Sara Jovanović: Ljubav se vidi u mojim očima

1
Učesnica muzičkog šou-programa Prvi glas Srbije, Sara Jovanović, sa samo sedamnaest godina doživela je veliki ljubavni brodolom. Ipak, emotivni problemi naučili su je da sada još više voli svog dečka Nikolu
Foto: Story press
Foto: Story press

Pre skoro dve godine, mlada Sara  Jovanović (19) otpočela je svoj put ka muzičkom vrhu pobedivši na takmičenju za Story zvezdu, a sada se uspešno nadmeće i u drugoj sezoni Prvog glasa Srbije. Devojka poznata po svom osmehu i crvenom karminu, mnogo truda ulaže u to kako bi iz nedelje u nedelju bila drugačija i sve bolja. Najveću podršku uživa u roditeljima i svom dečku Nikoli (21), s kojim je već dve godine u vezi. Sara ne krije da se kao jako mlada devojka već susrela sa velikim ljubavnim razočarenjima, ali sada na njih gleda kao na značajna životna iskustva. U intervjuu za Story, pevačica tvrdi kako niko ne može da je optereti koliko ona samu sebe, u kojim situacijama na sceni glumi, ali i zbog čega ne može da sakrije ljubav prema svom dečku Nikoli koji je fascinira svojim ludostima.

Story: Da li ste gajili nadu kako ćete stići do skoro samog kraja takmičenja?

- Iskreno, nisam razmišljala o plasmanu koji ću postići, već sam želela da svaki nastup odradim najbolje što mogu. U svakom trenutku trudim se da pružim svoj maksimum. Najveću odgovornost imam prema ljudima koji mi pružaju podršku i prate me od početka pa se trudim da ih ne razočaram, ali i da ja budem zadovoljna.

Story: Šta su najveći izazovi s kojima ste se susreli tokom dosadašnjeg učešća u šou-programu Prvi glas Srbije?

- Pošto mnogo pažnje poklanjam scenskom nastupu, uvek se trudim da pesmu isprati i odgovarajuća koreografija, a te dve stvari teško je kombinovati. Dajem sve od sebe da u određenom trenutku pružim svoj maksimum.

Story: Dok traje takmičenje, izolovani ste od porodice i prijatelja. Da li to za vas predstavlja dodatni izazov?

- Čitava nedelja ispunjena nam je obavezama, probama, vežbanjima... Nemamo vremena ni da pomislimo kako nam neko nedostaje jer nam je ceo dan isplaniran i razmišljamo samo o pesmama koje pripremamo.

Story: Koreografija koja je pratila vašu interpretaciju Rijanine numere S&M, mnogi su okarakterisali kao najseksepilniji nastup. Da li je to bila samo dobra gluma ili i privatno umete da istaknete svoj seksepil?

- Na tom nastupu sve je bila gluma, a u privatnom životu volim da budem seksi kada to treba. (Smeh) Ne smatram da sam baš seksepilna devojka, naprotiv, uvek sam za sebe mislila da sam muškarača.

Story: Kako vaš dečko Nikola reaguje na komentare po forumima i simpatije koje muški deo publike gaji prema vama?

- Ne verujem da ga sve to preterano interesuje jer zna kakva sam kao osoba. Očekivali smo razne reakcije kada sam se prijavila za Prvi glas Srbije, kako pozitivne, tako i one zlobne komentare.

Story: Kojim vas je to osobinama osvojio vaš emotivni partner?

- Na prvom mestu  svojom ludošću, duhovitošću... Lud je kao ja, ali u onom pozitivnom smislu. Originalan je u svemu što radi i dobar  je denser.

Story: Kako  ljubav utiče na vas?

- Ne umem da je sakrijem, vidi se u mojim očima i osmehu.

Story: Neke od najlepših ljubavnih pesama govore o nesrećnim i neuspelim vezama. Da li ste nekada patili zbog ljubavi?

- Imala sam jedno veliko ljubavno razočaranje nakon svoje prve veze. Ali, kako je vreme prolazilo, sve sam više bila svesna da je to u stvari bilo i dobro po mene jer sam mnogo više sazrela. To je bilo samo iskustvo više u mom životu koje mi je pomoglo da shvatim mnoge stvari.

Story: Šta je u vašem slučaju lek za ljubavni brodolom?

- Ja sam se trudila da izlazim sa drugaricama, a mnogo sam pričala i sa svojim roditeljima. Oni su moji najbolji prijatelji i niko mi ne može dati bolji savet od njih. Naravno, tu je uvek i muzika, ali nisam za to da se sluša neka patnja i drama, može to da bude i dobar koncert od Bijonse. Uz njene pesme zaboravljam na sve probleme.

Story: Po vašem mišljenju, koja su sve odricanja potrebna da biste uspeli u karijeri?

- Nikada nisam pomišljala da odustanem. Bilo je teških trenutaka kada sam morala da uklopim ispitni rok, audicije i radionice, ali nije laž kada kažu da se sve može kad se hoće.

Story: Šta ste to naučili i nasledili od svojih roditelja?

- I mama i tata su muzikalni, mada se nikada profesionalno nisu bavili ovim poslom. Oni su mi preneli ljubav prema mjuziklima i na neki način zarazili me muzikom. Kada je reč o karakteru, oboje su velike šaljivdžije, na prvi pogled možda tata utome prednjači. Mama je jaka osoba i ona je moj najveći uzor. Kada porastem, volela bih da budem kao moja mama.

Story: Šta vam roditelji i dečko najčešće zameraju?

- Oni me maksimalno podržavaju, ali sama sebi namećem najveće opterećenje zato što sam veliki perfekcionista. Želim da sve bude cakum-pakum i to mi možda jedino zameraju.

 

Danilo Mašojević

 

makonda-tracker