TIJANA DAPĆEVIĆ - Moji čarobni trudnički dani

1
Pevačica Tijana Dapčević prva je zvezda sa ovdašnjih prostora koja se obnaženog stomaka ekskluzivno za Story fotografisala u devetom mesecu trudnoće pokazavši svu raskoš i lepotu blaženog stanja
foto: Petar Đorđević; stajling: Ivana Rabrenović; šminka: Nena Ilić; art direktor: Denis Novaković
foto: Petar Đorđević; stajling: Ivana Rabrenović; šminka: Nena Ilić; art direktor: Denis Novaković

Posle višegodišnjeg iščekivanja da se ostvari u ulozi majke, harizmatičnu tridesetdvogodišnju pop pevačicu Tijanu Dapčević deli još samo mesec dana od trenutka kada će prvi put priviti svog naslednika na grudi. Mališana, koji će uneti neizmernu sreću u njenu harmoničnu bračnu zajednicu sa suprugom Milanom, buduća mama nestrpljivo iščekuje. Na pragu devetog meseca trudnoće, poput stranih glumačkih i muzičkih zvezda na naslovnicama čuvenih svetskih magazina, lepa umetnica se ekskluzivno fotografisala  za Story obnaženog stomaka i tako postala prva dama iz Srbije koja se usudila da napravi ovakav hrabar revolucionaran korak i postavi nove standarde.

Story: Kako ste se osećali na snimanju za Story kao prva zvezda sa ovih prostora koja je skupila hrabrost da se u devetom mesecu trudnoće obnaži pred objektivom?

- Teško jer mi je stomak veliki (smeh). Te fotografije su nežne i čedne i jednog dana ću ih ponosno pokazati svom sinu.

Story: Jeste li strahovali da tokom trudnoće nećete biti privlačni svom suprugu?

- Ne, jer me moj muž voli u svakoj fazi i uvek sam mu privlačna, pa i u drugom stanju. Uostalom, to je prirodno i divno stanje i ne vidim zašto bi se bilo šta menjalo u negativnom smislu.

Story: Kako ste podneli velike promene na telu?

- Dešavalo mi se da mi sasvim utrne deo stomaka na kojem mi se koža preterano zategla, ali mi je doktorka objasnila da je to normalno i da se stalno negujem kremama. Nisam dobila strije, jer imam sreću da sam od majke Branislave nasledila elastičnu kožu.

Story: Jeste li tokom trudnoće brojali kalorije?

- Ugojila sam se oko petnaest kilograma, ali sigurna sam da ću posle porođaja brzo smršati. Planiram da vežbam u teretani sa ličnim trenerom i uvedem poseban režim ishrane. Ranije nisam imala potrebu za slatkišima, ali od kada sam u drugom stanju stalno ih jedem. Jedini trenutak kada me zbog toga grize savest jeste kada primetim da sam pojela celu teglu nutele, a nisam kupila novu (smeh). Ne razmišljam o estetskim korekcijama nakon porođaja, ali posle rođenja drugog ili trećeg deteta verovatno ću podići grudi.

Story: Da li ste stekli neke nove navike?

- Kada ustanem, pojedem pola kilograma voća i tek onda popijem kafu. Svakodnevno šetam, što ranije nisam činila, a počela sam i da kuvam.

Story: Imate li tremu od porođaja i majčinske uloge?

- Nemam nikakav strah od roditeljskih obaveza, naprotiv, srećna sam i jedva čekam da brinem o svom detetu. Mislim da su sve to slatke brige, a to što ću zbog neprospavanih noći biti iscrpljena ne doživljavam tragično. Milan i ja smo toliko čekali na taj trenutak da sam sigurna da ćemo sve to lako podneti. Uzbuđena sam zbog porođaja, ali ne i uplašena. Ne mogu da prestanem da se pitam kada ću se probuditi posle anestezije, kako će izgledati prvi trenutak kada vidim bebu...

Story: Kako ste odlučili za porođaj carskim rezom?

- Mislim da je tako bezbolnije za bebu i mene jer ne bih želela da se mučimo. Kada sam to rekla svojoj doktorki Snežani Rakić koja mi vodi trudnoću, ona se složila da bude kako ja želim. Mnogi su mi rekli da me posle carskog reza čekaju jači bolovi nego da se porodim prirodnim putem, ali oni traju dva do tri dana. Hvala Bogu postoje lekovi za ublažavanje tegoba pa verujem da ću ih nekako podneti.

makonda-tracker