Nina Janković: Moje glasno da u novogodišnjoj noći

2
Madoj glumici Nini Janković njen dečko Mateja Dičić već tri godine priređuje romantične gestove i čini je presrećnom ženom, ona nije mogla ni da nasluti kako će je u novogodišnjoj noći obradovati prstenom i zaprositi
Nina Janković, Story arhiva
Nina Janković, Story arhiva

Kao u najlepšoj novogodišnjoj bajci, lepu glumicu Ninu Janković (24) nekoliko časova pre ponoći u poslednjoj večeri 2012. godine zaprosio je njen dečko, diplomirani ekonomista Mateja Dičić (28). Mada su već tri godine u skladnoj romansi i uprkos tome što je veridba bila logičan sled u njihovom zajedničkom životu, zanosna Nina ipak je poput svake žene bila iznenađena i ushićena kada je ugledala prelep dijamantski prsten koji od tog trenutka sija na njenoj ruci. Zaljubljenim partnerima tako se doček 2013. godine pretvorio u uzbudljivu proslavu ljubavi, a njihovu radost podelili su i zajednički prijatelji s kojima su slavili do ranog jutra. Uporedo sa ostvarivanjem poslovnih ambicija, Nina i Mateja sada počinju sa razmišljanjima o venčanju i polako sklapaju kockice mozaika koji će tokom ove godine ispuniti najsvečaniji dan u njihovoj vezi. Junakinja serijala Montevideo, Bog te video, Jagodići i Budva na pjenu od mora, samo za Story otkriva kako je izgledao trenutak kada ju je zaprosio njen dragi, kako će izgledati njihovo venčanje, ali i na koji način se uveravala u ljubav svog budućeg supruga. 

Story: Kako je izgledala vaša veridba u najluđoj noći?

- Poslednjih godina retko kad sam upadala u prazničnu euforiju, pa sam novogodišnju  noć doživela kao još jednu stranicu u kalendaru. Tako je bilo i ovog 31. decembra. Spremajući se za doček sa kolegama sa klase, Mateja i ja smo pred izlazak odlučili da otvorimo poklone koje smo jedno drugom stavili ispod jelke u našem zajedničkom stanu. Potrudila sam se da ove godine budem originalna, pa sam rešila da mu poklonim bademantil i pidžamu. U trenutku, učinilo mi se kako sam uspela da ga nadmašim u izboru poklona, ali došao je trenutak da otvorim dar koji je on namenio meni... Usledilo je iznenađenje jer je u ukrašenoj kutiji ispod jelke bio upakovan verenički prsten.

Story: Da li vas je u tom trenutku dečko zaprosio?

- U prvom momentu kada sam videla prsten, ostala sam bez reči. Bila sam zaista zatečena... Čini mi se da sam ćutala čitavih deset minuta i gledala u kutijicu u svojoj ruci. Potom sam pogledala u njega, zagonetno se osmehivao, ali primetila sam i da je imao tremu. Najpre sam pitala: Šta je ovo? A on je spremno odgovorio: Ukoliko pristaneš, ovo će biti verenički prsten! Nasmejala sam se i glasno izgovorila da.

Story: Jeste li prethodnih dana naslućivali da nešto planira?

- Mateja uvek voli da me iznenađuje, ali ni u jednom trenutku nisam očekivala da će me zaprositi u novogodišnjoj noći. Znao je podatak da su moji roditelji pre 28 godina učinili istu stvar u poslednjim satima 31. decembra, pa je odlučio da i za nas ovaj dan bude obeležen najlepšim bojama i u našem kalendaru. Ali, nikada ranije nisam mu otkrila na koji način bih volela da budem zaprošena niti smo ikada pričali o veridbi. Ipak, zaista me je oduševio jer je uradio sve baš onako kako sam samo mogla da zamislim. Nakon tri godine veze, veridba je bila logičan sledeći korak. Ispostavilo se da se desila u pravom momentu i na najlepši način.

Story: Kako izgleda prsten kojim vas je zaprosio?

- Prsten je kao iz bajke, pravi verenički. Meni je najlepši na svetu. (Smeh) Napravljen je od belog zlata i ukrašen dijamantom. Svakako je najvredniji komad nakita koji imam, ne zbog materijalne vrednosti, već zbog simbolike koju nosi.

Story: Na koji način ste proslavili veridbu?

- Slavili smo iste noći u jednom restoranu u društvu mojih drugara sa klase i sa nekoliko Matejinih prijatelja. Svi su mislili da dolaze na doček Nove godine, a nisu ni slutili da će u 2013. ući proslavljajući našu veridbu. Slavili smo do ranih jutarnjih časova uvežbavajući repertoar za svadbeno veselje... Zabava bi trajala i duže od jedne noći da dva dana kasnije zbog snimanja italijanskog filma Trilogija sedamdesetih nisam morala da otputujem u Torino.

Story: Jeste li romantični i da li ste i ranije maštali o svom venčanju?

