Ana Stanić: Moje svađe sa mužem nikada ne idu predaleko

1
Dok još sumira utiske sa Ade Bojane, pop pevačica Ana Stanić ne skriva kako su joj se nakon operacije fibroadenoma dojke promenili životni prioriteti, otkriva kako izgledaju njene nesuglasice sa suprugom Momčilom Lavrnićem i u čemu je najviše ponosna na sina V
Foto: Miloš Ćetković
Foto: Miloš Ćetković

Iako je na sceni pune dve decenije, pop pevačica Ana Stanić (37) svoj put ka estradnim visinama gradila je postepeno. Odluku o tome da zbog posla ne zapostavlja privatni život donela je još na početku karijere, ali uprkos tome što je sve ove godine bila dovoljno posvećena sebi i bližnjima, pre nekoliko meseci suočila se sa zdravstvenim problemima čije rešavanje joj je u potpunosti promenilo životne prioritete. Plavokosa pevačica koja se nedavno sa velikim uspehom oprobala i kao kreatorka kolekcije haljina, odmah po povratku sa Crnogorskog primorja bez ustezanja govori o nudizmu, izazovima majčinstva i  povremenim nesuglasicama u braku sa bivšim košarkašem i suvlasnikom lanca radnji obuće Labrador, Momčilom Lavrnićem (40) sa kojima ima jednoipogodišnjeg sina Vuka. 

Story: Jeste li imali aktivan odmor na Adi Bojani ili ste, otkako ste postali majka, željni lenčarenja?

 - Već smo svi porodično bili na jednom letovanju i tada sam se odmarala, sunčala, čitala knjigu na plaži i sa Vukom rano odlazila na spavanje. Ovoga puta više sam se kretala, družila i čak učila da vozim kajt surf, reč je o fenomenalnom sportu u koji sam se potpuno zaljubila.

Story: Da li vaš sin voli more?

- Moj Vuk je u moru neustrašiv, odbija mišice i sva moguća pomagala za plivanje. Voli da ga prekrije talas, sve ono što je za majku stresno i traumatično, ali mi je ipak drago što uživa u vodi.

Story: U kojoj meri vas je ovo letovanje, čiji deo ste proveli sa kumom Katarinom Radivojević, podsetilo na vaše devojačke provode?

- Kada sam sa detetom, sve ostalo je na drugom mestu. Katarine sam se uželela jer se dugo nismo videle pošto živi u Americi, a osim nje, bilo je tu i još nekoliko zajedničkih prijateljica, kao i moja mama koja se savršeno uklopila u naše društvo. Bilo nam je zabavno, svaki dan na plaži završavao se žurkom, a ovoga puta i Vuk je učestvovao u svemu pa nam je zato bilo još lepše.

Story: Koju vrstu slobode vam pruža nudizam?

- U nudizmu sam delimično, jer sam se sunčala samo bez gornjeg dela, što sam inače ranije praktikovala na letovanjima u inostranstvu. Ono što je ovoga puta bilo drugačije jeste kompletna atmosfera slobodnog kretanja, neobraćanje pažnje na izgled i garderobu, a sve to u kombinaciji sa izolacijom u divnoj prirodi. Nakon prvog dana kada sam doživela šok, zaista sam počela da uživam, suštinski sam se odmorila i napunila energijom.

Story: Kada ste sebi najbolje izgledali u kupaćem kostimu?

- Drago mi je što bez obzira na godine koje prolaze, pa čak i nakon trudnoće koju sam smatrala baukom kada je o telu reč, ne izgledam lošije, već sam ženstvenija nego nekad. Smešno mi je kada se setim kako sam sa dvadeset godina bila ubeđena da sve žene preko trideset pet imaju gomilu celulita i debele stomake i butine.

Story: Jeste li negu svog tela bacili u drugi plan otkako ste postali majka ili ste od onih žena koje sebi nikada ne bi dozvolile da se zapuste?

