Romana Panić i Fotos Pitađis - Preljuba je iza nas

1
U ekskluzivnoj zajedničkoj ispovesti za Story, pevačica Romana Panić i kiparski biznismen Fotos Pitađis govore o tome zašto su i kada odlučili da uprkos neverstvu i svađama, svojoj ljubavnoj priči ipak daju novu šansu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Mada se nekoliko puta činilo da je romansi između pevačice Romane Panić i kiparskog advokata Fotosa Pitađisa zauvek došao kraj, njihove emocije su tokom dve i po godine duge ljubavne priče savladavale razne prepreke i nakon brojnih neoprostivih situacija, svaki put iznova vaskrsavale. Umesto da početak svoje veze, koji je obeležila fatalna privlačnost tokom jula 2006. godine, slave kako svoj mali praznik ljubavi, danas, nakon što su iza sebe ostavili zamršenu mrežu satkanu od ljubavi, mržnje, nesporazuma, prevare, izdaje i novih strasti, ovaj par kao svoj novi početak navodi jedan trenutak prošlog leta kada su odlučili da još jednom daju šansu svojoj romansi.

Story: Posle svih turbulencija koje su pratile vaš odnos, kako ste odlučili da ipak obnovite vašu vezu?

Fotos: Nakon svega što se dogodilo, bilo mi je potrebno vreme da razbistrim svoje misli. Romana i ja smo imali ozbiljan razgovor tokom kojeg sam tražio da me razume. Nije joj bilo svejedno, ali dala mi je dovoljno vremena. U julu prošle godine, po povratku s odmora, shvatio sam da bi našoj vezi ipak trebalo da damo još jednu šansu.

Story: Zašto niste bili sigurni u vašu ljubav?

Fotos: Nismo imali priliku da se često viđamo, naša veza uglavnom se svodila na telefonske razgovore, što nije lako. U početku sam bio veoma rezervisan prema Romani, sve dok nisam postao siguran u nju.

Romana: Čak i kada je partner iz istog grada, nije lako objasniti ko si i iz čega se sve zapravo sastoji tvoj život.

Story: Kako biste opisali vaš sadašnji odnos?

Fotos: Premostili smo probleme koje su stalno pratila pitanja da li da budemo zajedno ili se zauvek rastanemo. Dosta vremena bili smo razdvojeni, ali posle mnogo nezgodnih i neprijatnih situacija, ponovo smo skupa. Lepo nam je i trudimo se da tako i ostane.

Romana: Bez obzira na sve neprijatne situacije kroz koje smo prošli, naša osećanja se nisu ugasila. I usred najvećih kriza, nismo želeli da se mirimo s tim da je došao kraj, pa smo se sastajali na neverovatnim destinacijama kako bismo razgovarali. Naši nesporazumi uzrokovali su i svađe, tokom kojih smo gasili telefone ne želeći dalji razgovor. Ipak, nismo mogli da se odupremo energiji i osećaju koji nas je vukao jedno prema drugom. Ostali smo zajedno, a ja sam bila ta koja je preživela mnogo bolnih trenutaka. Poslednjih šest meseci gajimo normalan odnos, isti onakav kakav smo imali do promocije mog singla u decembru 2006. godine, kada su počele naše krize.

Story: Šta je, zapravo, bio uzrok vaših nesporazuma?

Fotos: To što nisam bio siguran u to da li bi trebalo da budem sa Romanom, u svoja osećanja prema njoj, kao i našu vezu. Kada sam se na osnovu nekih njenih postupaka uverio ko je zapravo ona i da naši nesporazumi nisu nešto nepremostivo, odlučio sam da ponovo budemo zajedno.

Romana: Kada je došao prvi put u Beograd na moju promociju, nije bio siguran ko sam i šta sam. Slušao je razne priče i bio pod presijom. Čim me je bolje upoznao, situacija mu je postala mnogo jasnija.

Story: Da li se to desilo nakon veze sa voditeljkom Jovanom?

Fotos: Jednostavno, ta veza je deo mog života, baš kao i svaka druga, a desila se u periodu kada Romana i ja nismo bili zajedno. Ne mogu da kažem da je veza s Jovanom bila greška jer je rezultat tog odnosa naša ćerkica Nefeli. Jovana je nakon svega moj prijatelj kojeg mnogo poštujem.

Story: Smatrate li greškom to što ste u neobaveznoj vezi postali otac? 

Fotos: Decu toliko volim da nikada ne bih mogao za dete da kažem kako je greška. Trudim se da budem korektan otac, a siguran sam da ću se ostvariti kao dobar roditelj. Svoju ćerku bezrezervno volim.

Story: Jeste li vi Romana Fotosu do kraja oprostili neverstvo?

Romana: Jesam, samo zato što taj njegov postupak prihvatam kao deo odluke čoveka koga volim. Ne smeta mi to što Fotos ima dete i ne želim da pričam o onome što je bilo između njega i Jovane, to znaju samo njih dvoje. Uostalom, o njoj ne želim da pričam jer je ne poznajem, iako je ona mene komentarisala. Na stranu sve, dete bi trebalo da predstavlja krunu ljubavi, a ne da se dogodi i potomstvo je za mene svetinja. Takođe, ne mogu da prihvatim činjenicu da neko koristi ta mala bića kao sredstvo da bi došao do nečega u životu.

makonda-tracker