekati sledeći maj da potpišete venčani list ili će se to možda dogoditi i ranije?
Marko:
Ne bih da govorim o datumima, ali sigurno je da ćemo se venčati.
Story: Kako zamišljate vašu svadbu?
Ivana: Ranije sam želela da se udam na malo tradicionalniji način, ali vremenom smo shvatili kako je najbolje da napravimo veliku žurku.
Marko: Za razliku od Ivane, voleo bih da napravimo malu žurku na kojoj bi bile samo četiri zvanice – ona, ja i još dva slučajna prolaznika. To bi bila kamerna atmosfera sa gudačkim kvartetom. Šalu na stranu, kada se budemo venčali, napravićemo dobru žurku za nama drage ljude.
Story: Planirate li potomstvo?
Marko:
Takve stvari se ne planiraju, to se jednostavno desi.  
Story: Kako osvežavate vašu ljubav s obzirom na to da ste dugo zajedno?
Ivana:
Sitni pokloni i mala iznenađenja postali su deo naše svakodnevice. Priznajem da Marko češće meni poklanja i to obično cveće i parfeme, pošto to obožavam. Njemu je teško kupovati poklone zato što voli samo knjige i nešto što ima veze sa kompjuterima i igricama.
Marko: A hrana?
Ivana: To ne računam.
Story: Šta najviše cenite jedno kod drugog?
Marko: To što je izuzetno poslušna i nikada mi ne prigovara. (smeh)
Ivana: Mi se uopšte ne svađamo, a kada Marko nešto kaže, ja samo odgovorim: Tako je. Tu je kraj svakog našeg razgovora. Šalim se, malo mi je teško da pričam o tome jer smo nas dvoje dugo zajedno i mnogo se dobro poznajemo. Pored svih odličnih osobina koje on ima, smatram da smo oboje tolerantni, što je veoma bitno s obzirom na poslove kojima se bavimo jer se često dešava da po čitav dan nismo kod kuće. I ako smo imali neke nesuglasice na početku veze, to više ne postoji.
Story: Oko čega se najviše svađate?
Marko: Najčešće se svađamo zbog toga što ja nikada ne mogu realno da procenim koliko mi vremena treba da završim neku obavezu pa joj često kažem da ću doći kući za pola sata, a zapravo dođem za četiri. Pre nekoliko godina strašno se naljutila na mene zato što sam umesto u ponoć došao kući u podne sledećeg dana.
Story: Ivana, zovete li Marka telefonom u situacijama kada kasni i po nekoliko sati?
Ivana: Ranije sam to radila, čak sam na početku veze dosta vremena provodila s njim u studiju, ali to mi je dosadilo jer tamo nemam šta da radim. Isto tako je i on sedeo na mojim probama kada je to meni bilo potrebno.
Story: Ko je popustljiviji?
Ivana:
Naučila sam da to budem ja, jer je on Ovan u horoskopu pa je malo tvrdoglav.
Story: Jeste li nekada bili u situaciji da neko od vas dvoje bude ljubomoran?
Ivana: Ljubomore ima, ali u normalnim granicama.
Marko: Nisam ljubomoran čovek jer sam veoma siguran u sebe.
Story: Ivana, jeste li kao devojčica pored sebe zamišljali muškarca kao što je Marko?
Marko:
Siguran sam da je ona zamišljala pored sebe sitnog i crnog čoveka koji ima italijanski naglasak. (smeh)
Ivana: Što se tiče osobina i karaktera, zamišljala sam upravo ovakvog čoveka.
Story: A kakav je slučaj kod vas Marko?
Marko:
Dama o kojoj sam ja sanjao, mnogo je gora od Ivane, tako da slobodno mogu da kažem da sam odlično prošao.
Story: Koje osobine biste promenili jedno kod drugog?
Ivana:
Osim kašnjenja i nemarnosti, ništa drugo ne bih menjala.
Marko: Imam običaj da ne zatvaram fioke, što nju izuzetno nervira. Kod nje bih promenio to što moram četiri puta da joj kažem: Češkaj me, a ne samo jednom da bi ona to počela da radi. 
Story: Ko najčešće kuva u vašoj kući?
Ivana:
Ne znam da kuvam i taj deo posla prepustila sam Marku.
Marko: Ona samo misli da ne zna da kuva, pošto mi je dva puta spremila hranu koja nije bila toliko loša. Jednom mi je ispržila jaja koja su bila ukusna, ali je zaboravila da ih posoli, a drugi put je pravila krmenadle sa krompirom koje su bile suve i žilave. (smeh)
Story: Planirate li da odete na odmor nakon što se budete vratili iz Moskve?
Ivana:
Da, ali još ne znamo gde ćemo otići. Pošto smo prošle godine odmor proveli u Njujorku, nedostaje nam more pa ćemo sigurno ići u neko primorsko mesto.
Marko: Najpre planiram da se naspavam po povratku iz Rusije, a onda ćemo lako organizovati letovanje.

Ivana Nikolić

makonda-tracker