 - Zaštita detetove kože mi je prioritet pa sam opterećena kremama za zaštitu, a svoju negujem uvek isto, visokim zaštitnim faktorom i dobrim mlekom za posle sunčanja. Kosu štitim slamnatim šeširom i otkako je ovako duga ne kvasim je u moru.

Story: Imate li želju da se i po drugi put ostvarite kao majka?

- Za sada ne razmišljam o tome.

Story: Na koga vaš sin podseća?

- Vuk fizički ni na koga ne liči, mada ima plave oči na mene. On je pravi mangupčić, voli društvo, žensko naročito, i neumoran je u igri i zabavljanju. 

Story: Kakav odnos Vuk gradi sa svojim polubratom Lukom?

- Njih dvojica se obožavaju. Luka je veoma pažljiv i osetljiv na Vuka, što je meni posebno drago.

Story: Kako rešavate nesuglasice u braku?

- Pa mi to nemamo! Šalu na stranu, par smo koji se često svađa i raspravlja, ali se na prvom mestu volimo i znamo koliko smo jedno drugom važni, pa ne dozvoljavamo da prepirke odu predaleko.

Story: U vreme površnih odnosa, kakvo je ovo u kom živimo, smatrate li privilegijom to što iskreno volite i što ste voljeni?

- Drago mi je što imam stabilan porodični život, divno dete i pravog muškarca pored sebe, to je moja baza koju čuvam kao nešto najdragocenije.

Story: Obavljate li teže kućne poslove otkako ste postali majka?

- Imam pomoć u kući, ali sam od onih izrazito pedantnih žena tako da mi ništa nije teško da uradim i sama ako mi zasmeta neki nered. U stvari, ja imam takve navike u kući, da nered retko nastaje. Od kada imam dete, to se promenilo pa sam se i ja malo opustila, ali i dalje je sve čisto, samo ne baš uvek na svom mestu.

Story: Pre nekoliko meseci suočili ste se sa nemilom situacijom iz koje ste izašli kao pobednik budući da vam je operisan fibroadenom dojke. Šta ste naučili iz ove životne lekcije?

- Da sve u životu može da se preokrene i kako su samo zdravlje i porodica važni.

Story: Sustižu li vas s vremena na vreme i razočaranja u neke ljude ili ste sigurni u svoje blisko okruženje?

 - Mojih nekoliko dugogodišnjih prijatelja su mi kao porodica, dokazali su mi svoje prijateljstvo nebrojeno puta i teško puštam nove ljude u svoj život. Ipak, u proteklom periodu stekla sam i neke nove prijatelje koji su mi uneli osveženje u svakodnevicu pa se povodom toga dobro osećam.

Story: Smatrate li sebe apsolutno srećnom ženom?

- Zahvalna sam Bogu na ovome što imam. Kada je reč o porodičnom životu, tu zaista ne bih mogla da poželim više. A kada je o ostalim stvarima reč, moja priroda tera me da se nikada ne zadovoljavam postojećim, tako da i dalje imam mnogo ambicija i želja.

Story: Vaše haljine rado nose i brojne poznate dame. Jeste li osetili sujetu modnog sveta otkako ste počeli da kreirate?

- Ta priča o sujeti je već uveliko iza mene. Gledam svoja posla i ne osvrćem se na eventualne negativne komentare. Kod nas je mnogo osoba iz javnog života, a bez zanimanja, počelo da kreira i time devalviralo zanimanje kreatora. O tome koliko su pojedinci devalvirali zanimanje pevačica suvišno je govoriti. Ja sa tim već godinama živim, ali neću sputavati svoje ideje i kreativnost i odustajati od nečega što je svuda u svetu normalno i uobičajeno, da ne bih bila svrstavana u koš koji mi ne imponuje i ne priliči. Moje haljine i venčanice White by Ana Stanic postale su prepoznatljive među devojkama i ženama i to je ono najlepše od svega. Saradnja sa Aleksandrom Jeftanović takođe se pokazala kao vrlo uspešna i nastavićemo zajedno da radimo na večernjoj kolekciji.

Story: Šta vam je najveća inspiracija prilikom kreiranja novih modela?

