Denzel Vošington: Izbegavam pevanje i visinu

0
Dobitnik dva Oskara, slavni glumac Denzel Vošington otkriva kako je sarađivao sa Markom Valbergom u filmu 2 pištolja i zbog čega je spreman da se vrati na Brodvej.
Denzel Vošington i Mark Valberg u filmu 2 pištolja. Promo foto
Denzel Vošington i Mark Valberg u filmu 2 pištolja. Promo foto

Dovstruki oskarovac Denzel Vošington i Mark Valberg, protagonisti su akcionog filma reditelja Baltazara Kormakura 2 pištolja. Dva operativca našli su se u zajedničkoj misiji, ali problem u njihovom savezu je taj što nijedan ne zna za ovog drugog da je federalni agent na tajnom zadatku. Poslednjih godinu dana agent za narkotike, Bobi Trenč i agent obaveštajne službe, Markus Stigman, nerado su upućeni jedan na drugog. Na tajnom zadatku, kao članovi narko bande, pokušavaju da osujete ovog drugog. Kada pokušaju da se infiltriraju u meksički narko klan, prava akcija počinje. O svojoj ulozi u ovom filmu koji se u našim bioskopima prikazuje od 12. septembra, govori slavni pedesetdevetogodišnji glumac, koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Slava, Malkom Iks, Filadelfija, Posrnuli, Sakupljač kostiju, Dan obuke... Vošington govori i o svojoj supruzi i koleginici, Polet, s kojom je u braku već četiti decenije i ima četvoro dece, kao i o svom povratku na Brodvej.

Koji je razlog zbog čega ste svi želeli da snimite 2 pištolja?

- Nakon filma Let želeo sam da snimim nešto laganije, nešto duhovitije. A kada se ukazala šansa da radim sa Markom, to je bilo izvrsno. Gledao sam film koji je radio sa Vilom Farelom, The Other Guys i pomislio sam kako je blagoslov raditi sa njim. Brzo i lako sam pročitao scenario i rekao: Ja ovo moram da radim.

Kako se razvijao odnos vaših likova tokom filma?

- U početku lažemo jedan drugog. On je na tajnom zadatku na koji ga je poslala mornarica,a ja sam na tajnom zadatku u ime DEA (odeljenje za narkotike). Mislio sam da sam ga prevario. A onda se pojavljuje moj šef iz DEA, koja me zavlači sve vreme, jer zapravo pokušava da pobegne sa novcem.

U kojim scenama ste najviše uživali za vreme snimanja?

- Mislim da su to sve scene u džipu, jurnjava i lupanje automobila i kada je Papi, lik koga igra Edvard Džejms Olmos, u džipu. To je bilo dobro.

Kada su u pitanju filmovi o ortacima, šta čini dobar dvojac?

- To što ih je dvoje! (smeh). Znate koji vam je simpatičan, a koji nije. Stalno se nešto daje i uzima od onog drugog.

Dok ste snimali film 2 pištolja, da li ste iznenađivali jedan drugog?

- Moram da priznam da nisam bio iznenađen jer sam čuo da je Mark super. Ali sam tokom snimanja shvatio da je još bolji. On je tip čoveka koji se daje. Ali, ja sam iz Njujorka, on iz Bostona i to je konflikt u najavi (smeh). Moram da odlučim da li ću ići u Boston sa Jenki kačketom na glavi…

Da li ste u nekim scenama imali pomoć kaskadera?

- Sa pokojnim Tonijem Skotom sam radio na nekoliko filmova. U početku sam bio nervozan jer sam bio na vrhu mosta ili visio sa neke zgrade. Nikada to nisam voleo i, što sam stariji, sve manje volim visinu. Ali nešto smo uspeli da uradimo po tom pitanju, zapravo, takve stvari smo ubacivali u film: Ja ne skačem odatle. O, da, skačeš.

Najavili ste da ćete se vratiti na Brodvej, u predstavi A Raisin in the Sun, ali da nećete pevati.

- Počećemo sa predstavama u martu, a na taj način pokušavam da držim korak sa mojom ženom. Ona mnogo više radi u pozorištu od mene, a i za razliku od mene, zna da peva.

makonda-tracker