Zak Galifianakis: Nisam planirao da postanem zvezda

0
Zek Galifianakis poznatiji kao Alan koji je svojom urnebesnom ulogom u filmu Hangover osvojio publiku širom sveta, zajedno sa svojim kolegama Bredlijem Kuperom, Edom Helmsom i Džastinom Bartom vraća se na bioskopska platna u velikom stilu
Zak Galifianakis, foto: Promo, MCF
Zak Galifianakis, foto: Promo, MCF

Iako mnogi smatraju da je priča o mamurluku već ispričana, reditelj Tod Filips obećava da če popularna četvorka i ovog puta zasmejati publiku do suza, a Zek otkriva koliko je bilo zabavno ponovo se sastati sa svojim kolegama i snimiti treći deo popularnog serijala

Kada ste saznali da će se snimati treći deo Mamurluka i kako ste reagovali kada ste prvi put pročitali scenario?

-Mislim da je to bilo tokom snimanja drugog dela. Sa takvim uspehom prvog morao je da dođe i drugi, a sada neizbežno i treći i srećan sam što ću raditi i na njemu. Biće zabavno videti Alana koji je ovog puta primoran da se suoči sa svojim načinom  života i svojom desktruktivnom stranom. Na sve to ostaje bez oca. U ovom delu ulazimo malo dublje u Alanovu psihu. Na neki način shvata da je s***an, na njemu je da pokuša da sazri, što je jako smešno jer to prerasta u čitavu borbu. Nije dobar u tome, ali se trudi.

Kakav je osećaj ponovo raditi sa ekipom – Bredlijem Kuperom, Edom Helmsom i Džastinom Bartom?

-Čudno je ali mi je drago da smo ponovo zajedno. Svi smo se složili – ovde svako svakoga zasmejava. Postoji i određena količina tenzije tu i tamo, ali to je sastavni deo svakog posla. Mislim da nas je Tod spojio zato što je znao da će između nas biti hemije. Sa ovim momcima, sve ide glatko i lako. Voleo bih da radim sa njima i van ove franšize. To bi bilo jako zabavno!

Ovo je četvrti film koji radite sa Todom. Kako je izgledalo vaše putovanje kroz ovaj projekat?

-Tod je zasigurno izgradio svoje ime u prethodnim filmovima. Nisam znao mnogo o njemu, ali sada kada smo uradili četiri zajednička filma, znam da bih voleo da i ubuduće sarađujem sa njim - najviše zbog toga što delimo veoma sličan smisao za humor. Volimo da teramo ljude da se smeju neprikladnim šalama, toliko da im u jednom momentu bude nejasno zašto se uopšte smejemo. Obožavamo to. Ne volim ovo da kažem, ali on mi je promenio život.

 U ranijim intervjuima Tod je rekao da mu se jako sviđa to što vi radite i našao je način da to prenese svetu kroz svoje filmove, na način na koji vas je i sam doživeo.

 -Da, sve što sam ja sada je njegova zasluga, jer ja sebe nisam video tako. Nikad nisam razmišljao na način Oh, kako bih voleo da glumim u filmovima. Nikada nisam hteo da učestvujem u velikim stvarima i budem uspešan. Tod me je ipak primetio i shvatio da bi mogao da moj humor prenese na film i iznenađen sam da je uspeo u tome. Mislim da su Alanove neprikladne šale  prihvaćene kod ljudi, kao i da je neadekvatni humor postao trend, ali, ko zna, možda će isto tako i da iščezne. To su nekonvencuionalne, netradicionalne i politički nekorektne šale – ne bi trebalo da izgovaraš određene stvari, ali Alan to bez ustručavanja izgovara zato što je idiot, pa može da radi šta god želi.

Da li vam se dešavalo da nešto izgovorite, a onda ne poverujete da je to izašlo iz vaših usta?

 -Da, bilo je nekoliko situacija koje su se dešavale tokom snimanja pa sam morao da molim Toda da to izbaci iz filma (smeh). Dešavalo se da su neki momenti izuzetno smešni, ja se smejem i time zasmejavam i druge glumce, ali nikad se ne zna šta će od toga ući u film. Nekoliko puta sam rekao Todu Molim te ne koristi to! Molim te…!, tako da, da, bilo je dosta situacija kada sam pomišljao Ne mogu da poverujem da sam ovo izgovorio.

 Kakav je osećaj glumiti sa Džonom Gudmenom koji se u ovom delu pridružuje ekipi?

-Glumac sa takvim iskustvom daje nam legitimitet na svoj sopstven, čudan način. Šaljivdžija je taj Džon Gudmen (smeh). Ali je i profesionalac. Fokusiran je na posao, ali kada se kamere ugase kikoće se kao devojčica. To je najbolje od svega. On je momčina.


Kako je bilo sarađivati sa Melisom Makarti?

 - Nisam do tada poznavao Melisu. Iako je Tod do sada bio skoncentrisan na mušku ekipu, ovog puta Alan upoznaje nekoga. Melisa ima iskustva u komediji pa je bilo lakše kada znate da možete da kažete bilo šta a ona će razumeti šalu. Druge glumice su malo osetljivije po tom pitanju. Jako je zabavna i drago mi je da sam je upoznao i sarađivao sa njom.

U kom momentu snimanja ste najviše uživali?

-Bio sam uzbuđen svakog dana kada sam išao na snimanje. Probudim se, skočim iz kreveta i spreman sam, jer znam da me svakog dana čekaju najmanje tri dobra smeha. A to nije nešto što svako dobija na svom radnom mestu. Uvek je zabavno kada sam sa ovim momcima. Ljudi to ne vide, ali Bredli Kuper je jako zabavan i luckast. Svi se jako dobro zabavljamo i to je jedno divno iskustvo.

Tijana Radovanović

makonda-tracker