- Uvek polazim od sebe, od toga kakvu bih haljinu volela da imam, a detalji posle dolaze postepeno i stvar su vizije koju imam u svakom pojedinačnom slučaju.

Story: Čija vas je podrška, kada je reč o kreatorima, iznenadila otkad ste se oprobali u tim vodama?

- Niko me posebno nije podržao, niti sam imala potrebu za tim.

Story: Da li bi vama smetalo da neki afirmisani modni kreator zapeva pop muziku što je vaše primarno zanimanje?

- Naravno da ne bi, naročito ako bi se opredelio za kvalitetan zvuk. U muzici nema elitizma, može da postane zvezda i neko ko nema nijedan razred muzičke škole i ne zna nijednu notu. Ja sam svirala violinu u muzičkoj školi i vežbala nekada i po četiri, pet sati dnevno. Nakon toga nekoliko godina išla sam na solo pevanje kod tenora Milojka Pajevića i bila mu gost na koncertu kao solista kada sam pevala ozbiljne operske arije. Ipak, ne smatram da me je bilo koja faza muzičkog obrazovanja formirala u umetnika kakav sam postala, već senzibilitet i vizija koju nosim u sebi. Mislim da je isto kod mnogih drugih vrsta umetničkog izražavanja, pa i mode. Poštujem svakog školovanog i svakog samoukog kreatora ili pevača, dokle god radi pošteno, ima svoju ideju i trudi se da stvori nešto lepo.

Story: Zbog čega u poslednje vreme slabo komponujete za druge izvođače?

- Komponujem za neke mlade i još nafirmisane pevače za koje će se tek čuti.

Story: Ko vam je od kolega sa regionalne javne scene najinspirativniji za pisanje pesama?

- Volela bih da napišem pravu pop pesmu za Severinu.

Story: Poznato je da ste Nataši Bekvalac napravili veliki hit na njenom prvom albumu. Znači li to da među lepim, ili barem lepim plavokosim ženama na estradi, nema ljubomore?

- Ja nemam problem sa lepim ženama, čak sam oduvek nesvesno birala takve drugarice. Volim da vidim lepu ženu i da joj udelim kompliment, ne razumem ljubomoru zbog lepote, naročito ako nekoga ne poznaješ dobro. Nataša je bila veoma mlada kada je uzela moju pesmu. Kad smo se viđale, najčešće je nosila trenerku i bila bez šminke, tako da sam se prijatno iznenadila kada sam je videla u vamp izdanju nakon što je objavila album. Tada sam, osim lepote, videla da ima i harizmu.

Story: S kojim predrasudama se susrećete zbog svoje boje kose? 

- Navikla sam na predrasude o sebi i tome kakva sam osoba, ali to je verovatno najmanje zbog boje kose, a više zbog moje uzdržanosti dok nekog ne upoznam. Važno mi je da oni koji me znaju nemaju predrasude o meni.

Story: Nedavno ste zbog posla boravili u Parizu, svom omiljenom gradu. Kako je došlo do saradnje sa poznatom umetnicom Barbarom?

- Angažovana sam da pevam obradu pesme Besame mucho u duetu sa Barbarom, kao i da učestvujem u snimanju spota i reklamnih fotografija za tu numeru, a u kostimima francuskog kreatora Kristofa Leboa. Na snimanju je bila velika i veoma profesionalna ekipa, tema je bila burleska, a za mene su čitava ta estetika, kao i atmosfera bile novo i dragoceno iskustvo, a producentska kuća koja vodi ceo projekat planira da lansira pesmu i spot u septembru i nadam se da će dobro proći.

Story: Koji su vam naredni poslovni potezi?

- Planiram da što pre objavim novi singl.

Story: Odakle crpete originalne ideje za novo stvaralaštvo?

- Nikada se nisam uklapala u masu, nikada nisam bila deo takozvanih klanova u poslu... Otkako sam sa osamnaest godina kročila na scenu, sama krčim svoj put, verno sledim svoje ideje i ne ograničavam se nikakvim normama u muzici ili bilo čemu drugom kad želim da se izrazim.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker