Lepa Brena: Sreća je jedino u porodici

4
Pevačica o kojoj se najmanje ispredaju tračevi, koja je karijeru izgradila isključivo na dobrim pesmama i nastupima, Lepa Brena, poslednjih meseci ponovo je aktivna na muzičkoj sceni. Njena koncertna turneja je uveliko u toku, a pravi spektakl Brena priprema t

Lepa Brena je već počela turneju uspešnim nastupima u regionu, a planira da je posle sto koncerata završi tek u aprilu 2010. godine, kada bude izdala novi album i održala spektakl u Beogradu. Proslavljena pevačica već više od dvadeset godina uspešno opstaje na domaćoj muzičkoj sceni, iza sebe ima brojne hitove, a kada ne izdaje albume bavi se biznisom, koji joj odlično ide. Međutim, pravom srećom i uspehom u životu naziva svoju porodicu i sinove Stefana i Viktora. Spremna za promene i unapređivanje svoje muzičke karijere, oduvek je postavljala trendove na domaćoj sceni, kako svojim pesmama, tako i radom sa drugim pevačima. Projekat njene Grand produkcije, Zvezde Granda, u kome se takmiče mladi talenti, iznedrio je već nekoliko izuzetno uspešnih i kvalitetnih pevača.

Story: Nedavno ste promenili frizuru, a malo je poznato da ste o tome razmišljali skoro godinu dana. Šta vas je na kraju nateralo na tako drastičan korak?

- Nije me niko naterao, već sam samo prelomila. Mislim da mi žene generalno mnogo razmišljamo o takvim stvarima, a kada ih konačno uradimo, shvatimo da je to trebalo da se desi i ranije. Tako je bar kod mene bilo. Mislim da je svaka promena dobra, a pošto su me prvi videli moji ukućani, njihov komentar je bio da sada izgledam kao devojčica.

Story: U Sloveniji ste održali odličan koncert sa više od trideset muzičara na sceni. Kako ste se osećali tokom koncerta?

- Veličanstveno! Imala sam sreće da radim sa velikim orkestrima, što je za mene kao umetnika veoma važno. Kada se uvežbate s toliko ljudi, na sceni počinjete da dišete kao jedno. Meni je koncert u Sloveniji pobudio najdublje emocije i jedino sam se uplašila da ne zaplačem kada sam izašla na scenu.

Story: Ove godine ste nekoliko puta bili na skijanju, da li više volite planinu od mora?

- Glasam za planinu. Više mi prija taj vid odmora – svež planinski vazduh, izbalansirana ishrana i fizička aktivnost.

Story: Vaši sinovi Stefan i Viktor još idu u školu i lepo su vaspitani dečaci. Mislite li da će u profesionalnom životu imati problema zbog poznatog prezimena?

- Na njima će biti da se za svoje ime izbore sami. Prezime imaju zahvaljujući roditeljima, a za ime će morati sami da rade. Vaspitavani su da u životu za sve moraju da se potrude i da im ništa neće pasti s neba. Uz nas imaju priliku da putuju po svetu i vide da se u civilizovanom svetu ne može ležati na lovorikama, već da iza svakog velikog uspeha, obavezno stoji ogroman trud i zalaganje.

Story: Ove godine proslavili ste sedamnaestu godišnjicu braka, da li možete da nam otkrijete recept za uspešan brak?

- Ljubav, razumevanje i strpljenje. Iskreno, nisam pobornik javnog pokazivanja emocija kako bi ljudi videli da se mi volimo. Više volim kada je to u četiri oka, jer je to deo intime.

Story: Zna se da ste pobornik zdravog života i fitnesa. Koliko često odlazite na vežbe i koju aktivnost najčešće upražnjavate?

- Joga je nešto što mi trenutno najviše odgovara, ali uživam i u brzom hodanju, a povremeno odem i u teretanu. Sve ovo naravno ne znači ništa ukoliko ne vodite računa o ishrani.

Story: Veliki ste profesionalac i sasvim je sigruno da ste već počeli da planirate koncert u Beogradu, koji će biti održan u aprilu sledeće godine. Možete li da nam otkrijete neki detalj?

- Pre velikog beogradskog koncerta 2010. godine, objaviću još jedan album, a onda ću publici prirediti ono što zaslužuje od mene.

Story: Gradite veliki kompleks na Zlatiboru. U kojoj ste fazi i da li ćete ga svečano otovriti ovog leta?

- Na to pitanje bi vam najbolje odgovorio Boba. Ono što znam jeste da kompleks neće biti završen do leta.

Story: Kako najradije provodite slobodno vreme?

- Kada vidite sve ovozemaljske lepote, shvatite da je sreća ipak samo u porodici i u društvu najmilijih.

Ksenija Konić

POGLEDAJTE GALERIJU SA KONCERTA U LJUBLJANI

TAGOVI: Lepa Brena
makonda-tracker