Dženifer Aniston i Džejson Sudeikis: Zašto ne bismo bilo još luđi?

0
Nakon filma Kako se rešiti šefa, glumica Dženifer Aniston i njen kolega Džejson Sudeikis ponovo su zajedno u komediji Mi smo Milerovi, koja se od nedavno prikazuje u našim bioskopima
Foto: Guliver, Promo
Foto: Guliver, Promo

Najnovije ostvarenje Rosona Maršala Turbera, komedija Mi smo Milerovi, govori o dileru droge koji zasniva lažnu porodicu - za ženu uzima komšinicu striptizetu, jedna od njegovih mušterija biće mu lažni sin, a pridružuje im se i jedna mlada buntovnica. Oni kreću na nezaboravan put. Popularni glumac trilogije Mamurluk, Džejson Sudeikis (37) i ovaj put je u glavnoj ulozi i nastoji da vas nasmeje do suza, u čemu mu pomaže harizmatična Dženifer Aniston (44). Njih dvoje govore nam šta je karakteristika likova koje igraju, kako im je bilo da snime zajedničku scenu igranja u krilu, kao i šta ih je zasmejavalo tokom realizacije filma.

Story: Šta je to u filmu Mi smo Milerovi što vas je nagnalo da želite da glumite u njemu?

Dženifer: Delovao mi je kao zabavan film, čija se radnja odvija na putovanju. Sama ideja da glumim striptizetu bila mi je intrigantna, a  činjenica da ću sarađivati sa Džejsonom me je kupila. Posle filma Kako se rešiti šefa oboje smo bili zainteresovani da zajedno glumimo u nečem novom.

Džejson: Moje iskustvo bilo je identično. Dopala mi se ideja filma, a kao glumcu, svidelo mi se to što moj lik počinje kao šarmantni kreten, da bi se potom pretvorio u očinsku figuru. Uz to, Džen je jedina za koju sam znao da će sigurno učestvovati u filmu, što je takođe bio jedan od razloga.

Story: Kada ste prvi put pročitali scenario, da li vas je nešto šokiralo s obzirom na to koliko je ova komedija beskrupulozna?

Dženifer: Iskreno, i ne baš. Mi smo čak želeli da to bude još naglašenije. Zato i jeste zabavno prepričavati neke scene, kao na primer scenu u kojoj lik koji tumači Ema Roberts podučava Vila Poltera kako da se ljubi. U tom trenutku nailazi mama i pridružuje im se. Bilo je u fazonu: Ok, kad si već ovde, zašto ne bismo bili još luđi?. U smislu: Zezajte se još više, idite korak dalje.

Džejson: Da. Kad imate dete beskućnika, dilera droge i striptizetu na jednom mestu, definitivno treba da zađete u još mračnije vode humora.

Story: Šta vam se najviše sviđa kod Rouz i Dejvida, likova koje tumačite u filmu?

Dženifer: Rouz je jaka, žilava osoba, ali sa druge strane ima i svoju ranjivu stranu. Mislim da nije planirala da u svom životu završi onako kako je završila. Ona ima izgrađen štit oko sebe i njen opasan stav je samo vid oklopa. Odlaskom na ovu ludu avanturu, njena nežna strana i materinski instinkt prirodno isplivavaju na površinu. Na kraju oni završavaju tako što istinski brinu jedno o drugom, kao porodica.

Džejson: I ja sam Dejvida video kao osobu koja je digla ruke od svega, zbog ovog ili onog razloga. Ceo film je upućen na njega, jer on malo-po-malo odrasta. Lik koga ja igram baš i nema visoke ciljeve, čak ni to da bude sam svoj šef u okviru posla s drogom. Čekajte, pa dilovanje droge je jedan veoma unosan poslovni poduhvat. (Smeh)

Story: Dženifer, kako ste se pripremali za scene striptiza koje ste odglumili?