- E, to je grupa devojaka kojoj pripadam! (Smeh) Romantični filmovi, ljubavne pesme, srceparajući romani - njihov sam konzument! Ipak, nikada nisam maštala o venčanju jer sam se na neki način plašila tog čina, pošto brak predstavlja veliku odgovornost, ali je u isto vreme to jedna od najdivnijih stvari

koja može da se desi nekoj ženi.   

Story: Da li već znate datum kada ćete upriličiti svadbu i kako će ona izgledati?

- Sada kada sam spremna i zrela za odlazak kod matičara, počinju i svadbena maštanja. Još nismo odredili tačan datum venčanja, ali mislim da će se ona desiti u narednih godinu dana. Zamišljam kako bi trebalo da izgleda taj dan i znamo da će svadba biti u Beogradu. Želimo da napravimo veliko veselje za naše porodice i prijatelje, a planiramo da se venčamo i u crkvi. Kada je reč o običajima, verujemo da ćemo ih u određenoj meri i ispoštovati, ali neke je nemoguće sprovesti u delo kada se venčanje organizuje u Beogradu.

Story: Hoćete li vas dvoje zajedno organizovati venčanje ili će Mateja vama prepustiti da odlučujete o svemu?

- Dogovorili smo se da, kada otpočnemo pripreme, u svemu učestvujemo zajedno. Polako počinjem da razmišljam o venčanici koju bih taj dan nosila, ali verujem da će mi u toj potrazi najviše pomoći modna urednica magazina Story Ivana Rabrenović, koja mi i inače daje savete u oblačenju.

Story: Kako su reagovali vaši roditelji, a na koji način Matejini kada ste im saopštili da ste se verili?

- Mateja je iste večeri pozvao moje roditelje i rekao im da me je isprosio. Naravno, pošto ga i inače vole, bili su oduševljeni. Njegovi majka i otac bili su srećni kada im je rekao da ćemo se venčati, a ja se od početka veze sa Matejom s njima divno slažem. 

Story: Mislite li da ste sada u pravim godinama za brak?

- A koje su to prave godine za brak? Verujem kako svako treba da se ostvari u životu i poslu, da bude emotivno stabilan, pa tek onda da se odluči na taj korak. Nebitno je u kojim godinama će se tako nešto desiti, verujem da su one samo broj u ličnoj karti i mnogo je važnije kako se osećamo i koliko ulažemo u sebe.

Story: Čime vas je osvojio Mateja i zašto je baš on pravi čovek za vas?

- Stasom i glasom, duhovitošću, šarmom i osećajem za lepo. Ne znam da odgovorim na pitanje zašto je on pravi čovek za mene jer to jednostavno osećam. Ume da me smiri i obuzda neke moje mane, kao i ja njegove, kraj njega se osećam sigurno i mogu da budem svoja.

Story: Šta za vas predstavlja ljubav?

- Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji miris, sav izatkan po nama. Tetoviranje maštom... Ljubav je kad ponekad neko naiđe da vas zabrinuto voli i pazi, neko kome prepričavate sve svoje putokaze... Tako je ljubav definisao čuveni Miroslav - Mika Antić, a i ja se u potpunosti slažem s njegovim rečima.

Story: Maštate li o velikoj porodici?

- Nikada nisam krila da želim veliku porodicu, pa se nadam da ću jednog dana i ostvariti tu želju. Verujem da je svaki čovek ostvaren onda kada nađe nekoga s kim će deliti sve životne radosti i prepreke. Trenutno ne planiramo prinovu, bar ne u ovoj godini, jer imamo mnogo poslovnih obaveza, ali ipak smo spremni da postanemo roditelji.

Story: Da li ste u Mateji na početku veze videli budućeg supruga i oca svoje dece?

- Pa i ne baš u prvim danima! (Smeh) Ali, vremenom sam uvidela da će biti divan suprug i otac. Inače, već godinu dana živimo zajedno i sasvim sam sigurna da je on kao stvoren za mene.

Story: U vezi ste tri godine. Da li ste nekada bili na rubu raskida i kako ste rešavali krize?

Kao i svi parovi i mi smo imali nesuglasice, ali na našu veliku sreću, uspevali smo da ih rešimo razgovorom. Mateja je ljubomoran kao i svaki drugi muškarac, ali u normalnoj meri pa s tim nikada nisam imala problema.

Story: Da li ste temperamentniji vi ili Mateja? Mislite li da se privlače sličnosti ili razlike i kako to izgleda u vašem slučaju?

- Ja sam temperamentnija, a on je taj koji ume da obuzda moj karakter. Nas dvoje smo u nekim stvarima različiti, ali to se pokazalo kao odlična kombinacija. 

Story: Kako se on nosi s vašom profesijom i činjenicom da ste konstantno izloženi budnom oku medija?

- Upoznali smo se pre euforije oko filma Montevideo, Bog te video. Kada je počela promocija tog ostvarenja, sigurna sam da mu nije bilo lako. Možda je sreća u našoj vezi i to što je Matejina sestra od ujaka moja koleginica Tamara Dragičević, pa je i ranije bio upoznat sa manama i prednostima naše profesije. Verujem da mu nije jednostavno da se nosi sa svim što dolazi zajedno sa mojim poslom, ali on u tome uspeva i svaka mu čast zbog toga.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker