Biljana Lukić i Ognjan Radivojević - Naša tvrđava satkana od ljubavi

1
Muzičar Ognjan Radivojević i njegova voljena Biljana Lukić samo za Story otkrivaju kada su se zavoleli, kako je izgledalo njihovo tajno venčanje, ali i na koji način vaspitavaju sina Lava i njenu ćerku iz prvog braka Sofiju
foto: Nebojša Babić
foto: Nebojša Babić

Čuveni muzičar Ognjan Radivojević, koji je trenutke svetske slave spoznao dok je svirao sa Goranom Bregovićem i dirigovao njegovom Orkestru za svadbe i sahrane, oduvek je brižljivo čuvao svoj ljubavni život. Uprkos kolonama obožavateljki koje su htele da upoznaju nežniju stranu njegove ličnosti, slavni pevač koji se nakon trinaest godina rada u grupi odvažio na solo karijeru, nije pristajao na kompromise odlučan da bi njegove pesme trebalo najbolje da govore o njemu. Od kada se pre četiri godine zaljubio u nekadašnju voditeljku i sadašnju vlasnicu i direktorku produkcijske i PR kuće Dream house, Biljanu Lukić, Ognjan je za kratko vreme postao meta tabloida budući da se njegova izabranica neposredno pre toga razvela. Njihova ljubav, jaka kao stena, odolela je svim preprekama, uprkos tome što njih dvoje nikada nisu smatrali da bi za svoje strasne emocije trebalo da odgovaraju medijima. Kada je pre godinu i tri meseca na svet stigao njihov sinčić Lav, najsrećnija bila je Biljanina ćerka iz prvog braka Sofija, koju je poznati muzičar prihvatio kao svoju.

Story: Ognjane, zbog čega vas nije bilo tako dugo na muzičkoj sceni?

Ognjan: Za vreme te pauze, pod stare dane postao sam tata. To me je toliko preokupiralo da nisam imao ni srca, ni volje da budem po ceo dan odvojen od sina Lava. Mogu da pauziram u poslu, ali ne i u roditeljstvu.

Story: Odavno pripremate novi singl. Kada publika može da očekuje vaš novi album?

Ognjan: Pesmu Moja princezo, koja bi ovih dana trebalo da bude objavljena, napisao je tekstopisac i kompozitor Bane Opačić. Bio je to njegov poklon Biljani za rođendan 22. maja, a iako smo želeli da je ranije završimo, nismo stigli. Reč je o pop pesmi, sasvim neopterećujućoj sa divnim rečima. Albuma neće biti u skorije vreme jer CD-ove više niko ne kupuje, nego se prodaju uz žvake i novine na trafikama, po ceni loših cigareta. Od desetak pesama na izdanju moguće je promovisati dve do tri, a ostale su bačen trud. Sledeće godine objaviću nekoliko singlova, a slušaoci će moći da skidaju pesme sa mog sajta. Kad ih bude dovoljno, sakupićemo ih na nosač zvuka.

Story: Sa Goranom Bregovićem i Orkestrom za svadbe i sahrane održali ste mnogo uspešnih koncerata širom sveta. U kakvim ste odnosima vas dvojica ostali nakon razdvajanja?

Ognjan: Pre desetak dana dirigovao sam na Goranovom koncertu u Bečkoj operi. Ne sviramo više zajedno dve stotine koncerata godišnje, ali se nismo razišli. Nekada smo se zezali kako provodimo više vremena zajedno nego da smo u braku. Sada se viđamo malo ređe, ali nam to ne narušava prijateljstvo.

Story: Koliko vam je u poslu važno Biljanino mišljenje?

Ognjan: Apsolutno je najvažnije, i u poslu i u životu.

Story: Biljana, vi ste vlasnik i direktor kuće Dream House koja će objaviti Ognjanov singl. Koliko vas ta vrsta posla ispunjava?

Biljana: Organizacija i menadžment idu mi od ruke, pa je to više izazov nego napor. Dream House je produkcijska i PR kuća, a poslovi sa ljudima uvek su interesantni. U Srbiji publishing još nije zaživeo kako bi trebalo, a iskustvo naše firme u radu sa inostranim izdavačkim kućama biće dragoceno kada Srbija prihvati evropske standarde.

Story: Zašto ste se povukli sa malih ekrana iako ste bili popularno TV lice?

Biljana: Dogodilo se to spontano u turbulentnim vremenima  kada smo stvarali SOS kanal sa limitiranim sredstvima. Imala sam previše organizacionih i uredničkih poslova da bi mi ostalo vremena za rad pred kamerama. Dok sam bila na Studiju B, brinula sam samo o muzici i svojoj emisiji, dok je SOS kanal bio moje čedo. Želela sam da sve bude najbolje moguće, vođenje emisija mi nije bilo prioritet.

Story: Kako uspevate da uskladite poslovne i privatne obaveze, s obzirom na to da ste veoma zauzeti?

Biljana: Imamo još jednog člana porodice, Vecu koja brine o svima nama, a i Ognjanovi i moji roditelji puno nam pomažu oko dece. Moj problem je što hoću sve i odmah, pa prihvatam obaveze i kada sam prezauzeta. Uz to, zbog ćerke Sofije svaki dan učim gradivo za drugi razred, vozim je na treninge, glupiram se sa Lavom, redovno vežbam i kasno ležem. Sve se stigne ako se dobro organizuješ.

Strory: Oko čega se u potpunosti razumete sa Biljanom, a u čemu se razlikujete?

Ognjan: Možda zvuči kao otrcana fraza, ali nije nam se desilo da se ne razumemo. Karakteri su nam različiti, Biljana je mnogo razboritija od mene i nikada nema ishitrene reakcije. Razume me kada podivljam, a i ja prepoznajem kada je besna kao ris, iako se ljubazno smeška.

makonda-tracker