Dženifer: Dosta sam trenirala i imala sam odličnog koreografa. Ali nisam nikada pre tako plesala, pa mi je bilo interesantno da naučim kako se to radi. Igrala sam trbušni ples kao dete. (Smeh) Prvo sam trenirala, a onda sam ušla u štos. Devojke su bile jako zanimljive, sjajno smo se zabavljale. Najteže mi je bilo zbog toga što sam morala na operaciju kolena krajem maja, a snimanje je bilo u julu. Padala sam na pod i radila te čučnjeve, pa je sve to bilo malo zahtevno, ali izgurala sam.

Story: Džejsone, kako je vama bilo dok vam je Dženifer plesala u krilu?

Džejson: Da, dobio sam ples u krilu. Nije teško poverovati da sam u svom životu primoran na takve situacije. Bilo je dobro jer ta scena seksualno ne objektivizuje Rouz. Mislim da Dejvid zna da joj se sviđa, ali ona ne želi da ga pusti da joj priđe. Potrebno mu je da ona sa njim krene na taj put. Tako da je ples u krilu bio povod da zadrži njenu pažnju. To je inače i jedini način da se zadrži njena pažnja - da platiš. Moje oči su uvek bile gore, sve vreme sam je gledao u oči dok je trajao ples u krilu. I to je ono u čemu se poistovećujem sa svojim likom iz filma. Da mi Dženifer odigra ples u krilu u stvarnom životu, mislim da bih to pregurao podjednako džentlmenski kao što je to učinio lik kojeg tumačim. (Smeh)

 

Story: Da li svako od vas ima omiljenu scenu u kojoj učestvuje ovaj drugi? Nešto što vas je nasmejalo ili što je bilo upečatljivo?

Džejson: Ne znam da li se ovo računa, pošto je malo... Kao prvo, bilo je zadovoljstvo imati za partnera Džen. Uglavnom smo jedno pored drugog u većini scena u filmu. Nemam običaj da gledam film dok je u fazi snimanja, tako da prvi put gledam materijal tek kada je završen. Tako mi je lakše jer ne moram da gledam sebe, već mogu da gledam Džen. Postoji jedna scena koju smo snimali u šatoru, gde jedno drugom pružamo ruku i ja zapravo uopšte nisam znao o čemu se tu radi sve dok posle nisam video taj deo na ekranu, nakon što je sve završeno.

Dženifer: Moram da priznam, dok gledam Džejsona, toliko je scena zbog kojih se smejem, da ne mogu ni da ih nabrojim. Ali ona u kojoj on viče na nas nakon što smo svi mi već vikali: Vatromet, vatromet, govori nam da mi nismo prava porodica i da je on zaista opasan baja.

Story: Dženifer, kada je reč o porodičnom aspektu, Ema Roberts rekla je da je udaljena od svih svojih prijatelja u Severnoj Karolini, te da ste je na neki način uzeli pod svoje.

Dženifer: Ah, ta devojčica! Iako ima 22 godine, izgleda kao da ima 15. Najslađa je. Kada sam imala 21 godinu, bila sam veoma uzbuđena kada sam učestvovala u jednom televizijskom šou-programu i u tim godinama biti u filmovima u kojima je ona sad bila i biti daleko od kuće, zaista je zastrašujuće. Pazili smo je, a devojke su naročito vodile računa o njoj.

Story: Šta je to ono sto su vaši likovi pronašli na ovom zajedničkom putu, a nisu ni očekivali?

Dženifer: Porodicu. Sto posto. Pronašli su porodicu.

Džejson: Keni je jedini koji želi porodicu. On je jedini koji nije pobegao od kuće i zapravo je srce filma. Ali onda shvata da ono što dobija, a nije očekivao, jeste to da postaje muškarac. Mislim da je pravi odgovor - porodica. To je ono što nam svima treba, a da pri tom to i ne znamo. Stvarno je dobar film, zar ne?

Priredio: Stefan Tošović

makonda-tracker