Nina Janković: Moj dragi voli ludu glumicu

1
U svakodnevici glumice Nine Janković ništa više nije kao pre. Slatki zajednički život sa verenikom Matejom navodi je na rešavanje novih porodičkih zadataka, a prsten na ruci idealan je podsetnik na venčanje koje su zakazali za idući maj
Nina Janković, foto: Andreja Damjanović za Cosmopolitan
Nina Janković, foto: Andreja Damjanović za Cosmopolitan

Glumici Nini Janković (25) nije bilo potrebno mnogo vremena da osvoji simpatije publike i postane jedna od najpopularnijih mladih umetnica. Ipak, iako zbog svojih uloga važi za fatalnu koketu, u privatnom životu ova vitka Šapčanka pravi je ženski mangup koji i te kako zna da se provodi do kasno u noć, ali i iznova šarmom osvaja svog verenika Mateju Dičića (29). Dok sumira utiske sa interesantnog profesionalnog angažmana u filmu Novembar Man koji je sniman u Srbiji i Crnoj Gori, gde glavnu rolu tumači legendarni Pirs Brosnan, Nina se prepustila druženju sa porodicom i prijateljima, ali i sve intenzivnijem razmišljanju o venčanju koje je sa svojim izabranikom zakazala za maj naredne godine.

Story: Koliko vam se promenio život otkako nosite verenički prsten?

- Čini mi se da se ništa nije promenilo, više je na moj život uticalo preseljenje u zajednički stan sa Matejom, opremanje doma i svi poslovi koji su s tim u vezi. Što se same veridbe i prstena tiče, on mi je sada podsetnik na venčanje koje ćemo organizovati u maju sledeće godine.

Story: Kako napreduje organizacija svadbe?

- Sve je još na nivou ideja, razmišljanja i planiranja. Više pažnje  oduzima mi organizacija oko toga kako ću provesti leto i da li ću imati vremena da se posvetim druženju sa porodicom i prijateljima.

Story: Mislite li da će venčani list promeniti vašu svakodnevicu?

- Nadam se da neće i očekujem da nakon toga neće uslediti određena vrsta životne rutine, ali na nama je da se protiv toga borimo. Verujem u brak, možda i zbog toga što imam lep primer mojih roditelja. Dopada mi se taj vid pripadanja i ta vrsta zajednice.

Story: Na koji način provodite leto?

- S obzirom na to da zbog obaveza Mateja nema dovoljno slobodnih dana za odmor, bar ne onoliko koliko bih ja želela, kraj jula provodim sa svojom drugaricom na kratkom letovanju u Crnoj Gori, a tokom avgusta zajedno sa svojim dečkom najverovatnije odlazim u Grčku. Ali, takve odluke obično donosimo u poslednjem trenutku.

Story: Uspevate li da ukradete vreme za romantične trenutke sa svojim dragim?

 - Naravno! Ne verujem u izgovore i često se bunim kada ih čujem od svojih prijatelja. Kojim god poslom da se neko od nas bavi, sigurna sam da bar sat vremena može da provede potpuno posvećen svojoj drugoj polovini i bez mobilnog telefona. Kada se uželim svog dragog, ja ga kidnapujem. On uvek svojim kolegama može da se vadi na izgovor: Moja draga je luda glumica!

Story: Na koje ste sve ludosti spremni zarad ljubavi?

- Do sada nisam neke preterane ludosti radila zbog ljubavi, više volim romantiku i iznenađenja. Ali, nikad se ne zna...

Story: Kako reagujete kada ste ljuti?

- Vrlo brzo planem i što mi je osoba na koju se ljutim draža i s njom sam prisnija, onda sam i ja vatrenija u izlivima svoje nervoze. Često umem da preteram i prenaglim iznoseći neke svoje stavove i mišljenja. Posle se veoma kajem, ali kada sam kriva ili nisam u pravu, uvek priznam svoju grešku.

Story: Imate li neki neostvaren san?

- Mislim da je Đorđe Balašević jednom prilikom rekao: Ponekad nas ništa ne može uplašiti kao ostvareni san! Donekle se slažem s ovom njegovom tezom, a i ne volim da govorim o nekim svojim sanjarenjima i maštanjima. Ima ih najrazličitijih i najraznovrsnijih, neki su se već ostvarili, a drugi će ostati nedosanjani.

Story: Primećujete li da ste se promenili od kada ste postali javna ličnost?

- Svako od nas menja se iz dana u dan učeći na svojim greškama i stasavajući u poslu kojim se bavi, tako da ne tvrdim kako se nisam promenila. Naravno da jesam, iskreno verujem da sam bar malo mudrija, ali umem i da obuzdam svoj temperament. Nisam dozvolila da me ponese popularnost i da se u nekom trenutku osetim superiornija u odnosu na ostale. Tome je najviše zaslužna moja porodica i vaspitanje koje sam stekla u svom domu.

Story: Kako reagujete kada čujete ili pročitate loše komentare?

- U početku sam, verovali ili ne, čitala sve komentare na internetu i bilo je trenutaka kada sam se osećala veoma loše. Vremenom sam naučila da razdvojim komentare na one zlonamerne, kako se to u popularnom slengu kaže hejterske, kao i na one dobronamerne zasnovane na činjenicama i realnosti.

Story: Da li vam imponuje što važite za jednu od seksepilnijih mladih glumica?

- Ne može da mi imponuje nešto što nije tačno. Naravno, da me ne shvatite pogrešno, svakoj ženi prijaju komplimenti na račun izgleda, ali mi smo veoma svesne da li reči hvale imaju svoju potvrdu i u realnosti. Velika je zabluda da sam seks simbol, sve su to čari odličnih fotografa, snimatelja i majstora svetla.

Story: Šta biste radili da niste glumica?

- Iskreno, da nisam glumica verovatno bih se bavila gajenjem dece. Obožavam mališane i jedva čekam dan kada će naš dom biti bogatiji za dečje osmehe. Ipak, još ne razmišljamo o proširenju porodice, verujem da je rano, a između ostalog takve stvari se i ne planiraju.

Story: Nedavno je i svečano obeležen kraj snimanja filma Novembar Man u kom igrate zajedno sa Pirsom Brosnanom. Kakva iskustva nosite sa seta?

- Do sada nisam imala uspešnije statiranje od ovog u filmu sa Pirsom Brosnanom. (Smeh) Šalu na stranu, uživala sam u svom kratkom, ali slatkom angažmanu i bila mi je čast i zadovoljstvo što sam uopšte deo ovog ostvarenja.

Story: Kakav je Pirs kao kolega?

- Čuveni Džejms Bond još jednom je dokazao zašto prave zvezde godinama traju i ne gube sjaj. Ostavio je na mene utisak vrednog, prirodnog i veoma talentovanog glumca. Nadam se da će nam se u nekoj budućnosti ponovo ukrstiti poslovni putevi, ali i da će sledeći put moja uloga biti daleko zahtevnija.

 

Razgovarao: Danilo Mašojević

makonda-tracker