MASIMO SAVIĆ - Supruga me je spasila od ulice

0
Pevač Masimo Savić priča o tome kako je nakon brojnih uspona i padova našao sreću kraj voljene Ene, otkriva da mu je u poslu najvažnije mišljenje ćerke Mirne i priznaje da uživa u teen lifting tretmanima zahvaljujući kojima tragovi godina nestaju s njegovog l
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Harizmatičnom pojavom i izuzetno dubokim glasom, hrvatski pop pevač Masimo Savić osvojio je srca publike širom bivše Jugoslavije još kada je osamdesetih godina nastupao sa grupom Dorijan Grej. Četrdesetšestogodišnji markantni umetnik bogatog životnog iskustva nikada nije krio da se družio sa lošim momcima niti da mu je konzumiranje droga strano, ali susret sa suprugom Enom, s kojom ima sedamnaestogodišnju ćerkicu Mirnu, zauvek je promenio njegov svet. Nakon što se 1995. godine iz Slovenije vratio u Hrvatsku, ponovo se posvetio muzici uz nesebičnu podršku životne saputnice i naslednice, a novi album Sunce se ponovo rađa koji je izašao krajem jeseni, promovisaće i u Beogradu i to spektakularnim koncertom u Sava centru.

Story: Šta obožavaoci mogu da očekuju od vašeg predstojećeg koncerta?

- Dobro poznajem moju beogradsku publiku, naročito ljude koji dolaze u Sava centar, kao što i oni znaju mene, pa verujem da unapred znaju šta mogu da očekuju od mog nastupa. Jedino što mogu da kažem jeste to da se ovih dana osećam sjajno i spreman sam za veliki koncert. U Beogradu sam poslednji put nastupao 2006. godine, a pošto je moj novi album najprodavaniji u Hrvatskoj, nadam se da publika u Srbiji zna i nove pesme. Imam bend koji nastupa sa mnom, odlično funkcionišemo i na sceni izgledamo spektakularno.

Story: Kada je reč o poslu, čije mišljenje vam je najvažnije?

- Moje ćerke Mirne, ona je jako dobra devojčica i ima veoma istančan sluh. Uvek kada napravim novu pesmu, volim da čujem njeno mišljenje, ne zato što me zanima kako na moj rad gleda njena generacija, nego zbog toga što njoj nijedna greška ne može da promakne. Tokom pripremanja ovog albuma, imali smo jedan mali propust koji smo zakamuflirali, ali ona je to već posle prvog slušanja primetila.

Story: Budući da ste preokupirani obavezama, preostaje li vam dovoljno vremena za porodicu?

- Smatram da sasvim dovoljno vremena posvećujem supruzi i ćerki, jer kada sam slobodan, uvek ostajem kod kuće. Nisam tip čoveka koji se provodi sa društvom umesto da se posveti familiji. Imam jako lep brak i skladnu porodicu, tako da na hrvatskoj estradi u nas troje svi već gledaju kao na ideal i primer kako bi i drugi trebalo da funkcionišu. Za tako nešto potrebno je mnogo kompromisa, ljubavi i razumevanja.

Story: Koliko vas je brak promenio?

- Mnogo, naročito zbog činjenice da smo supruga i ja samo tri meseca nakon venčanja dobili dete. Ta sreća ne može se opisati nikome ko to nije doživeo, a s obzirom na to da sam muškarac, a živimo na Balkanu, od početka se trudim da svoju porodicu materijalno obezbedim. To mi za sada uspeva i zbog toga sam veoma srećan, jer volim da budem muško u kući.

Story: Na koji način vaspitavate ćerku?

- Supruga i ja je vaspitavamo isključivo ličnim primerom i trudimo se da na osnovu našeg načina života shvati šta je dobro, a šta ne sme da radi. Zato je oduvek bila odgovorna, a čak i kada je pohađala osnovnu školu, prvo bi napisala domaće zadatke, pa tek onda izlazila da se igra. Trudim se da potpuno učestvujem u njenom odrastanju i zato često odlazim na roditeljske sastanke, ma koliko me tamo svi sa čuđenjem gledaju, što ponekada i nije baš najprijatnije.

Story: Poznato je da ste u mladosti često bili u lošem društvu. Plaši li vas da bi to i Mirni moglo da se dogodi?

- Upadao sam u loše društvo jer nisam imao oca, a majka je bila invalid. Odmalena sam bio prepušten sam sebi i prinuđen da prođem kroz svašta, dok moja ćerka to ne mora da radi. To iskustvo iz mladosti pomaže mi da prepoznam svaki problem koji moja devojčica ima, a čak i kada bi počela da se druži sa lošim momcima, ja bih to na vreme prepoznao.

Story: Pre godinu dana drastično ste se podmladili. Da li ste se podvrgli fejsliftingu?

- Postoji doktorka u Zagrebu koja je smislila jedan divan sistem podmlađivanja pod nazivom teen lifting. Pošto se lice sastoji od mišića koji slabe kako godine prolaze, niko sem glumaca nema običaj da forsira tehniku zagrejavanja i vežbanja istih. Budući da ljudi za to nemaju vremena, pomenuta doktorka smislila je sistem stimulacije mišića slabom strujom. Kada sam bio prvi put kod nje, tretirala mi je samo jednu stranu lica i ja sam se oduševio. Zbog toga sam nastavio da idem na tretmane, ali i dalje sam protivnik klasične plastične hirurgije.

makonda-tracker