Ana Nikolić: Umesto bekstva i života u četiri zida, izabrala sam slobodu

1
Povodom izlaska svog novog albuma Milion dolara, u ekskluzivnom intervjuu za Story pop zvezda Ana Nikolić prvi put priznaje da je bila u vezi sa kontroverznim biznismenom Rodoljubom-Mišom Radulovićem i otkriva kakva je osećanja obuzimaju dok priča i peva o nje
Ana Nikolić, foto: Miloš Nadaždin
Ana Nikolić, foto: Miloš Nadaždin

Sve što je ostalo nedorečeno u njenom privatnom životu, pop zvezda Ana Nikolić (34) razrešila je ekskluzivnim intervjuom za magazin Story u kojem je prvi put progovorila o nekadašnjem odnosu sa biznismenom Rodoljubom Radulovićem (63) zvanim Miša Banana koji je sada optužen za šverc kokaina. Godinama unazad bila je pod pritiskom medija da prizna romansu sa ovim kontroverznim Kotoraninom ali je to uvek vešto izbegavala bez obzira na to što njena ljubavna biografija nema nikakve veze sa legalnim i ilegalnim delatnostima koje mu se pripisuju. Ali iako njihovo poznanstvo pa ni emotivna veza svakako ne spadaju u krivična dela, Ana se stalno suočava sa spekulacijama koje se vremenskom mašinom premeštaju iz prošlosti u sadašnjost pa je bila prinuđena da se brani ćutanjem. Ipak, na dan kada, uz naš časopis izlazi i njen dugoočekivani CD Milion dolara, rešila je da odgonetne sve misterije u vezi sa višegodišnjim govorkanjima i napisima o tome da je sa njim bila u ljubavnoj vezi i iskreno priznala da joj, dok govori o Raduloviću za kojim je danas raspisana poternica, kroz misli podjednako naviru osećanja ljubavi i mržnje.

Story: Da li je album Milion dolara projekat vašeg života?

- Apsolutno. Ovo je najkompletniji CD koji sam do sada snimila pa samim tim zaslužuje i ovakvu promociju i prodaju uz naš najrenomiraniji časopis Story.

Story: Zašto ste odlučili da objavite kompletan CD a ne samo singlove, s obzirom na to da se snimanje albuma više ne isplati.

- Mislim da je kvalitetan album nešto što se podrazumeva. Izdavanje singlova mi je malo amaterski pristup. To ozbiljan izvođač samo ponekad sebi može da dozvoli. Za karijeru jednog pevača najvažnije je kakve on pesme ima i tog pravila o izdavanju kvalitetnih albuma držim se od početka karijere. CD izbacujem na svake tri godine, ali zato imam dovoljno vremena da se potrudim kako bi sve to bilo kvalitetno i dobro.

Story: Koliko ste se ovim albumom pomerili od prepoznatljivog zvuka u vašim starim pesmama budući da je naslovna numera Milion dolara u r’n’b maniru?

- Uvek i u svakom trenutku ja sam Ana, bilo poslovno ili privatno, ali baš zato što sam uvek svoja i volim da eksperimentišem. Želela sam da snimim numere na kakve publika, kada je o meni reč, nije navikla, iako one suštinski nisu mnogo drugačije od modernog zvuka koji plasiram već čitavu deceniju u svojim pesmama. Milion dolara je, recimo, svojevrsni nastavak pesme Mafija kafe sa prošlog albuma, ali nove numere su autobiografske i sve to o čemu pevam negde sam i doživela i preživela. Mislim da mi publika veruje i tek će mi verovati nakon ovog CD-a.

Story: Koja vam je omiljena pesma sa CD-a?

- Moji favoriti su Predrasude, Loše ti je bilo i naročito Imam napismeno. Tu pesmu obožavam jer i u privatnom životu tako funkcionišem. Pravim dnevni, mesečni i godišnji plan pa čak i kada idem u supermarket, imam sve zapisano jer ne mogu da pamtim.

Story: Kažete da ste sve emocije utkali u novi album. Znači li to da ste trenutno emotivno prazni?

- Sve emocije zaista sam utkala u ovaj album i u nove pesme uložila sam poslednji atom snage i energije. Te emocije vratiće mi publika dok ih bude slušala i nijedan muškarac na taj način ne može da mi ih podari. Bend Mikrofonija uvežbava nove pesme i uskoro kreće koncertni karavan sa mnom na čelu, tako da ću ubrzo imati prilike da čujem reakcije. Moj život je moj posao, a posao je moj život! Taj neki muškarac koji uđe u moj život, moraće s tim da se pomiri.

Story: Osetite li se ponekad kao perpetuum mobile?

- Nisam se umorila, ja sam entuzijasta, volim svoj posao i nikada mi novac nije bio cilj već nagrada. Davanje emocija publici oduvek mi je bio primarni cilj i to je ono što me održava u životu.

Story: Kažete da je novac spontano dolazio u vaš život. Jeste li ostali imuni na brojne bogate udvarače i skupe poklone? Ako ste sponzoruša, zašto biste uopšte radili toliko?

