Robi Vilijams: I dalje uživam u golim ženama

0
U iskrenom i opuštenom razgovoru uoči koncerta u Zagrebu 13. avgusta, britanski pevač Robi Vilijams između ostalog otkriva kako se boji starenja, ali je i dalje vragolast kao i da ga supruga Aida ne ispušta iz vida.
Foto: Guliver, Story Press
Foto: Guliver, Story Press

Recite koju dobru o meni - u sebi svojstvenom, a istovremeno duhovitom i iskrenom tonu, zavapio je Robi Vilijams na kraju intervjua za magazin Story koji je dao uoči koncerta održanog pre dve nedelje u Zagrebu. Iako s novinarima nerado i retko razgovara, za razliku od mnogih mnogo manjih zvezda, za njega nije postojala lista nedopuštenih pitanja. Šta više, i na ona škakljivija je odgovarao spremno, otvoreno i iskreno. Za nekoga ko je neretko opisivao sebe kao razmaženu pop zvezdu koja ne ume da brine o sebi, momka koji nije maturirao i koji je radio kao trgovac da bi sa 16 godina u rekordnom roku doživeo slavu u boy bendu Take That, Robert Peter Maksimilijan Vilijams, kako mu glasi puno ime, veoma je elokventan i ima bogat rečnik. Međutim, ne bi Robi bio Robi, da ponesen emocijama, ne ubaci i poneku sočnu psovku. Slava mu je donedavno bila veliki teret, iza njega je 15 godina borbe s depresijom, nesigurnošću kao i nekoliko propalih pokušaja lečenja od zavisnosti od alkohola, droga i lekova. Život mu je promenila ljubav prema prelepoj američkoj glumici turskih korena Aidi Field, kojom se pre tri godine oženio, a pre deset meseci ona mu je rodila ćerku Teodoru Rozu Vilijams.

Story: Da li vas supruga Aida i ćerka Tedi prate na turneji?

- Da, stalno su sa mnom.

Story: Sudeći po onome što čitamo, na koncertima ste još bolji, poput vina ste...

- Moguće, to je možda istina. (Smeh) Uživao sam, svi u ekipi uživali su i doživeo sam ogromno olakšanje. Osećam se blagoslovenim, do sad je čitava turneja bila neverovatno iskustvo.

Story: Jeste li tako smireniji i zreliji opasnost za Robija koji važi za seks simbol?

- Ne, čokolada je problem za mene kao seks simbola! Još sam vragolast samo što tu osobinu ovih dana čuvam za posebne prilike.

Story: Čija je ideja bila da posle svakog koncerta odvedete drugu devojku u krevet?

- Moja, naravno!

Story: Da li vam je već zamorno što javnost od vas očekuje da budete provokativni? Navodno vam je tokom nastupa sa golim plesačicama u italijanskom X faktoru bilo neprijatno...

- To je bilo briljantno! Veoma mi se svidelo. Nisam prestao da uživam u golim ženama. Znate, ja jesam i vragolast i provokativan, a mislim da je to do moga porekla.

Story: Jednom ste izjavili kako vam je neuspeh najveća inspiracija, na šta ste tačno mislili?

- Često iznova sanjam isti san u kojem stojim na sceni i ne znam kakav je plan, šta treba da radim i ne razumem zašto sam tamo. Svi u tom snu šokirani su i neprijatno im je. Pretpostavljam da taj san nosim svuda sa sobom.

Story: Koliko dugo?

- Nije mi se desio već neko vreme, ali to je strah od neuspeha od kojeg bežim. Takođe, ako ste poput mene osoba koja okolo hoda i viče: Hej slavo, ja želim biti slavan! - i potom uspete i to postanete, uvek nažalost postoji određeni broj ljudi koji vas apsolutno j..... mrze. Ne želim da doživim neuspeh zbog takvih jer mi uspeh izuzetno godi.

Story: Kad spominjete ljude koji vas mrze, nameće se ime Lijama Galagera. Vaš sukob traje dugo i javan je, a nedavno ste imali još jedan medijski obračun... U čemu je njegov problem?

- Mislim da je on jednostavno ograničen kao čovek. Naši su se putevi isprepletali posebno dok smo bili mlađi. Iako oni toga možda i nisu bili svesni, Oasis su oduvek maltretirali sve oko sebe. Imali su stavove o svim izvođačima. Neki od tih muzičara ne mogu da se brane, a ja sam odlučio da se zauzmem za sebe, ali i za druge. Tako sam mu se uvukao pod kožu, Bog ga blagoslovio, mislim da je to s moje strane jako, jako detinjasto, ali sam i dalje dete i zapravo doživljavam erotsko zadovoljstvo na takvu energiju. On je ograničeni, zaostali kreten.

Story:  Ima nešto i u vašoj potrebi da veoma često uzburkate medije?

- Istina! To je upravo zato što sam vragolast i ta moja osobina ima vlastitu energiju. To je kao kad vidite znak na vratima – Privatno, ne ulazi – a vi automatski pomislite – zašto? Želim da vidim šta je iza tih vrata! Slično kao kad gledate u vatru i mislite - nemoj da diraš plamen, nemoj da diraš plamen, nemoj da diraš... ma j.... to, ja ću baš dodirnuti plamen! Takva moja potreba je zabavna.

Story: Muči li vašu suprugu vaša neobuzdana prošlost?

-  Ne. Bože, ne, uopšte.

Story: Jeste li vi ljubomorni?

- Jesam li ja ljubomoran? Ona mi ne daje apsolutno nikakvog razloga za takvo osećanje. Nikad pre nisam bio ljubomoran. Isto tako ni ja njoj nisam dao razloga za to. Onda pretpostavljam da je odgovor ne.

Story: Da li vam je bilo teško da dopustite nekome da vas voli?

- O apsolutno! Na sreću, bio sam u poziciji gde me ništa nije ometalo. Bio sam na turneji 2006. kad sam poludeo i završio na odvikavanju i želeo sam da se povučem. Mislio sam – j... to, ako mi to čini da se osećam ovako loše, neću to više da radim. Tako sam zapravo očistio put za sve i u taj prostor je došla Aida. Da nije bilo tog prostora u kojem nisam ništa radio, ne bi mi se desila. Ovako sam bio s tom osobom i ostao sam s njom. Ali smo se i tri puta razilazili i to sve zbog mene.

Story: Bojali ste se?

- J.... sam se bojao, bio sam apsolutno u strahu. I to sada razumem. Ali kad smo se četvrti put pomirili, ja sam zapravo odlučio - znaš šta, j... ga, ovo mora da se desi! Na neki način intelektualno sam shvatio emotivne reakcije koje sam imao. I tad sam se prepustio. Prepuštanje je bila najbolja stvar koju sam učinio u životu. To je najzdravija stvar koju sam ikad učinio za sebe. I sve od čega sam najviše bežao - deca i brak - ispali su nešto što me čini najsrećnijim.

Story: Šta to je Aida imala pa ste odlučili da s njom provedete život?

- Nije bila ljuta.

Story: Sve vaše prethodne partnerke bile su ljute?

- Ne, ali za mnoge od njih nisam bio u pravom stanju, bio sam u svojim dvadesetim i to nikako nije moglo da se desi. Ali, Aida je duhovita, draga, iskrena, dopustila mi je da budem ono što jesam i nije bila ljuta.

Story: Želite li još dece?

- Da. Vežbamo. Iako, mi ona ne dopušta da vežbam s nekom drugom, što je šteta.

 

Priredila: Moni Marković

makonda-tracker