- Pametni ljudi zaključuju kako ne bih morala toliko da radim da sam sponzoruša. Ljubav je kad neko hoće sve da ti pruži, a ti ne želiš ništa da uzmeš. To je jedini postulat koji kod mene važi.

Story: Da li je takvih muškaraca bilo u vašem životu?

- Bilo ih je, ali tu neke druge stvari nisu funkcionisale. Mnogo toga sam, kada je reč o privatnosti, žrtvovala zbog karijere pa zato tako ushićeno i pričam o svemu tome. Kada sam morala da biram, uvek sam birala karijeru jer sam to zapravo ja. Nisam se odricala sebe i pravila takve kompromise, ali ljubav je za mene uvek bila prava samo kada je neko želeo sve da mi da, a ja nisam uzimala ništa.

Story: Da niste propustili neke od najboljih emotivnih prilika u svom životu, gde biste bili danas? Da li biste se skrasili kao domaćica zatvorena u četiri zida ili možda sa svojim čovekom negde bili u bekstvu?

- Prvo zaključana u četiri zida, a onda u bekstvu. Ja sam, međutim, izabrala da budem na slobodi i ni za čim ne žalim. U suštini ja samo želim da budem domaćica, a nemam kome.

Story: Ali, zato ste se u novom spotu za Milion dolara oprobali kao vođa ženske mafijaške bande?

- Sve ono što želim da budem u privatnom životu, a nisam, ja to prikažem kroz spotove i pesme. I kao mala poistovećivala sam se sa negativcima zato što to nisam bila u privatnom životu. U španskim serijama priželjkivala sam da budem zlobnica. Kada se prikazivala Dinastija, volela sam Džoan Kolins...

Story: Jeste li negativac prema sebi kada na nastupima menjate stihove pesama svojih kolega pa tako hit Cece Ražnatović Ko na grani jabuka ovako zvuči u vašoj izvedbi: Da sam pila, pila sam, sve sam reke popila. Prešlo mi u naviku, otkad sam se ja izlečila...

Baš volite da se šalite na svoj račun?

- Volim to da radim zato što sam apsolutno svesna sebe i smešno mi je kad me provlače po raznim kontekstima koji baš nemaju mnogo veze s mojim privatnim životom. Zanimljivo mi je da se šalim na svoj račun, a tek šta mi rade saradnici! Žao mi je što sa mnom na nastupima nisu

non-stop uključene kamere jer bi to bio najsavršeniji spot. Zato sam i došla na ideju da napravim svoj rijaliti - to bi bilo nešto najgledanije u Srbiji do sada.

Story: Odakle inspiracija za radnju spota Milion dolara?

- Ko ne ukapira na keca o čemu se radi, neka ga gleda dva puta, tri puta, deset puta. Mislim da sam u spotu sve objasnila.

Story: Zašto u toj pesmi pominjete banane?

- To je još jedan način da iskažem svoj revolt, ne samo zbog toga što se sve o meni pisalo, već i da iskažem revolt na opštu situaciju u našoj zemlji. Mi smo jedna banana država u kojoj mi se ništa ne dopada. Potpuno sam apolitična, ali odlično znam kako narod živi. Da situacija nije tužna, bila bi smešna, a ja u toj sveopštoj društveno- političkoj konfuziji ne znam da li da se smejem ili da plačem.

Story: Da li je onda naslov vašeg albuma parodija na društveno-političku situaciju u Srbiji ili vi stvarno živite poput holivudskih zvezda koje imaju milione dolara na računu?

- Živim poput holivudskih zvezda, ali bez tih miliona na računu. Nedostatak novca ne sprečava me da živim tako. Ja u stvari zamišljam da živim holivudski. Imam veoma ispunjen život i živim na taj način u smislu rasterećenosti i operisanosti od malograđanštine, lažnog morala i filozofije palanke, što ne znači da sam laka riba, kao što pojedine novine zaključuju iz ovakvih mojih rečenica. Ponekad mi se ukaže prilika da iskoristim svoje najmoćnije oružje, muziku i kažem sve što me tišti, što mi se dopada ili ne dopada. Mada, neki smatraju da su ljubavne pesme moje najjače oružje i lično uvek glasam za ljubav kao kraljicu svih emocija. Vrlo sam romantična duša i žao mi je što živimo u 21. veku kada se to izgubilo.

Story: Kada se u pesmama osvrćete na Mišu Radulovića, da li tu preovladava bunt ili ljubav?

- Tu su emocije pomešane, od ljubavi do mržnje.

Story: Da li je Miša Radulović najveća ljubav u vašem životu?

- Šta god da vam kažem, nećete mi verovati.

Story: Recite ono što vam leži na srcu i duši. Dakle, da li je Miša Radulović ljubav vašeg života?

-Da! I više me ništa ne pitajte na tu temu.

Story: Da li je ovo vaš odgovor za sva vremena na ovu temu?

- Da. Nema više potrebe da se bilo šta priča o Miši.

Story: Kakva je trenutna situacija u vašem emotivnom životu?

- Priželjkujem da mi se desi fatalna ljubav jer sam već duži period sama i neispunjena na tom polju. Ipak, tu ne mogu ništa da uradim na silu jer su to stvari koje se dešavaju i ne traže. Međutim, sigurna sam da će mi se prava ljubav svakako desiti u narednom periodu i verujem da će ona biti za ceo život.

Story: Da li ste nesrećni kada se emotivno osamite ili vam radost na tom polju nadomešćuje karijera? Smatrate li da je žrtva koju ste podneli zarad karijere bila vredna toga?

- Da se dogodila ljubav kakvu želim i zamišljam, apsolutno bi sve palo u drugi plan pa čak i karijera. Ali, meni se takva ljubav nije dogodila i ja je tek očekujem. Smerna, fina i normalna biću u svoja četiri zida, kakva zapravo i jesam, a na sceni ću uvek ostati ona ekscentrična Ana koja je u stvari samo moj alter ego. Mnoge osobine koje mi se pripisuju ne posedujem, ali određenu sliku o sebi jednostavno ne mogu da promenim. Ipak, verujem da će se, što kaže moja baba, i za Rajka naći kapa, odnosno da ću sresti svoju srodnu dušu.

Story: A dok se to ne dogodi, bavićete se karijerom. Je li istina da pripremate koncert u Kombank areni?

- Čekam da se pesme zavrte i samo je pitanje da li radim jednu ili dve Arene. To je veliki poduhvat za koji je potrebno šest meseci priprema pa ću koncert organizovati do kraja ove ili najkasnije do početkom sledeće godine. U narednih šest ili nešto više meseci ta beba zvana Arena sigurno će se roditi, a možda i blizanci ako budem pravila dva koncerta.

Story: Po izgledu podsećate na sebe s početka karijere. Kako to postižete?

- Odričem se svega i mnogo vežbam, a hedonizam za to vreme uzima sve više maha. Noću sanjam picu, kolače i tada jedem, a na javi gladujem. U spotu sam se pored Nikolije Jovanović osećala kao mali sportski tenk. Ona ima 45 kilograma, a ja sa svojih 57 pored nje izgledam debelo. Ipak, nisam toliko loša za jednu teta Anu s obzirom na to da sam od Nikolije starija gotovo dvanaest godina! Pa ova teta Ana seća se jedne naslovne strane s naslovom: Vesna Zmijanac rodila ćerku Nikoliju. Tada sam bila devojčica, a sada sam teta Ana.

Story: Ipak, lepe i mlađe devojke ne stvaraju vam komplekse?

- Na to ne gledam tako. U svom okruženju imam lepe žene i volim da sam okružena takvim ljudima. Nikada mi mladost i lepota nisu smetali, to mi samo daje elan da i ja izgledam bolje. Svi mi posedujemo određenu dozu sujete, ali moja sujeta nikada ne radi na konto nečijeg fizičkog izgleda ili godina. Jednostavno, moj mozak je drugačije izbaždaren. Milo mi je što Nikolija izgleda sjajno u našem spotu i davala sam joj savete da se u pesmi što više smeje pa je ispala još lepša. Objasnila je kako se repuje i zaista izgleda svetski. Zadovoljna sam i manekenom Markom koji je odlično obavio svoj deo posla i nas troje smo u pesmi Milion dolara zaista opaka ekipa.

Story: Koliko vam je značila podrška folk zvezde Vesne Zmijanac koja je prisustvovala snimanju spota?

 - Vesnu naprosto obožavam, kao i moja mama Miljana koja je oduvek njen fan. Mislim da neke njene stare pesme koje znamo Miljana i ja više ni ona sama ne pamti. Mnogo mi znači njena podrška, ona je legenda i hvala joj što je na snimanje donela musaku koju je Nikolija nonšalantno odbila da se ne bismo ugojile. O tome kakva je Vesna Zmijanac bila zvezda na prostorima bivše Jugoslavije, Nikolija i ja možemo samo da sanjamo. Hvala joj na podršci i sigurna sam da ćemo se češće družiti.

Story: Imate Vesna i vi još zajedničkih osobina. Jeste li nazdravile uspehu pesme Milion dolara?

- Još nismo, ali svakako ćemo nazdraviti. Žao mi je što to nećete biti u prilici da slikate.

Story: Pomenuli ste da sanjate kolače, a da li je ista priča i kada je alkohol u pitanju pošto više ne pijete?

- Alkohol mi nikada nije bio tolika pasija pa nemam vlažne snove o njemu, ali hrana je svakako druga priča!

Story: Čiji biste album još izdvojili u poslednje vreme kao jedan od uspešnijih?

- Definitivno ovaj novi album Cece Ražnatović! Svaka joj čast jer su sve pesme hitovi. Žao mi je što sam zbog poslovnih obaveza bila sprečena da prisustvujem njenom spektaklu za 150.000 ljudi, ali ovom prilikom želim da joj čestitam. Još jednom je dokazala da je velika balkanska zvezda i broj ljudi koje je okupila na Ušću govori o tome da zaslužuje neizmerno poštovanje svih nas koji živimo na ovim prostorima.

 

Razgovarao: Nikola Rumenić

 

 

 

 

makonda-tracker